Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кръв в семенната течност/еякулата/спермата

  • 342
  • 5
Здравейте,

моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да пише. Бил съм на 8-9 уролога и общо взето се обединяват около хроничен простатит, но засега без успешно лечение. Не съм убеден вече, че диагнозата е поставена коректно. За пръв път ми се случи преди 5 години (на 36г съм в момента), като сега от няколко месеца, случаите силно зачестиха и са по-масивни. Имам и конкременти в простата (незначително уголемена), но са твърде малки за да провокират подобно кървене. Оплакванията ми се препокриват изцяло като описание с предишна тема, която дама е започнала във връзка с мъжа си, но за съжаление е оставила без финален коментар накрая. Надявам се, ако някой е минал или минава през това да поднесе информация, защото не останаха уролози в София вече за посещаване.

"Моля,помогнете ми с информация. За какво заболяване би било признак -наличиета на кръв в спермата?!Към какъв специалист да се обърнем със съпруга ми?Няма наличие на никакви болки,но при  изпразване има наличие на кръв,а също и след това в урината!Няма температура и при нормално уриниране няма кръв ,а само след полов акт?!"

https://www.bg-mamma.com/?topic=397723

Виж целия пост
# 1
Моят съвет е да се обърнете към опитен уролог в Турция. Медицината е доста по-напред и лекарите са по-тясно специализирани. Аз вярвам, че ще поставят вярна диагноза за нула време. А диагнозата е половината лечение.
Пък и цените са съвсем поносими, като се има предвид професионализма и обслужването. Вече съществуват и фирми, които организират всичко с час, превоз, нощувка, превод на български и пр. Успех
Виж целия пост
# 2
Хламидия ?
Виж целия пост
# 3
Изследвайте се за Хламидия, която не е лекувана
Виж целия пост
# 4
Нека темата не остава без последващ коментар, като някои други.

Направи се ЯМР от което се вижда възпаление на простатата (простатит). Разликата с ехографа например е, че орган като семенните мехурчета там не могат да бъдат обследвани (намират се зад простатата), а те също могат да бъдат причина за появата на кръв и често простата, когато е възпалена пренася и към тях проблема. Могат разбира се да имат и други проблеми, затова е важно и да те се видят (по преценка на лекаря). При мен в микробиологията на еякуалата няма бактерия (изследването е пускано в частна лаборатория, лекарят ме посъветва да се дава на място в болницата и да се изследва там занапред), но в генетичния анализ излезе завишена анаеробна бактерия, която трябва да се третира с антибиотик (според някои). Тук малко се раздвояват нещата, защото тя е завишена, но поради "конвенционална нормоценоза" (нещо като нормална микрофлора) не следва да прави проблем (един ми даде екстрат от тиквени семки) и не трябва да се третира с антибиотик, според микробиолог и друг уролог при промяна във флората тя създава възпалението и е задължително да се третира. Това е от тези бактерии, които по принцип си ги има в организма, но при определени обстоятелства създават ядове, до колкото разбирам. Финално сега следва да се провери дали се касае за бактериален простатит или нелекуван бактериален, който е преминал в хроничен, което също не го изключвам поради това, че оплакванията епизодично се появяват вече от 5 години. Съветът ми към тези, които в бъдеще ще им се наложи да минават през този род проблеми е:

- проучете добре специалстите (уролози) и отидете на доказан такъв
- намерете добър микробиолог и внимавайте много къде си пускате изследванията!!!!

Изписвали са ми ципрофлоксацин (40 дни) без пускане на микробиология (при мен дори са анаероби, които не се влияят от него), пил съм екстракт от тиквени семки при инфектерина простата и сме "чакали да отшуми".
- внимавайте с информацията в интеренет и заключенията от Ваша страна, както и с тези на "специалистите" около вас, които ще се появят

Важно е да се направят всички необходими изследвания по адекватен начин и на правилното място и товага вземайки предвид всички фактори да се поставя диагноза/лечение. Не бързайте да си поставяте сами диагноза на база прочетеното в интернет или чутото от приятел, който има един познат на който и брат му е бил така!!!

Причините за конкретното състояние могат да бъдат различни и не трябва да се съди по моите резултати и изследвания при бъдещи подобни оплаквания от друг човек.

P.S. "Изследвайте се за Хламидия, която не е лекувана" - Как се проверява за нелекувана бактерия в миналото, в изследванията до момента никога не е излизала хламидия?
Виж целия пост
# 5
P.S. "Изследвайте се за Хламидия, която не е лекувана" - Как се проверява за нелекувана бактерия в миналото, в изследванията до момента никога не е излизала хламидия?
[/quote]
Изследването за наличието на Хламидия е различно от Микробиологията
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия