Захранване - въпроси и отговори - тема 13

  • 32 569
  • 753
# 90
Да, наясно съм, че стерилизацията не е задължителна, но аз търся продукт, който би могъл да мине през стерилизатора. Ако може с конкретна марка...
Виж целия пост
# 91
На тяхната си марка КуниБу или нещо подобно. Търсих снимка да прикача,не намирам,но отзад на етикета си е обозначено,че може да се стерилизират.
Моето дете е на 8 месеца и половина и макар,че облизва целия свят все още стерилизирам, не мога да спра Joy. .
Педиатърката каза,че е хубаво,най-вече шишетата от мляко,защото бактериите били други там.
Виж целия пост
# 92
Която и да е пластмасова лъжичка, според мен. И аз още стерилизирам нещата, въпреки, че малчо ближе пода и какво ли не Simple Smile

Значи въпрос ние стигнахме до 1/2 жълтък, на 8 и 1/2 месеца е, от кога може да се дава цял?
Виж целия пост
# 93
Шишетата и аз стерилизирам, но само тези от мляко. Шишето за вода, не, както и купичките и лъжичката за хранене. Тя вече се търкаля по пода, облизва всичко, колкото и да чистя, не е стерилно.
Виж целия пост
# 94
Одри, детето е голямо, жълтък обикновено се въвежда първо няколко трохички, после четвърт, половин, 3/4 и минавате на цял. И двете ми деца на тази възраст ядяха по цял жълтък през ден.
Виж целия пост
# 95
Аз също стерилизрам още... всичко. И то не толкова, за да е стерилно, а просто защото ми е много удобно. Ползвам на Авент стерилизатора със сушене и го ползвам и като място, където да ги съхранявам нещата. Винаги са сухи и чисти там и не ми пречи да го пускам просто.
Иначе лъжички ползвам на Томи Типи - слагам ги там без проблем, купичките също.

Мислех, че цял жълтък е след 12 месеца?
Виж целия пост
# 96
Никога не съм стерилизирала лъжичката за хранене. Мия с топла вода и бебешко веро, това е достатъчно.
Овесена каша започнах на 7 навършени да давам. Понякога само с плод, понякога я смесвам с други каши. Така въвеждам глутена.
Натуралната овесена каша е силно алергична за да я почнем на 7м възраст. Ако можете, искрено моля, да обясните, за какво ви е??
Овесена каша като "инструмент" за въвеждане на глутен?

Цитат
Мислех, че цял жълтък е след 12 месеца?
След 8 м може и цял... ако може да намерите как да го дадете? бебетата нещо не са му фен, особено, ако е много. Но, и все пак, това е индивидуално.

Цитат
Шишетата и аз стерилизирам, но само тези от мляко.
В Бг има страшно много Клостридиум инфекции- поради това, горещо препоръчвам, да стерлизирате до 12м:
* строго биберони и шишета
* прибори за хранене, чинийки и купички.
* да внимавате с тоалетните и често да сипете обилно там хлор- само от хлор (е, и специални дезинфектанти) клостридиум се влияе.

Също, горещо ви препоръчвам да ползвате хлор у дома като най-доброто за бани, мозайки, гранитни плотове. Ако ви миреше? добавяте само чашка към препарата с който миете- няма да мирише дълго.
Виж целия пост
# 97
И аз стерилизирам всичко, въпреки че детето е на 10 месеца. Шишето от млякото, лъжиците, гризалки, смукалки, веднъж на два дни и шишетата за вода.
Лъжичките с мек връх на Томи Типи може да се стерилизират. Указсно е на опаковката.
Виж целия пост
# 98
Birdie, овесът ми беше препоръчан от педиатъра на детето като култура, съдържаща най-малкото глутен. Започнала съм да давам много внимателно, дъщеря ми не е правила реакции. Продължих с каша с овес, ориз и пшеница, защото това открих подходящо за дъщеря ми на БГ пазара. Вече почти 4 седмици давам, няма реакция. Междувременно тя си гризе и по мъничко корички бял пшеничен хляб, домашен и пресен. Не е довел до проблем.
Относно стерилизацията, избрах да не съм толкова стриктна, не искам да живее в стерилна среда. Но спазвам много строга лична хигиена при приготвяне на храната и използвам хлорен препарат за тоалетната ежедневно. За мен не мирише ли на хлор, не е чисто. Водата, с която приготвям храната й, също загрявам почти до завиране. Личен избор. Няма за мен логика да ближе пода и да съм толкова стриктна със стерилизацията. Добрата лична хигиена за мен е достатъчна. Играчките също не са й стерилни, а тя ги лапа. Колкото и да ги мия, няма как да е все стерилно.
Виж целия пост
# 99
Да, наясно съм, че стерилизацията не е задължителна, но аз търся продукт, който би могъл да мине през стерилизатора. Ако може с конкретна марка...
[/quote
Изобщо не съм стерилизирала нищо.
Шишетата ги преварявах.
Бибите също.
Моя син е на почти 1г и 9м.
Не съм купувала излишни неща ..
Здрав е не е боледувал сериозно.
Дай боже всички да са живи и здрави.
Виж целия пост
# 100
Аз четох книгата на доц. Лалка рангелова, там също се препоръчва овесена каша на 7 месеца. Също според нея, цял жълтък е на 12 месеца.
Виж целия пост
# 101
Аз четох книгата на доц. Лалка рангелова, там също се препоръчва овесена каша на 7 месеца. Също според нея, цял жълтък е на 12 месеца.
Овесът съдържа авенин. А не глутен.
Но понеже се приготвя в среда, богата на глутен, има контаминация с глутен от други зърнени.
Кърмените бебета са особено чувствителни към овесени ядки, които кърмачката консумира.
И са често с различни по степен колити от това.

Овесът е алергична храна и затова до 12м възраст не се въвежда... имам пред вид, овесени ядки, а не бебешки каши, специално обработени.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1034/j.1398-9995.2002.23893_7.x
"Allergic contact urticaria to oatmeal".
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.1980.tb01716.x
"Hypersensitivity to Inhaled Flour Allergens Comparison between Cereals".
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2007.01527.x
"Oat sensitization in children with atopic dermatitis: prevalence, risks and associated factors".
https://ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/ehp.866673
"Acute symptoms following exposure to grain dust in farming."

Виж целия пост
# 102
Аз давам само бебешки каши. Поради тази причина не въведох ръж, спелта и т.н. Ще ги дам отново с каша, но открих само някаква, която комбинираше две-три нови зърна, затова оставих тези култури за по-късно.
На ръжени, овесени и всякакви такива ядки от магазина не мога да разчитам, че са читави за бебе.
Виж целия пост
# 103
Жълтък давам намачкан с вилица в зеленчуково пюре, той става на трохи, лесно се "замаскира", така давам и сирене. Не съм фен на попарата, по веднъж пробвах, децата също не я ядоха и давам сухари, сирене и масло в зеленчуковите пюрета. След 12 м. се дава яйчен белтък, жълтък се въвежда много по-рано. Въпрос на вкус и развитие на детето също. То и кисело мляко се въвежда уж след 10 месеца, голямото ми дете го прояде на 2 г. чак, бебето ми не иска АМ и още на 8 м. и половина започнах да му давам следобед кисело мляко - с плод, с лъжица овесени ядки/мюсли за бебета или бебешка бисквита без захар - чудесно му понася и му е много вкусно. Така че съобразявате съветите и се водите по детето и ще си намерите какво работи при вас.
Виж целия пост
# 104
Жълтъкa късно го почнахме на 7+++, мерси за отговорите.
Блу, на Холе има плодово пюре с ядки от спелта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия