Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Обичам" Топлофикация - тема 6

  • 20 659
  • 761
# 45
Да, казаха че понеже никой не е бил на място да им отвори, писали служебно. Но това не е вярно,защото там винаги има възрастен мъж, който държи вратата отворена за да говори с комшиите.
А за протокола, не знам как да се снабдят с него. Купен е отдавна и преди да го дадем на тези хора, не сме плащали. Ще видя, благодаря ви
Виж целия пост
# 46
Как така досега са начислявали само сградна, а сега изведнъж са са сетили, че има и други суми.
Провери си старите фактури. Старите изравнителни.  Според мен, нищо повече от това, което са ви начислявали досега не могат (нямат основание) да ви искат!
Ако става въпрос за изравнителна от тази зима, извикайте ги повторно да "отчетат". Ще платите някаква сума за това им идване по ваше желание, но няма да е голяма.
Виж целия пост
# 47
Няма как да изравнителната.
Първо, рано е. И второ, сумата според е прекалено голяма, дори да е начислено максимално потребление за огромен апартамент.

Досега редовно ли е плащано? Не разбрах какво излиза проверката по абонатен номер.

Провете дали наистина са се обаждали от Топлофикация, а не е някаква измама. И ако е истина, да обяснят откъде идват тези сметки.
Виж целия пост
# 48
Рано е за софийските, ако е в друг град момичето, може и да са ги изготвили вече.

Иначе, да! Да не се плаши, да провери внимателно всичко и ако има все пак някакво объркване, да подаде заявление за ново отчитане и преизчисление.
Виж целия пост
# 49
Здравейте, моля ви за помощ.
От Топлофикация днес ни се обадиха че сме им дължали една голяма сума. Казват че е за изравнителни сметки. В ап. Са разкачени радиаторите и инсталацията е спряна. До сега сме плащали само такса инсталация и топла вода. А сега ни искат 5к плюс, за изравнителни сметки.
Кажете ми това нормално ли е, защото аз мисля че е някаква грешка
викнете ги на място, не се паникьосвайте.
Виж целия пост
# 50
Здравейте, предстои ми засичане на парното (София). До сега не съм имал работа с топлофикация софия. Въпроса ми е като засекът парното дали ще ми кажат веднага колко трябва да до платя. Понеже още не съм платил сметката за Април и се чудя дали да я платя понеже съм сигурен че съм напред и така ще стана още повече напред със сумата. За април не съм ползвал нито едни ден топлофикация.
Виж целия пост
# 51
Не, колко трябва да платиш ще разбереш някъде август.
Виж целия пост
# 52
Питам понеже съм на квартира и се чудя дали да платя сметка. Понеже не знам дали ще съм в тази квартира и другата година. И нз какви ще са последствията ако не платя?
Виж целия пост
# 53
Благодаря ви, ще искам утре час и дата за ново засичане
Виж целия пост
# 54
Здравейте, хайде и аз тук... обичам Топлофикация, просто топлината е несравнима с друг в вид отопление. Живеем в панел, строен някъде в края на 60-те, инсталацията е еднотръбна, няма топломери, няма кранове на радиаторите. Жилището е около 75 кв., радиатори има в двете спални и в хола, в кухнята е махнат още от предишния собственик. През целия отоплителен сезон, всички радиатори са на макс. Навсякъде температурата е 25 градуса, понякога 26. Жилището е вътрешно, всички наоколо са обитаеми. Отгоре и от едната страна ползат топлофикация, отдолу и от другата страна,не съм сигурна, може би не. С 5-камерна дограма сме, троен стъклопакет, изложение изток-запад. От 6-7 години сме на равни вноски, последно  по 185 лева на месец, изравнителната за миналия сезон беше около 500-600 лева.
Стресирах се малко от новините за увеличението на цените и тъй като имаме климатици във всяко помещение, обмислям отказ от топлофикация, ще оставим само топлата вода.
Ще се радвам да чуя мнения.
Виж целия пост
# 55
5-600 лв нагоре или надолу? Всъщност, дори надолу да е било, пак ми се вижда много за апартамент с това описание.
Виж целия пост
# 56
Нарциса 500-600 за доплащане беше. Да кажем, че за градусите и комфорта, който получавахме, сме (бяхме) ок с подобни суми. Проблема е, че няма индивидуални кранове ( на радиаторите), няма и топломери на жилищата. Три входа, 64 жилища, са с една обща абонатна станция. Притеснявам се както от поскъпването, така и от това, да не плащаме за нелоялни комшии. И понеже сме инвестирали в климатици, сериозно обмислям, да се откажа от топлофикация.
Виж целия пост
# 57
Тоест, платили сте 12*185 плюс още 5-600??
Малей.

Радиатори се сменят с такива с врътка за намаляване, това да ви е дерт... Обаче ако вашите нямат, тоест с радиатори на фулмакс поддържате в изолирано средно жилище едва 25-6 градуса, за които накрая плащате 185 лв месечно цяла година, според мен ви цакат и то много. Юли и февруари все 185 лв - смятай колко е реалното февруарско потребление.

Колко ви е сметката за ток?
Знаете ли другите към тази абонатна какво плащат? В смисъл, дали ше искат да се откачите изобщо от Топлофикация?
Виж целия пост
# 58
Здравейте
Днес минаха да отчетат топломерите и при нас( това е втората дата- другата беше работен ден и нямаше никой у дома)
Та момчето леко притеснено ме уведоми ,че понеже уредите ни са над 10г. трябва да се подменят до 30.09.22г
Написа ми забележка на отчета и ми я подаде.
Да ама аз имам още един апартамент в блока, със същите топломери и не са казали/ написали такова нещо!
На съседите, отчели ги на първата дата и те със същите топломери- няма такова нещо!
Та ние ли сме балъците се питам аз?
В обяснението отзад на бележката пише- препоръка да се подменят .
Но те си работят и са ок- защо да се сменят?
Длъжна ли съм да го правя или е само препоръка при положение че проверяващия отчита че са изправни
Виж целия пост
# 59
Колко единици имате за тристаен апартамент 90-100 квадрата за сезона? Чувала съм за от 3 до 7 мвч за сезона. Ако се пуска средно, около 5.5 нормална консумация ли е?

Става въпрос само за потреблението на радиатори/лири/подово, без водата и без подгряване на сградна инсталация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия