Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Чувствам се грозна

  • 1 105
  • 11
Здравейте! От доста време чувствам, че съм грозна и съответно това ми пречи на самочувствието, увереността, пречи ми да се отпускам, когато съм сред хора. Затварям се като охльов в черпуката си и изобщо не е приятно, чувството е ужасно. Аз самата дори не знам какво точно не харесвам в себе си. Един ден смятам, че генералния проблем на това, че се чувствам грозна е косата ми, друг ден тялото, трети ден нещо друго и така все намирам нещо, което ме прави грозна… Не знам как да променя всичко това, старая се , опитвам се, но все не се получава… Ако някой от вас може да ми даде някакъв съвет, ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 1
Каква е косата? Ако позволява етажирай, промени нещо в нея, боядисай я с нещо младежко. Смени стила на обличане! Оформи хубаво веждите или по различен начин! Слагай лек грим, спирала и от тези леките фон дьо тени! Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Защо реши, че си грозна?
Някой ти е казал нещо или защото не приличаш на кифлите в ИГ?
Красотата е в хармонията ти.
Ако се харесваш какъв човек си и си в мир с постъпките си и недостаттъците си - уверявам те, ще излъчваш красива енергия и никой няма да те помисли за грозна.
Виж целия пост
# 3
Да не би да си депресирана?
Не се затваряй в себе си,излизай и общувай с хора,които са ти приятни.
Иди в един салон за красота и промени визията си.
Обиколи магазините с приятелка и си купи нещо красиво..
Не харесваш фигурата си-идеални хора няма.
Но можеш да се запишеш на някакъв спорт,на фитнес,йога...нещо такова..
Най-важното е ти да се харесваш такава, каквато си.
Виж целия пост
# 4
Ако не можеш да пребориш нещо, абсорбирай го и го направи част от себе си. Независимо дали си или не си грозна, ако не можеш да се пребориш с тази обсесия прегърни я и я приеми. Кажи си " Ми хубаво, грозна съм, ама пък съм умна. А останалите и те не са всички красавици, ама пък са и глупави". И ще ти олекне.
Виж целия пост
# 5
Грозното за един е красота за друг..Wink
Виж целия пост
# 6
С дълго повтаряне на "грозна съм" наистина ще станеш някой ден.
Виж целия пост
# 7
Намали използването на социални мрежи, където всеки е с по няколко филтъра и представите за естетика са силно изкривени. Има жени, както и мъже, които вече дори не могат да се възприемат без да е обработена снимката или видеото.
Ако по принцип имаш ниско самочувствие и самооценка, тези платформи ще ти влияят още по-силно.

Наблегни на преживяванията извън онлайн простраството - спортувай, виждай се с хора, пътувай, имай хоби. Тогава ще започнеш да осъзнаваш собствената си ценност и че си интересен човек. Това води до харесване на себе си и харесване от другите хора.
Виж целия пост
# 8
Какво значи ГРОЗНА!?
Ами огледай се, излез и гледай хората по улицата. Идеални ли са? Съвършенни ли са? Всички ли са с хубави коси, зъби, черти и тела? НЕ! И не трябва да бъдем.
Уникална си! Разбираш ли? Не е нужно да се харесваш и да се самозахласваш, нужно е да се одобряваш т.е. да си направила възможно най-доброто с това, което ти е природно дадено.
Красотата не е щастие! Тя е тегоба. И не се шегувам. Красотата остарява, каквото и да направиш. И най-прекрасния човек спира да те впечатлява след известно време. И тогава, когато си разчитал само на външния вид остаряването е кошмар, борба и отчаяние.

Ти какви хора забелязваш и харесваш? Само красивите ли? Това ли те привлича в хората? Така ли избираш приятелите си? Така ли избираш мъжете в живота си? Замисли се кой е най-страхотния човек в твоя живот - и как е красив и съвършен ли е?

Или искаш ВСИЧКИ да те харесват? Да те гледат с възхита. Няма да стане и това е детинско и повърхностно - няма човек, който всички да намират за красив.

Отиди на психолог. Мисли повече какво харесваш в себе си и кои са силните ти черти.
Виж целия пост
# 9
Teodora9, на колко години си? Ако си тийн - споко, ще ти мине. Всички оттам сме минали.
Виж целия пост
# 10
Не знам как да променя всичко това, старая се , опитвам се, но все не се получава…
Може би си в младежките години, когато кожата и самото тяло започват бързо да се променят. Това е абсолютно нормален процес според мен.

Скоро видях в един профил забележка към краката на една по-възрастна госпожа и тя отвърна: "Тези крака ме носят ХХ години през живота без да са ми създали нито един проблем. За мен те са перфектни."
Виж целия пост
# 11
---- Ако някой от вас може да ми даде някакъв съвет, ще съм благодарна.
Чувствайте се красива, открийте хубавото в себе си, подчертайте го!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия