Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

  • 14 665
  • 271
# 120
И на мен ми се струва нелогично. Чак пък двойка...?!?! Детето донесе ли вкъщи контролното? Понеже може едно да каже, а всъщност да е нещо различно....
Виж целия пост
# 121
Критериите за оценяване трябва да са предварително известни - или записани в самото контролно, или устно казани преди да започне контролната работа.

Имах жалба срещу това, че по документи не съм ги преподала, но падна жалбата, като неоснователна, защото задачите могат да се решат и по друг начин.
Чак пък жалби за такова нещо? Учителят е този, който преценява какво и как да даде и каква оценка да постави.
Тя историята с жалбите е друга(да, много са и към момента не спират), но да, може всеки да се жалва, ако е сметнал, че учителят прави нещо нередно, в смисъл не спазва всички норми разписани в законодателството за образованието. А дали ще бъде уважена жалбата - преценяват проверяващите, по-точно началникът на РУО например. Последната към мен изобщо не я отразиха, защото им стана ясно вече кой и какво се опитва да направи. Иначе досега действаха с моментални проверки и имаше доста работа и за тях и за мен, защото на някого му е хрумнало, че може да си пише жалби до откат.
Виж целия пост
# 122
Късметлии сте вие в образованието, че проверяващите не получават като бонус лично за себе си % от наложената глоба.
Виж целия пост
# 123
Редно е при трета жалба, която не е съществена, т.е. подава се за спорта, да се налага някаква санкция на подаващия. Иначе мога да реша, че Лиляна (примерно) не преподава добре на златото или не-знам-какво-си не ми изнася и всяка седмица да си измислям някакви жалби. Така губя времето и на проверяващите, и на учителя.
Виж целия пост
# 124
90% жалбите са анонимни. От специално създаден електронен адрес. За съжаление в началото РУО преценяваха, че и за анонимни жалби трябва да реагират.Но след като ме провериха щателно, вече знаят как работя и няма как да се вържат на следващи такива. Те обаче не спират. Аз знам защо, но така ми изписват веждите, вместо да ме чернят.
Виж целия пост
# 125
Добре е, когато има обективност. Или поне шанс за такава. При нас с % бонус от глобите всяка проверка е свързана задължително с налагане на такава, без значение дали във връзка с жалбата или за нещо съвсем странично, случайно забелязано при проверката. Някъде липсва подпис- тряс глоба! Някъде някоя точка не е сложена по хартиите на правилното място- тряс глоба! Бий го - шапка или без!
Виж целия пост
# 126
Слух ли е или има намерение да се пуснат учениците в грипна ваканция?
Виж целия пост
# 127
Не съм чула. При нас сред учениците няма много болни, на фона на много болни в града.
Виж целия пост
# 128
Не съм чула този слух, но предполагам, че  ако се наложи, няма да ги пуснат във ваканция, а ще излязат ОРЕС.
Виж целия пост
# 129
В класа на детето няма много болни, днес 2 отсъстващи. Не виждам причина за грипна ваканция.
Виж целия пост
# 130
В класа на детето няма много болни, днес 2 отсъстващи. Не виждам причина за грипна ваканция.
И в нашия клас са двама отсъстващи от 28 деца.
Виж целия пост
# 131
Ееее, че те тъкмо тръгнаха, айде не!
Виж целия пост
# 132
Явно за София само е ставало въпрос. Доста болни деца има
Виж целия пост
# 133
По принцип има много болни, не само деца. Не се говори още за грипна ваканция в училището на моите деца в София и няма отсъстващи за момента в класовете им. Даже ще има родителски срещи след 10 дни, аман вече, почнаха да прекаляват с тях тази година. Само за глупости ни събират и ни губят времето.
Виж целия пост
# 134
Проблем има с недостига на легла в детските отделения. Но според мен това касае деца в яслена и градинска възраст. Гледах новините по БНТ, там го изпляскаха. Обявяване на грипна епидемия не е свързано задължително с грипна ваканция за учениците. По-скоро ограничаване на планови операции, свиждания в болници и т.н. В нашия клас имат само едно болно дете, докато съседка сподели, че спира детето си от ДГ, в тяхната група били останали само седем деца. Иска да избегне сборна група, което е неизбежно в един даден момент, а тя може да си го позволи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия