За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 774
  • 745
# 30
Скрит текст:
Какво мога да направя с кайма освен спагети, кюфтета, сандвичи и руло?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/07/blog-post_31.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/10/blog-post_13.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 31
Здравейте, моля за съвет.
Имам ето тази скара ( ще я слагам върху котлоните)
Грил скара AEG A9HL33
https://electrosound.bg/gril-skara-aeg-a9hl33.html

Какво месо е най-подходящо да сготвя на нея? Кое ще стане най-крехко, сочно? Да мариновам ли? С какво? Колко време? Върху самата скара, да слагам ли олио?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 32
Здравейте, моля за съвет.
Имам ето тази скара ( ще я слагам върху котлоните)
Грил скара AEG A9HL33
https://electrosound.bg/gril-skara-aeg-a9hl33.html

Какво месо е най-подходящо да сготвя на нея? Кое ще стане най-крехко, сочно? Да мариновам ли? С какво? Колко време? Върху самата скара, да слагам ли олио?
Благодаря предварително!
Всякакво месо.
Сочността зависи от времето за готвене най вече... и вида месо.
Мариноваш ако искаш и колкото искаш, но колкото повече престоява - по добре. Маринатата е с някаква киселина - млечна, цитрусова или акохол и подправки.  Можеш само да овкусиш месото  като го намажеш с паста от подправки (свежи и сухи), чесън и зехтин/олио.
Времето за готвене зависи от вида месо (мускул или филе) и най вече дебелината му.  
Или продукта омазняваш или скарата, без да наливаш олио.
Виж целия пост
# 33
Какво мога да направя с кайма освен спагети, кюфтета, сандвичи и руло?
Кюфтетата сами по себе си са ужасно много видове - по чирпански, с доматен сос, със сос бешамел, пържени, печени, на скара, пълнени, на Пеп-чо "очите на ламята", таралежчета, кюфтенца по Цариградски върху картофено пюре...

Освен тези може пържена кайма на тиган с прясно зеле, супа топчета, кебапчета, да "опаковаш" пълнен хляб...
Виж целия пост
# 34
Аз бих допълнила сарми с лозови листа, точно им е сезонът
Виж целия пост
# 35
Издълбани зеленчуци ,пълнени с кайма заедно с издълбаното
Виж целия пост
# 36
Благодаря за рецептите за доматената супа Flowers Tulip
Виж целия пост
# 37
Минавам да споделя, че вчера вечерята стана супер вкусна и да благодаря за съдействието Heart!
Виж целия пост
# 38
Скрит текст:
Здравейте,
съвети  за телешки пържолки приемам,които са доста тънки и крехки и мислех да изпека във фурната.
Готвя много,но не съм голям специалист на телешкото и разчитам на вашите съвети за да не ги направя сухи.
Благодаря
Соломони-те са чудесно решение за всякакви тънки пържоли https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/10.html?m=0
Пепчо, с нишесте от тапиока дали ще стане?
Виж целия пост
# 39
Ако е със структура на  обикновеното нишесте ще стане ,няма причина да не.


Пеп-40 ,къде си?
Станаха невероятно вкусни,обаче явно не са толкова тънки,колкото си мислех и са доста rare.
Да сложа ли във фурната под капак или фолио за малко или какво за да не са така сурови.Рецептата ти е върха,пр явно са малко по-дебели от очакваното😂
Сигурно сте ги изяли вече, но от вчера не съм имала време да вляза в мамата Наистина трябва да са съвсем тънички ,около 3 4 до 5 мм Иначе спасяването е в силно загрята фурна за кратко
Виж целия пост
# 40
Благодаря, купих и царевично за всеки случай, но първо ще пробвам с тапиоката Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Здравейте. Имам малко парче бонфиле, около 300 и малко грама, и мнооого лук. Дали ще стане пържено свинско с лук, или месото не е подходящо. Ако не е, някакви насоки за нещо бързо? Имам и микс гъби, може би нещо с тях?
Виж целия пост
# 42
Скрит текст:
Здравейте. Имам малко парче бонфиле, около 300 и малко грама, и мнооого лук. Дали ще стане пържено свинско с лук, или месото не е подходящо. Ако не е, някакви насоки за нещо бързо? Имам и микс гъби, може би нещо с тях?

За бонфиле , парчетата месо трябва да бъдат не по дебели от 5-6 мм .
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_14.html
Виж целия пост
# 43
Много благодаря. А с каква цел е престояването за час във вода, че ми стана любопитно. Много съм боса в кулинарията.
Виж целия пост
# 44
Скрит текст:
Много благодаря. А с каква цел е престояването за час във вода, че ми стана любопитно. Много съм боса в кулинарията.

В коментарите под рецептата в блога е обяснено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия