Много от българските деца не искат да учат, с всяка следваща година показват по-лоши резултати, а все още институциите и експертите са в търсене на работеща стратегия.

Като родители, вие със сигурност искате да осигурите на детето си подкрепяща любознателността среда и да го мотивирате да развие пълния си потенциал.

За да ви бъдем в помощ, в рамките на ежегодния ни проект "Отново на училище", тази година в BG-Mamma ще говорим с експерти и ще търсим разбиране за същината на проблемите в образованието, както и по-добри посоки и може би най-важното - конкретни практични препоръки към родителите. В поредицата от полезни материали сме убедени, че и много преподаватели ще открият за себе си ценни изводи и идеи за това как да подхождат по-ефективно към децата.• Как да поддържаме и засилваме любознателността на децата и младите хора?
• Много ученици не се справят добре с държавните учебни програми. Защо това е така?
• Какво всъщност означава едно дете да получи добро средно образование?
• Като родители, какво можем да направим по-добре, за да стимулираме децата си да се стремят към знания?
• Трябва ли да се тревожим, ако в гимназията детето ни така и не може да си избере бъдеща професия?


За да говорим по тези теми, се срещнахме с гимназиални учители, както и с експерта по иновации и преподавател д-р Леона Асланова, психолога Ина Иванова и изпълнителния директор на Училищна Телерик Академия Петър Шарков.

Интервютата с тях ще публикуваме през август и септември в рамките на "Отново на училище" - ежегодния проект на BG-Mamma, посветен на подготовката за новата учебна година. Освен експертни мнения, на специалната лендинг страница ви очакват избрани потребителски теми, полезни статии, както и атрактивни оферти.

"Началното образование у нас е насилствено, избягва играта и екипността"

"Страхът от грешките убива креативността на децата"

"Не е задължително да си математик, за да си успешен в IT сферата"
Виж целия пост