Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как сгреших, като повярвах на един гинеколог.

  • 1 232
  • 1
Момичета, накратко моята история - на 39 години, с една успешна спонтанна първа бременност на 27 години, от която си имам слънчице момченце. И три неуспешни, на 33г (ранен спонтанен аборт), на на 37 (мисед някъде около 8 гс) и сега мисед (в 10 гс, но отговарях на 8ма).
Общо 4 кюртажа, в една година 3 (1 заради полипи на матката, 1 заради мисед, 1 три дни след него, че уж имало остатъчна тъкан) и сега последния кюртаж ми беше завчера.

Момичета, след 1я мисед си направих генетични изследвания за тромбофилия и излезе хомозигот MTHFR и хетерозигот фактор V. Генетикът ми каза, ако забременееш, трябва на профилактика с нискомулеколярен хепарин. И при последното забременяване предупредих гинеколога - при който ходя от две десетилетия и който следи първата ми бременност, от който винаги съм била доволна! Той каза: Засега няма нужда, пий само NATASPIN. И прогестерон.
Викаше ме на 10 дни, видяхме пулс, жълтъче и аз на всяка консултация напомня - няма ли да ми включите инжекции? Отговор: Опасявам се да не кръвнеш. Айде ела след 10 дни и тогава ще решим дали да включим такива. Междувременно за интервал 11 дни ехографът показа разлика 1 седмица и 1 ден, подобно леко изоставане, но той нищо не каза. И злополучната минала сряда думите: Ама то не е мръднало и няма пулс.
Излишно е да описвам колко ме боли, че се доверих и затова не съм ходила да се консултирам с други лекари. Но за мен остана празната утроба и ритника от съдбата за пореден път.
За информация и едно наум към другите, това е доктор Росен Петров от Пловдив, когото уважавах и ценях до този момент.
Виж целия пост
# 1
Аз съм хетеро на Лайден и още три по леки мутации. С три тромба в левият крак. Бях през цялото време на фракси и общо взето опитното зайче на АГ Тата. Докато не открих проф. Паскалева-хематолог.  Единственият човек в България, който може да ти контролира хепарина при тежки мутации при бременност.
Съжалявам за неуспехите ти. Другият път ще е докрая. Само се довери на правилния лекар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия