Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къде си струва да се инвестира в имот извън София и другите големи градове?

  • 5 575
  • 48

Анкета

Къде бихте инвестирали при възможност извън най-големите български градове?

Опции:

Интересно ми е да чуя мнения за подходящи места за инвестиция извън основните градове и морски курорти.
Виж целия пост
# 1
Село покрай голям град, по възможност с добър път и без махала. Наличието на хубава природа и сносна инфраструктура е бонус.
Виж целия пост
# 2
Ние инвестирахме в малък морски град и в село, което е близо до град със спа център и красива природа и неособено далеч от София.
Виж целия пост
# 3
Не знам дали е умишлено, но сте пропуснали опцията "море/морски курорт". За съжаление нямаме жилище и сме под наем, но ако имахме жилище в София, бих инвестирала по морето. Чувала съм, че има руснаци, които продават имоти на доста, доста прилични пари. Освен това, ако ще давате под наем/нощувки, там за 3 месеца ще изкарате повече пари, отколкото в друг град  за цяла година.

** Защо не покрай Самоков? Не съм запозната със селата там, но Боровец е наблизо, София е близо.
Селата покрай София също е примамлива идея, но често следя цените и излиза, че къщите там са по-скъпи от апартамент тристаен в Лозенец 😅
Виж целия пост
# 4
Перник
Виж целия пост
# 5
Ние инвестирахме в малък морски град и в село, което е близо до град със спа център и красива природа и неособено далеч от София

Обобщение на това, което мисля за най-подходящо в моя случай. Доволни ли сте и от кой имот най-много?
Виж целия пост
# 6
Курорт.
Ама какво разбирате под инвестиране, защото някои искат да изкарат пари, а други - да си имат ваканционен имот за лично ползване. И на двете им казват инвестиране, а във втория случай не е точно такова.
Виж целия пост
# 7
Писах много, но се изтри.
Доволни сме и от двата, но нямат база за сравнение. На морето е апартамент ново строителство до ключ, но е малък. Другото си е вила с малко дворче. В нея беше живяно и се наложи да оправим някои неща, а други да приемем не съвсем по наш вкус.
Миналото лято изкарах аз с малките деца 3 месеца на морето, а съпругът ми 1 месец. Това никога не бихме могли да си го позволим на хотел, затова смятам, че инвестицията има сериозна възвръщаемост.
Във вилата ходим извън сезона за разширени уикенди, като почти всеки път отскачаме на спа и на разходка в града или до други близки места - Благоевград, Рила и др Градът е Кюстендил.
В нашия случай е инвестиране в смисъл на влагане на известна маса пари, за да не бъдат изядени от инфлацията. И "безплатни" почивки.
Виж целия пост
# 8

В нашия случай е инвестиране в смисъл на влагане на известна маса пари, за да не бъдат изядени от инфлацията. И "безплатни" почивки.

Инвестиране наистина трудно се дефинира, но горния цитат е каквото имах пред вид. Нещо, което не е основно жилище.

Аз в момента обмислям имот недалеч от София, защото съм в държава с полети до София само. Също наскоро видях това

https://littlebg.com/wp-content/uploads/2017/01/%D0%B1%D0%B0%D1% … %B4%D0%B0-min.jpg

Вижда ми се много добро като целогодишна опция.
Виж целия пост
# 9
Село покрай голям град, по възможност с добър път и без махала. Наличието на хубава природа и сносна инфраструктура е бонус.
И аз нещо такова бих казала. Даже се замислям за нещо такова, засега само на теория, с оглед някой ден. Нещо като дворно място с малка къща в село с достатъчно жители или малко градче.
Но зависи и от предпочитанията и от това, колко пари имаш за "инвестиране". Моите за толкова биха стигнали, за повече - едва ли. Аз за чиста "инвестиция" като пари в касичка, без идеи за ползване, не бих мислила. Не съм от типа инвеститори.
"Инвестиция" - и защото при бедност и глад, да не дава господ, можеш поне да си произвеждаш картофи, лук и ябълки на двора. Wink

-----
Като прочетох другите мнения - бих купила с удоволствие нещо около Кюстендил - и по "сантиментални" причини, защото половината ми род произхожда оттам, но ми е далеч, живея в Пловдив, и няма смисъл така да си стои, без да се ползва. С още по-голямо удоволствие бих купила нещо край Сандански заради топлата зима, но също ми е далеч. Grinning В анкетата гласувах за "спа курорт". И от море не бих се отказала, за да си ходя там неограничен брой пъти, когато си искам, но ако ще е единствена "инвестиция", май по-скоро не, вижда ми се надценено. И също ми е далече за често ходене. Да му се не види, на много далечно място тоя нашият град. Wink
Виж целия пост
# 10
Тук гледам някакви апартаментчета в Пчелин. Не съм била, но ми се вижда добре разположено между София и Пловдив, в планината, с минерална вода и не на безумна цена. Естествено къща с двор (за собствено производство) е супер, но ако не се ползва постоянно, май само главоболия са.

https://m.imot.bg/details/1a162989280429149
Виж целия пост
# 11
Настилката на терасите е покривната книга на долния етаж Astonished
Виж целия пост
# 12
След като поживях в Будапеща и видях какво е да живееш на голяма река много ми се иска да инвестирам в морски курорт или град на Дунав. Може би и в Кърджали защото има водно огледало. Wink

За морските има много информация. Не знам обаче колко са развити Дунавските ни градове вече? В Русе нали точно в Дунавския парк стана трагедия, вярно ли е, че се е циганизирало там?
В Силистра видях много мургавелковци, но имат много хубав крайречен парк.

А Тутракан ме изненада с прекрасно паркче покрай Дунав! И част от къщите гледат към реката, точно както си представям градче край Дунав: Danube Park
https://maps.app.goo.gl/vJayn49ncwrHdcrVA

В Русе не ми хареса това, че частите край реката не са много поддържани. Иначе е ясно, че като архитектура няма равен.

За Кърджали нищо не знам и не съм бил още.

Свищов не ми допадна, защото край Дунава имат един не много поддържан парк със саморасляци и промишлени райони и в повечето къщи и малки блокчета сигурно не се вижда изобщо реката. Някак не го почувствах като истинско крайречно градче.

Кажете нещо за градовете на Дунав - Русе, Тутракан, Силистра, как е там положението? За Видин знам, че е доста западнал. Аз ги посетих само като турист, което е съвсем различно от това на живееш там.
Виж целия пост
# 13
Аз съм от Видин. За мен той е любим град, но го напуснах 1993. Връщам се всяка година за поне 3 седмици през лятото с дъщеря ми и си прекарваме чудесно. Живея в Северна Европа от 1998 и съм била в много европейски градове и в Северна Америка многократно. Видинската градина е невероятна в сравнение какво съм видяла по света. В Русе не съм била, но гледките към Дунава само в Белград са ми били по-впечатляващи( била съм във Виена, Братислава и Будапеща).

Сега градът е много по оправен, всяка година пристигат корабчета по Дунава с предимно американски туристи. Има много история, (от римско време), хубава галерия, много красива джамия, синегогата я реставрират, има страхотни ресторантчета, включая едно на коробче. Цените са бюджетни. Няма много български туристи, щото е северозападнала България. На 2ч с кола е Крайова, много уреден румънски град. Отсреща (по моста) също има симпатично градче. Сърбия и Ниш също са недалеч. Обмисля се разработка на минерални извори.

Ако не ми беше толкова далеч от летището не бих и се отклонявала към София. И затова сега обмислям спа град около София.
Виж целия пост
# 14
На мен Хисаря ми е любимото спа градче. Тихо, спокойно, уникална вода и прекрасен парк, който за щастие не успяха да съсипят. По едно време преди години дори се бяхме замислили дали да купим там апартамент в едно апартхотелче. Отказахме се, защото туризма вече спадаше и беше ясно че и цените на такива имоти ще падат, доходите от даването под наем също, а режийните и цената на минералната вода (беше захранена сградата) ще растат и не ни се видя изгодно. Възможността за дълга безплатна почивка не ни е била важна, но ако тя е приоритет, предполагам инвестицията на подобни места още е добра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия