Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Защо се дразните толкова на украинците?

  • 836
  • 1
Преди да започна темата искам да кажа, че нито съм про-Украйна (имам предвид чисто и просто украйнското правителство), нито съм про-Русия.

Виждам, че адски много българи все още навсякъде из социалните медии не спират да плюят самите избягали от войната украинци. Оплакванията са най-често от сорта на “еми те се оплакват от размера заплатите, цените на наемите, цените на тока!!! Нямало да могат да си плащат сметките дори и ако се хванат на работя тук.. ууу как не ги и срам, ние тука с нашите пенсии как се издържаме за разлика от тях с джиповете???”.

Ами.. извинявайте много, но това че тук заплащането във всички сфери освен IT е напълно покъртително съответно цените на всичко си е факт. Аз в Щатите в органични/био скъпи магазини като Whole Foods и какви ли не други претенции давах горе-долу същите пари, каквито давам в Била за боклуци. В Германия също често ми излиза да пазарувам по-евтино като цяло. Точно от Германия и т.н излизаха проучвания наскоро, които твърдяха че силата на купуваемост на българина е най-зле спрямо заплатите в целия Европейски Съюз.

А щом дори хората в Украйна са свикнали в някои аспекти на по-добър начин на живот - смятайте колко зле сме ние!! Ние само се оплакваме и си плюем държавата, ама ако някой посочи кусурите ни (по-скоро на управлението ни) се сърдим. Нашите деца не получавали нищо, нашите пенсионери също.. ами да, това си е категорично вярно. Но украинците ли са ни виновни?

Толкова години вече нашия народ бива мачкан и убиван от управляващите и ние си мълчим. Свикнали сме да не получаваме нищо, да сме бедни, да търпим ужасно качество на живот. Най-много да напишем нещо във фейсбук да се оплачем. И после завистливо псуваме хората, защото имали хубави коли някои от тях и защото минимално помагаше държавата с изплащане на престоя им.

“Защо пари няма за българските деца?”
Ами очевидно има! И всеки има пълното право да се ядосва, че парите на държавата биват крадени и така нататък. Но пак казвам, това ще продължава докато седим и търпим. Някоя си украинка жена с малки деца, които няма и кой да и гледа тук за да работи (понеже и за нашите деца няма места в детските градини) не е виновна за изродите и продажниците парламента. Освен това точно тези с поршетата бягат очевидно от ракети и война, а не от безпаричие.
Виж целия пост
# 1
https://www.bg-mamma.com/?topic=1420644
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия