Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мокет в спалните? Да или не?

  • 3 684
  • 131
#мокет
Здравейте,
Пред дилема сме дали да сложим мокет в нашата спалня, в тези на децата? Има ли хора, които са имали/ имат в спалните и могат да изкажат мнение- предимства и недостатъци?
Виж целия пост
# 1
Имала съм ужасно отдавна и ми е било безкрайно уютно и комфортно.
Обичам хотелски стаи с мокет, обичам, обичам.
Бих си сложила, но в детска стая никога.
Виж целия пост
# 2
Трудно почистване и задържане на прах. Аз съм против мокетите. За детска, където сигурно ще се залива-разлива, ще се изпускат флумастери и ще се влиза с обувки - не. А и някак демоде са мокетите, не са ли...
Виж целия пост
# 3
Не са, има ужасно красиви и модерни, никаква соц мечта.
Аз имам бяло- сив в едно голямо помещение с велукси на тавана и обожавам да лежа на земята там Blush
Виж целия пост
# 4
нехигиенично, абсурд
Виж целия пост
# 5
Не са демоде мокетите Има видове, произведени по нови технологии, както и са устойчиви на замърсяване,
лесни за почистване и пр. Видовете "подложки" които се поставят под мокетите, също са усъвършенствани.
Виж целия пост
# 6
Зависи от алтернативата, според мен. Вкъщи почти навсякъде е паркет, обожавам дърво, съответно винаги ще предпочета него пред мокета. А и се поддържа много лесно. Но, както казах, зависи какви са вариантите.
Виж целия пост
# 7
Много исках да сложим мокет в нашата спалня от тези пухкавите, обаче сме с котка и не ми се мисли как ще се набива с косми.
Виж целия пост
# 8
На вилата имаме мокет от сигурно над 40 години. Не е баш мокет де, а едно сплъстено нещо, май му казваха "велтър".  Здраво е, чисти се добре с прахосмукачка, ходи се приятно бос по него. Но ако се залее с нещо става зле. И не съм сигурна под него какво става всъщност.
Виж целия пост
# 9
Преди около 35 г. мокета беше много модерен.
Тогавашното масово ново строителство/панелките/ издаваха апартаментите на мокет в стаите и балатум в коридора и кухнята. Лепяха ги директно върху бетонния под.
И двете се замърсяваха, трудно се чистеха и народа постепенно ги изхвърли.
Аз имах мокет в 1 стая. Но беше върху паркет, не беше залепен за пода, а изрязан като голям килим. Държеше топло зимно време, но чистенето беше трудно. Ако е истински килим - викаш фирма за пране и е лесно. Но мокета не го приемаха.
Не ми харесваше като цяло. Предпочитам си паркета, лесно се чисти и поддържа.
 
Виж целия пост
# 10
Преди години имах мокет в моята стая и толкова се мъчех да го чистя.. Не си е работа това. В хотелите може да изглежда добре, но вкъщи е много трудно да се поддържа чист този мокет. Ако имаш домашни любимци или косопад, космите се събират на топки по пода и трябва да ги събираш с четка, както и да го търкаш, ако има някакви петна.
След като си сложих ламинат, не искам и да се сещам за онзи мокет.. С плочки и ламинат си е най-добре.
Виж целия пост
# 11
Зависи от много неща- дали зоната, в която живеете има повишено количество прах, дали имате деца и домашни любимци.
Аз имам и трите изброени и не бих сложила, дори килими нямам поради тези причини.
Иначе харесвам.
Виж целия пост
# 12
Преди седмица махнахме и последния ламинат у нас и сложихме мокет в стаята на детето. Ама тя е вече голяма и се предполага, че няма да прави много поразии. Е, издадох изрична забрана за храна там.
В другите две спални вече 4 години сме с мокет. Супер ни е. Не смятам, че е нехигиенично. За нас е много уютно. Поддържа се лесно.
Виж целия пост
# 13
Имали сме мокет преди когато живеех при родителите си и никога повече не бих си го причинила! Сега сме с паркет и ламинат, почиства се много лесно и не задържа боклуци както мокета. А и ако е залепен няма изчистване. Искам лесна поддръжка на подовите настилки, иначе ми харесва дебел мокет ама да не е в къщи, и да не го чистя аз Simple Smile!
Виж целия пост
# 14
Аз пък се изнервях с ламината. Първо прахосмукачка, после стирка и ако не изсъхне и стъпе някой с бос крак, виждах следите. Сега минавам с прахосмукачка и съм готова.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия