Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

  • 93 682
  • 3 079
# 2 775
Ни кафе днес, ни наспорт 😢. Сал литър и половина чай.
Пека хляб, отдавна не бях джуркала, ама неволята какво ли не прави. Звучи интересно това с тъмната бира, трябва да се пробва, ама коги съм в кондиция. Добре поне, че не се налага да готвя - има още супа и ориз с пуешко, а аз съм на диета. Цял ден откарах в търкаляне и придремване, усещам как ще се ококоря по нощите.
Виж целия пост
# 2 776
Добре звучи телешкото с бира.
С вино така и не можах да го харесам, може са пробвам с бира как ще е.

Само с бира трябва да с сдобия.
Виж целия пост
# 2 777
Ако вместо кафява захар му сложиш парченце-две черен шоколад ще стане още по-вкусно.
Може ли малко детайли за постния гювеч?
Сири, а печеш ли ги предварително преди да ги сложиш с доматите в миш-маша?
Виж целия пост
# 2 778
Не, Фил. Режа на парчета като чушките и лука и ги пържа заедно. После доматите, сиренето и яйцата.
Виж целия пост
# 2 779
Ето тук на английски,но незнайно защо не слагат захар.Става леко сладко и с бирения вкус е чудно.Като живеех в Белгия опитах и после ММ се оказа,че обожавал и знае да я готви.
Търпи промени,викат ми белгийски гулаш.
https://www.oliviascuisine.com/the-world-cup-series-belgium-carb … ef-and-beer-stew/

Carbonnade Flamande (Задушено говеждо месо с бира)
Скрит текст:
Това не е бърза/лесна рецепта, но си заслужава труда, обещавам! Не е трудна за приготвяне, но можете да планирате да прекарате поне 2,5 часа в готвене! Това е чудесно ястие, с което да впечатлите приятелите си, както подсказва и името му! Wink

И така, нека започнем с мариноването на говеждото месо с чесъна, дафиновите листа, малко сол и фламандския кисел ейл. Мариновайте го за няколко часа или, още по-добре, за една нощ в хладилника.
 Това не е бърза/лесна рецепта, но си заслужава труда, обещавам! Не е трудна за приготвяне, но можете да планирате да прекарате поне 2,5 часа в готвене! Това е чудесно ястие, с което да впечатлите приятелите си, както подсказва и името му! Wink

И така, нека започнем с мариноването на говеждото месо с чесъна, дафиновите листа, малко сол и фламандския кисел ейл. Мариновайте го за няколко часа или, още по-добре, за една нощ в хладилника.

Отцедете говеждото месо от маринатата, като запазите маринатата за по-късно. Подсушете говеждото месо с хартиени кърпи. В холандска фурна загрейте 2 с.л. зехтин на силен огън, докато стане много горещо. Запържете месото на порции, докато стане златистокафяво от всички страни. Оставете запърженото месо настрана в купа или чиния.


В същата холандска фурна запържете нарязания бекон на среден огън. След като се сготви и стане хрупкав, извадете го от тигана и го оставете настрана заедно с говеждото месо.


Добавете лука, малко сол (щипка) и го задушете в мазнината от бекон, докато се карамелизира (около 10 минути), като разбърквате непрекъснато. Когато лукът се карамелизира, добавете брашното и гответе за около 2 минути. Брашното ще помогне за сгъстяването на соса, който ще се превърне в невероятна смес!




Добавете говеждия бульон и остържете парченцата на дъното (те ще добавят толкова много аромат към вашата карбонада!!!). Добавете запазената марината, говеждото месо, бекона, мащерката и малко пресен пипер на вкус. Увеличете температурата на котлона до средно висока и оставете да къкри. След това намалете котлона на слаб, покрийте го частично и гответе, като разбърквате от време на време, в продължение на 2-3 часа или докато говеждото месо омекне и сосът се сгъсти.

Добавете кафявата захар, магданоза и горчицата около половин час преди да приключи готвенето.

Регулирайте подправките, изхвърлете билките (мащерка и дафинов лист) и сервирайте с пържени картофи! Ако искате, можете да поръсите малко пресен магданоз за украса.
Translated with DeepL
Рецептата ме вдъхнови, затова реших да я мина на машинен превод, да и готова за първия пост. Заслужава си.
Виж целия пост
# 2 780
Оплаквам се от вас. Не мога да ви насмогна. Днес сме на салата с праз. За утре ще трябва да се снабдя с телешко, тъмна бира имам. Smiling Imp
Виж целия пост
# 2 781
Ц...с телешко не мож ме съблазните Simple Smile Виж с миш-маша, да.
Аз съм готова с фрикасето...ся дали ше го харесат е друг въпрос Grin Чакаме тийна обаче.
Виж целия пост
# 2 782
Аз сега слагам да изпека чушки със запичащия капак. Пък дали миш-маш или ще влязат в салатата, зависи само от това до къде ще стигне остатъка от снощното пиле с ориз.
Виж целия пост
# 2 783
Аз няма да готвя. Подсмрък. Имаме за дояждане кюфтета в доматен сос /конски/.
Виж целия пост
# 2 784
Фил, постния гювеч ми е мързеливото спасение, когато не ми се готви нещо завъртяно или имам изостанали зеленчуци, които не знам какво да правя. Точни пропорции не мога да ти кажа, защото го правя на око, но: картофи на кубчета, едро нарязан лук, патладжан на кубчета, чушки - зелени, червени, каквито имаш, грах, зелен боб, чесън и консерва домати. Всичко хуууубаво го омесваш заедно, ливваш олио, червено пиперче за цвят, черен пипер, сол. Слагаш във фурната и готово. Аз ги слагам на 180 градуса за около час и половина. На много места слагат и бамя, но тя ми е бляк, та я пропускам.
Виж целия пост
# 2 785
Някъде прочетох препоръка за един сериал "От / Фром"... почнах го... добър задатък има ... и винцето от към 6 съм го подкарала, та и аз имам солиден задатък вече...
Днес звъннах в терапевтичния център, който съм набелязала за баткото /щото почти не останаха непробвани/ и ми дадоха час за първоначално обследване на 14.10..... смятай колко са натоварени и пълни. И на плуване искам пак да го запиша... и малката иска да почва леката атлетика... мамамустара искам денонощие от 38 часа.
Виж целия пост
# 2 786
Защо ли си пуснах новините...
Виж целия пост
# 2 787
Аз не съм... не препоръчваш, така ли...
Виж целия пост
# 2 788
Лав,много е готин бабиния! Като близначе на Бориса е.Сладки,сладки накокорени бебчовци.


Гледам криминалната хроника по Нова и осиновителката,дето хапала детето за да го събуди.Weary
Виж целия пост
# 2 789
Аз не съм... не препоръчваш, така ли...
Не, днес е низ от ужаси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия