Какво повече НЯМА да купя - 21

  • 92 653
  • 828
# 15

Ужасно е. Твърдо като камък и безумно солено.
Виж целия пост
# 16
За сега Кърнаре държат качество, но Съединение не става. Жалкото е, че не е вече до партида. И аз им дадох шанс. Но беше за последно. При тези цени....
Виж целия пост
# 17
Айвар  "My family". Това чудо е пълна порнография. Няма вкус на нищо. Преправях го, за да не го хвърля.
Виж целия пост
# 18
Сирене Съединение не смея да купя,защото си мисля, че са го развалили,и май е така.
Кисело мляко Жълтуша с каймак, е без такъв. Две млека  и двете без каймак,то ясно че го добавят отделно каймака, ама да оплескат партидата.
Виж целия пост
# 19
Купих тези кифлички, защото пише, че са със сирене и се предполага, че са солени. Да, ама не... направо са отровно сладки!!!
Явно ползват едно и също тесто, независимо от пълнежа, но сиренето изобщо не се усещаше от толкова захар! Не е като да бяха леко подсладени. Смятам етикета за подвеждащ и разбира се не бих посмяла да купя отново.
Виж целия пост
# 20
Аз лично от козуначени кифли не бих очаквала да са солени...
Виж целия пост
# 21
Козунак и козуначен не е едно и също. Второто е технология за направата на тестото.  Обикновено го пишат, за да подчертаят, че са "пухкави".
Между другото дори и на козунак чак толкова сладък никога не съм попадала. Обикновено ги ръсят повече отгоре.

И баницата и кифлите и питките не са по презумпция солени или сладки, обикновено това се определя от пълнежа.
Баница със сирене сладка или солена трябва да е? А тази с тиква или ябълки?

Просто предупреждавам, за да не се излъже и друг, а на теб добър апетит, щом ти харесват Blush
Виж целия пост
# 22
Аз козуначени кифлички не ям, казах си субективното мнение, че като прочета нещо козуначено си правя асоциация с нещо сладко. Иначе благодаря за разяснението.
Виж целия пост
# 23
То след тази покупка и аз вече така ще правя... SmileSmileSmile
Виж целия пост
# 24
Поначало козуначеното тесто се прави с малко захар, за да се образуват конците на козунака. Затова му се добавят стафиди и се ръси със захар отгоре. Та не знам какви козуначени кифли сте купили.
Виж целия пост
# 25
За сега Кърнаре държат качество, но Съединение не става. Жалкото е, че не е вече до партида. И аз им дадох шанс. Но беше за последно. При тези цени....
Откъде го купуваш? Предстои да захранвам дъщеря ми със сирене и се чудя какво да й дам. Бях се насочила към Домлян, но не е зле да имам и алтернатива.
Виж целия пост
# 26
Баницата и питката могат да са и сладки, и солени. Но солен козунак няма. А "козуначен" не значи пухкав, а значи от козуначено тесто. Аз също бих очаквала козуначените кифли да са сладки. А комбинацията от сирене и захар изобщо не е толкова необичайна. Напротив.
Виж целия пост
# 27
Естествено, че козуначеното тесто е сладко. И не се прави с малко захар, поне по моите критерии.
Постепенно се налага противният американски вкус с много захар. Като бургерите им -да повърнеш. Не знаеш какво ядеш. Но децата свикват и бам - дебели и болни.
Виж целия пост
# 28
На връщане от морето хапнах един сандвич с шунка и кашкавал с такова гнусно и сладко бургер хлебче...брррр. После до половината път ми се гадеше, не знам как не повърнах...Никога повече (по-добре гладна да стоя)!🤪
Виж целия пост
# 29
Естествено, че козуначеното тесто е сладко. И не се прави с малко захар, поне по моите критерии.
Постепенно се налага противният американски вкус с много захар. Като бургерите им -да повърнеш. Не знаеш какво ядеш. Но децата свикват и бам - дебели и болни.

Поне в сравнение с други сладки теста, козуначеното е с по-малко захар. Това съм го чела в кулинарни блогове. Всеки може да си има различен критерий за сладко и солено, но все пак има някакви характеристики, които отличават едно тесто от друго.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия