Вегетарианска тема - 17

  • 41 850
  • 625
# 615
Ягодов чийзкейк без печене
Виж целия пост
# 616
Крем супа от аспержи
Бадемови хлебчета
Фалафели със сусамов дресинг
Боровинки

Пържени цветове от бъз с ягодово сос

Виж целия пост
# 617
Здравейте, търся рецепти за кюфтета от тиквички и за картофени кюфтета, но БЕЗ ЯЙЦА.  Благодаря.
Виж целия пост
# 618
и ние сме с крем супа от аспержи и един щтрудел с орехи и ванилия
Виж целия пост
# 619
И ние днес на аспержи.. от водата, в която ги попарих, направих супа - задуших зелени лук и чесън, добавих бульона, 1 голям картоф, целина, като се свариха - пасирах, добавих шепа грах и върнах да поври още 5 минути.

Яхния картофи и зелен фасул.
Онзи ден правих и супа от коприва, шепа манголд от градината, малко ориз и сухи гъби.

Наскоро ми попадна и приятен вариант за тиквички. Нарязах ги на колелца; между всеки две колелца наръсих настърган кашкавал, притиснах ги едно към друго, панирах в яйце с брашно и пекох във фурната. Много добре стана.
Виж целия пост
# 620

Гювеч
Виж целия пост
# 621
Относно кюфтетата без яйце, аз правя една рецепта за зеленчукови кюфтенца от Антъни Уилям (Лечителя Медиум). Овкусявам допълнително със сол и черен пипер и лук и чесън  съответно една глава и 2-3 скилидки вместо сухи:
Картофи - 2 бр., Моркови - 2 бр., Тиквичка - 1 бр.
Чесън на прах - 1 ч л., Лук на прах - 1. ч.л.
Риган сушен - 1 ч.л., Червен пипер - 1 ч.л.
1. Морковите и картофите се сваряват и се оставят да се охладят, след което се настъргват. Тиквичката се настъргва и се изцежда. 2. Всички зеленчуци се смесват заедно с подправките и се омесват. От сместа се оформят 8 кюфтенца и се слагат върху хартия за печене. 3. Пекат се  на 180° за около 40 мин. или до покафеняване и хрупкавост. След като са готови ги оставете в тавичката да се охладят 10-15 мин.
Виж целия пост
# 622
Относно кюфтетата без яйце, аз правя една рецепта за зеленчукови кюфтенца от Антъни Уилям (Лечителя Медиум). Овкусявам допълнително със сол и черен пипер и лук и чесън  съответно една глава и 2-3 скилидки вместо сухи:
Картофи - 2 бр., Моркови - 2 бр., Тиквичка - 1 бр.
Чесън на прах - 1 ч л., Лук на прах - 1. ч.л.
Риган сушен - 1 ч.л., Червен пипер - 1 ч.л.
1. Морковите и картофите се сваряват и се оставят да се охладят, след което се настъргват. Тиквичката се настъргва и се изцежда. 2. Всички зеленчуци се смесват заедно с подправките и се омесват. От сместа се оформят 8 кюфтенца и се слагат върху хартия за печене. 3. Пекат се  на 180° за около 40 мин. или до покафеняване и хрупкавост. След като са готови ги оставете в тавичката да се охладят 10-15 мин.
Благодаря!
Виж целия пост
# 623
И ние сме на аспержена диета. Joy И ягодова. Но сезонът е кратък и се възползваме с всичка сила.
Та освен аспержи във всякакви варианти, вчера правих нахут в доматен сос и едни питчици от просо.
При нас още няма летни зеленчуци (ядем само сезонни и местни) и нямам търпение вече, защото стана топло. След седмица отиваме на юг и там сигурно ще има вече.
Виж целия пост
# 624
синьо в списанието алверде на дм има една рецепта за киш с аспержи. ако се интересуваш мога да снимам.  Милих много да я правя, но сега сложих един огромен сладък картоф за обяд и ако остане ще направя пак крем съпа със аспержи и сладък картоф. Да видим обяда, че много мразя да прибирам кутийки.
Ние наблягаме на ягодите и аспержите, но на щандовете има и много хубави марули и други неща за салата. Взимам и са доста добри и не са нетрайни като от магазина.
Виж целия пост
# 625
Дъвчащ и пухкав сладкиш |без глутен, млечни и яйца : веган|


Таратор с репички и цвекло
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия