Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

  • 18 012
  • 744

Анкета

От кой отбор сте Simple Smile  или На кой от героите покрепяте претенцията към трона:

Опции:

Дългоочакваната премиера на оригиналната драма на HBO „Домът на дракона“ се състоя на 22 август в новата стрийминг платформа HBO Max у нас.
Базиран на романа “Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин,  който излезе на български през 2019 г. сериалът се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен в десет епизода.Кой кой е в „Домът на дракона":

Скрит текст:
Пади Консидайн е крал Визерис Таргариен, избран на Великия съвет в Харенхал от лордовете на Вестерос да наследи Стария крал Джехерис Таргариен. Топъл, мил и свестен човек, Визерис иска само да съхрани и продължи направеното от дядо му. Но добрите хора не са непременно велики крале.
 
Мат Смит е принц Демън Таргариен, по-малкият брат на крал Визерис и наследник на трона. Несравним воин и драконов ездач, Демън носи в себе си истинската кръв на дракона. Но все пак, поверието гласи, че когато се роди Таргариен, боговете хвърлят монета във въздуха...

Оливия Кук е Алисънт Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър - Ръката на краля, както и най-красивата жена в Седемте кралства. Тя е отгледана в Червената крепост, близо до краля и най-близкото му обкръжение. Притежава както придворна грация, така и остър политически усет.
Ролята на младата Алисънт е изиграна от Емили Кери
--------------------------------------*****************************************************************************---------------------------------------

Ема Д’Арси е принцеса Ренира Таргариен, първородното дете на краля, тя е с чиста валирианска кръв и е ездачка на дракони. Мнозина биха казали, че Ренира е родена с всичко, но тя не е родена мъж.
Ролята на младата Ренира е изиграна от Мили Алкок
---------------------------------**********************************************************************------------------------------------------------------
 
Стив Тусен е лорд Корлис Веларион - „Морската змия“. Той е властелинът в Дом Веларион и носител на валирианската кръвна линия, стара колкото тази на Дом Таргариен. Лорд Корлис  е най-известният морски авантюрист в историята на Вестерос и благодарение на него Веларион претендира да има най-големия флот в света.
 
Ив Бест е принцеса Ренис Таргариен, ездачка на дракони и съпруга на лорд Корлис Веларион и наричана „Кралицата, която никога не е била“, заради това, че правото й на трона й е отнето в полза на братовчед й Визерис, само защото той е мъж.

Фабиен Франкел е сир Кристън Коул. Той е от дорнски  произход и е извънбрачен син на стюарда на лорда на Блекхейвън. Коул няма претенции за земя или титли. Всичко, което притежава е името си, честта и умението да борави с меча си.

Соноя Мизуно е Мисария, която идва във Вестерос без нищо, но вместо да потъне, тя се издига, за да стане най-довереният, но и най-малко вероятният, съюзник на принц Демън Таргариен - наследникът на трона.

Рис Ифанс е Ото Хайтауър. Ръката на краля, сир Ото лоялно и вярно служи както на своя крал, така и на неговото кралство. За него най-голямата заплаха за тях е братът на краля, Демън, и неговата позиция като наследник на трона.

Карти на Вестерос
1 2

 
     Книгите по които е сценарият на сериала:[/color]

Скрит текст:
"Светът на Огън и Лед"  The World of Ice and Fire Огън и кръв

  Принцесата и кралицата   Принцът ренегат

Старата ТЕМА 41
/В нея са линковете за теми от 1 до 40/
Виж целия пост
# 1
Мерси за темата 🌹

Чакам с нетърпение скока във времето!
Виж целия пост
# 2
Веднага се включвам. Сериалът се развива много интересно и в епизод 5 вече чакам голямата Ренира. Там ми се струва, че ще се изгуби привличането между нея и чичо й и ще остане само пресметливостта.
Виж целия пост
# 3
Жал ми е за Алисънт, но Везирис много обичаше Кралица Ема и сега не може да даде същата любов на новата кралица.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата!
От една страна с нетърпение чакам новата серия и скока във времето, от друга не ми се иска, защото харесвам заряда, който има между Мат и Мили. Та така, седя и си чакам със свито сърце да не изгубим този кеф да ги гледаме така.
Виж целия пост
# 5
А, сигурна съм, че няма да се изгуби въобще привличането.
Вчера прочетох Принцът Ренегат и започнах Кралицата. Хубави са книгите, благодаря на съфорумците за превода.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата.
Значи скок във времето. Дано не се изгуби химията м/у Деймън и Ренира.
Виж целия пост
# 7
Ренира избра най-подходящият, за да запази кръвта чиста и да заглади разрива след отказа на баща й да вземе Лена.
Виж целия пост
# 8
Хексе, благодаря за темата!
Елора, аз също бях скептична към Мат Смит в началото, но човекът показа какво може и съм възхитена от играта му.
Нямам вече търпение как ще се развие сватбата в следващия епизод и кога ще имаме скок във времето.
Виж целия пост
# 9
Хексе, мерси.
На мен не ми  е жал за Алисънт. Можеше да утеши краля и без да се жени за него. Ако имаше достатъчно добър кандидат за ръката й, баща й би приел, ако му бе казал да речем "искам да съм  грандлорда Тирел, или с Ланистър, а не с краля".
За нея бе важно децата й да станат крале. Ами като е така ще търпи!
С нетърпение чакам следващият епизод.

Не знам дали ще изпълнят веднага скока във времето, все пак
Скрит текст:
трябва да видим как синовете на Ренира порастват и се натрупва омраза между тях и синовете на Алисънт
Виж целия пост
# 10
В старата тема се спомена Мадс Микелсен като евентуален бъдещ каст. Той беше фаворитът на феновете за Юрон Грейджой в GoT. Щеше да бъде абсолютно перфектен. Ама да играе книжния Юрон, не онази клоунска измишльотина на Д&Д.
Виж целия пост
# 11
Микелсен и аз го харесвам, невероятен е. Кой не го е гледал като Ханибал Лектър, а? да си признае веднага.
Виж целия пост
# 12
На мен не ми  е жал за Алисънт. Можеше да утеши краля и без да се жени за него. Ако имаше достатъчно добър кандидат за ръката й, баща й би приел, ако му бе казал да речем "искам да съм  грандлорда Тирел, или с Ланистър, а не с краля".
За нея бе важно децата й да станат крале. Ами като е така ще търпи!

не мисля, че изобщо е имала избор
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата!

Ех, Лорде, много съдиш момичето. Кога е казвала Алисънт, че иска децата й да станат крале? Тя е била винаги едно потиснато момиче, макар й израснала в двореца и дъщеря на втория най-влиятелен мъж. Няма нищо общо с Ренира, която винаги е имала свобода и самочувствие породено от нея, а и от факта, че е тарг и наследница. Визерис не е лош баща, просто е слаб крал и ужасен любовник. Алисънт е абсолютна жертва засега, енергията й предполагам ще се насочи по-късно наистина към наследниците.

Ооо много се надявам химията между Ренира и  Демън да се запази.
Виж целия пост
# 14
И Ерея  не е дъщеря на  Джеерис Таргариен, обаче прави каквото си поиска -
Скрит текст:
краде драконово яйце и тръгва на  далечно плаване.

Нимерия също не е била ничия дъщеря, а е правела каквото си науми. Аря да не би да правеше, каквото се очакваше от нея?
---
Почакай й ще видиш. Алисънт съвсем не е толкова невинна. Това пролича от факта, че от някакив случайни подочути слухове от баща й веднага отиде и взе да съди Ренира с кого спи, сякаш й е майка. А после и да доносничи. Своите интереси си гледа,притесни се, че баща  й загуби влияние, а Визерис разбра че той иска внукът му да стане крал и бързаше да опетни Ренира.

Бубанке, а тя пробва ли всъщност да каже "не"? Не, нали? ами да, то така погледнато очевидно нямаш избор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия