Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Атопичен дерматит и ваксини

  • 492
  • 4
Здравейте, искам да повдигна отново въпроса за ваксинациите на бебе с атопичен дерматит. Не е говорено скоро за това и бих искала да чуя мнения и опит на майки, които в последните 4-5 години са се сблъсквали с това. При нас се отключи дерматит 2-3 седмици след шествалентната + пневмококи и не можем да сме сигурни от какво се е провокирал. В началото бяха само сухи лишеи без зачервяване и не обърнахме внимание, но месец по-късно положението беше страшно. Съответно отложихме доста втората и третата доза от шествалентната и по препоръка на лекари, но тъй като кожата е почти чиста към момента вече се налага да възобновим ваксинациите.
Искам да попитам при вас след поставяне на нова доза наблюдаваше ли се влошаване на обривите или нямаше промяна в състоянието на кожата? Коя ваксина може да се поставя на напълно чиста кожа без обриви и за коя няма такова изискване. Благодаря за мненията.
Виж целия пост
# 1
АД се появи при нас на 3тия месец. Третирахме с А Дерма и отмина. Няколко месеца по-късно се появи отново и вече година и половина пъпките не са се скрили. С каквото и да третираме, малкият е обринат целият. Надявам се да го израсте! Към този момент от нищо не му минава, но не съм правила връзка с ваксините. Има всички ваксини. До този момент никой не е казал, че е противопоказно да слагаш ваксина при АД.
Виж целия пост
# 2
Доколкото помня, моят син все още е без втора или трета доза.
Виж целия пост
# 3
Доколкото помня, моят син все още е без втора или трета доза.
А как го записахте на ДГ? Освободиха ли ви?
Виж целия пост
# 4
Той не е без ваксини. А без втора или трета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия