Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

  • 79 235
  • 2 463


Предходната тема:
Скрит текст:
Добре дошли са всички, които търсят място да си отпуснат душицата и да си помрънкат.


НАШИТЕ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ
Първа част - цък

Съдържание:
Скрит текст:
Френска лучена супа, препоръчана от Сирос
Белгийските гофретите на Clo
Солена баница-пица на wind and fog
Телешко с критараки от Сирос
Гювеч с дробчета и пилешки сърца от Eliff, подкрепен със снимков материал
Кекс от Sissy, на снимката изглежда божествен
Зеленчукови мъфини със сирене на Sissy
Козунак от mystic woman
Козунак по рецепта на Ренко
Хрупкави картофки на фурна по форумна рецепта от Clo
Дупени картофи от demmy
Телешки ребра с Гинес, в мултикукър от Reunion и допълнено от Philomena
Суджукакя, предложение от Сирос
Домашен течен шоколад от Thewishmaster
Сладкиш с извара и сметана от Eliff
Рецепта на Уишмастърова за пилешко, мариновано в майонеза, печено в корнфлейкс
Солени мъфини от Eliff
Сладки/солени бухти от Anyyyone
Макарони на фурна от Anyyyone
Огретен с картофи от Birdflower
Рецепта за мъфини с всякаква плънка на 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Пълнени чушки, вкл. печени и пълнени с кайма от wild poppy
Невероятен сладкиш със смокини от Anyyyone
Супа от тиквички от Сирос
Негърче от Clo
Паниране на кашкавал и топено сирене от Баба Яка
Готвено с манатарки от Salilinda
Вкусна сьомга (сьомгова пастърва) с кашкавал, на фурна от Salilinda
Бухтички на фурна със сирене от мързелче
Marillenkuchen mit joghurt  (Кайсиев сладкиш с кисело мляко) от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Рогчета от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Топла салата от thewishmaster и от Сирос
Пърленки от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Шипково вино от Salilinda
Класическа рецепта за млечен крем с ванилия от Salilinda


Съдържание:
Скрит текст:
Желе от мерло по thewishmaster
Лаваш с яйце от thewishmaster
Паниран карфиол от Pandachina
Канелони с кайма и доматен сос от wild poppy
Пържен черен дроб от thewishmaster
Крем карамел от Clo
Милинки от Баба Яка
Тайландско от JACKLIN*
Соленки от Birdflower
Ябълков сладкиш от vaychka
Соленки с кашкавал и семки от Eliff
Катми без яйца от mystic woman
Палачинки от Ули
Крекери със семена и здравословни бисквитки от st. Dobri
Добруджански бюрек от Сирос
Шоколадов сладкиш с майонеза от wind and fog, с помощта на Eliff
Маслени бисквити с шоколад от wind and fog
Телешко с дюли от Reunion
Сладки картофи от thewishmaster
Пастет от пилешки дробчета от Сирос
Пастет от Ули
Фламбиран пастет от thewishmaster
Пълнена патица с гъби от wild poppy
Бътър чикън от Ули
Пилешки пържоли от бут с топено сирене, сметана и гъби от Clo
Сладки пурички от umi zoomi
Крем карамел за 7 минути от Сирос
Топла салата с цвекло от Сирос
Домашни бургери от Anyyyone и допълнен
И пак бургери от wild poppy
Милинки по препоръка на st. Dobri
Сладки балеринки (корекомки) от Anyyyone
Бисквити с течен шоколад "Нутелоти" от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Мариноване на пилешко от Сирос и бъръльо-бъръльо
Хапки 'kfc' от demmy
Ризото от Сирос
Зелеви постни сарми от Reunion
Пилешко филе с гъби, сметана и пушен бекон от Сирос
Пържен шаран от Clo
Детска кулинарна книга от Лидъл , снимки, благодарение на Ренко
Маслени бисквити от Ренко
Яхния със свинско, царевица и зеленчуци (тиква) от Salilinda
Гръцка спанакопита от Sissy
Спаначена яхния с нахут от Salilinda
Пилешко със сос от праз и синьо сирене от Salilinda и допълнение от thewishmaster
Печена тиква с мед и орехи от Clo
Гевречета от тесто за пица от thewishmaster
Френска лучена супа от Ули и Sunshine-rainbow-lollipop
Ореховки розички от Тарталета
Коледните сладки на st. Dobri
Памук погача , изпитано отAnyyyone
Пържоли на фурна от Сирос
Содена питка за Бъдни вечер - колективен труд
Пълнени сухи чушки с боб от Баба Яка
Портокалови курабийки от mystic woman
Яйчна салата от Сирос

Съдържание:
Скрит текст:
Омлет - колективен труд
Кекс с тиква (моркови) от Salilinda
Ябълков пай от Salilinda
90 секундно кето хлебче от wild poppy
Кифлички от Anyyyone
Постна орехова майонеза от demmy
Пърленки от mystic woman и 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Паста с чери домати и фета от demmy
Рибена чорба от бакалярос и кокинопсаро, от Sissy
Пача от св. уши и крачета от мързелче
Тиганици/бухти от Clo
Супа с патешко месо от Сирос
Печен лук на фурна от Birdflower
Телешко бургиноьон от Сирос
Мързелива баница с многолистно тесто от Clo
Тесто за пица, замесена в хлебопекарна от Ренко
Пица от пиле от mystic woman
За шунката от thewishmaster
Бумбар от мързелче
Кюфтенца от рибни филета и бекон от thewishmaster
Студен сос за пържена риба от wind and fog
Бретонска рецепта за рибни филета и бекон в сос за спагети лингуини от Philomena
Пастет от thewishmaster
и Пастет от wind and fog
Сос за винен кебап от thewishmaster
Винен кебап от wind and fog
Пасирана червена леща от Salilinda
Лесен какаов сладкиш (брауни) от vaychka
Монстер Брауни от Ули
Брауни и от SkyBlue
Мързеливчинки от Eфибуш
Пристрастяващо вкусен кекс от Salilinda
Пиле с ориз и джоджен от wild poppy
Плачеш кекс от Lavatera (ядеш и ревеш)
Две рецепти за гофрети, споделени от Ренко
Кюфте пълнено с кашкавал и меко сирене Süsme peynir от Ули
Сладкиш с боровинки от thewishmaster
Бананов кекс с лешниково брашно от thewishmaster
Пълнени картофи на фурна от Anyyyone
Царевичен снакс от Salilinda
Импровизация за злояди деца от thewishmaster
Бисквитена торта с ябълки от thewishmaster
Бисквитена торта с ябълки  от Bobchita
Бисквитена торта с банани от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

Четвърта част - цък
Скрит текст:
Съдържание:
Кекс от vaychka
Селски хляб в хлебопекарна от wild poppy
Хляб с айрян от Сирос
Доматената супа на Ули
Кашкавален топчета (студено приготвяне) от wild poppy
Козунакът на Birdflower
Козунакът на Морена, изпробвано от Clo и vaychka
Пилешки филенца като KFC от thewishmaster
Пилешки бутчета като KFC от Ренко
Салата Колсло от Aerin /и оригинален вкус от КFC/
Задушени пресни картофи от Clo и Philomena
Пиле с грах от Сирос
Ярешко! от thewishmaster
Ярешко! от Сирос
Руло от тиквички с Филаделфия и пушена сьомга от TuЛи
Тиквички на фурна от Aerin
Питките на st. Dobri
Фокача от Ренко
Tortilla patata от st. Dobri
Баница с газирана вода от Lavatera
Баница от thewishmaster
Баница по рецепта, препоръчана от vaychka
Баницата на всички баници от st. Dobri
Пълнен лук от thewishmaster
Доматената супа на Clo
Любимата доматена супа на thewishmaster
Доматената супа на Pandachina, от където почна всичко
Естонска рецепта за  "Синнабон" от st. Dobri
Огретен от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Пълнени патладжани от Reunion
Сладкиш със сини сливи от Сирос
Зеленчуковия бульон на TuЛи, рецепта, запазена благодарение на Sissy
Телешки бульон от кокали от Сирос
Бульон пилешки/телешки от Ули
Мариновани лимони от Сирос
Свински уши в масло от donsita
Солен кекс с кашкавал и ким от thewishmaster
Кекс със зехтин и портокал от Кайсия
Рецепта за карфиол (с кашкавален сос) от Eфибуш
Ориз с праз и маслини от Ули
Баница с праз и орехи от thewishmaster
Carbonnade Flamande (Задушено говеждо месо с бира) от BeautifulM
Миш-маш с патладжан от Сирос
Kанелони от праз от thewishmaster

Продължаваме да пишем заедно ПЕТА ЧАСТ
Козуначени гевреци от Ренко
Скрит текст:
Добре, най-общо казано е това:

Предпочитам с олио, защото с масло го докарвам на тухла четворка.Меся в хлебопекарна,че ръцете не ме слушат много.Може и с миксер,с накрайниците за тесто.Аз лично не съм пробвала така.
След като втаса,се разделя на около 100-120 гр късове.Изтъняват се на фитил,поне три педи дълъг,усуква се хууубаво,и се събират двата му края и се държи във въздуха така,че да стане двойно усукан фитил.И него вече завиваме на геврече,мажем с яйце,ръсим захар,баем му да втаса,и после го печем на 180°.
Фалшив ориз от карфиол от thewishmaster
Скрит текст:
Сирос, пробвала ли си фалшив ориз от карфиол? Смилаш го в блендер, изцеждаш водата от него през марля, пържиш в тиган със зехтин, чукваш няколко яйца, бъркаш и на финала добавяш кашкавал. Ако обичаш, поръсваш с чер пипер.
Само на външен вид е като ориз. Вкусът - не. Но е много добро.
Пилешко с лук и кисели краставички от Ренко
Скрит текст:
Кайсия,мисля,че съм я казвала,но все пак:
Запържвам в малко мазнина предварително нарязани и мариновано пилешко филе.В същата мазнина мятам и зеленчуци по избор.Като омекнат връщам месото.Разбърквам,да се смесят,и добавям или доматен сос или размито пюре,или сметана.Оставям докато поизври водата.После може да се настърже кашкавал,и да се запече във фурната.
Допълнение за мариноването
Мързелот,както ти харесва.Аз със сол,черен пипер,къри и соев сос.
Кло,зеленчуците са общо взето кой каквото харесва.Аз слагам задължително лук и кисели краставички.Слагала съм и морков на ивички (с белачката го стържа),и чушки(и печена,и сурова,зелена,червена...), царевица,гъби ще му вървят,но моите хора не си падат по тях...Ако е с доматен сос или пюре,си става като манджа,има за топене.
Мъфини с шоколад и боровинки от wind and fog
Скрит текст:
Ре, от сайта Супичка е любимата ми рецепта за мъфини.
2 ч.ч брашно, 2 яйца, 125 гр. масло, 1 ч.ч захар, 1/2 ч.ч прясно мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия, шоколад.
Разбиваме с миксер яйцата, добавяме захарта, после разтопеното масло, ванилената захар и прясното мляко. Пресяваме отделно брашното с бакпулвера, започваме да го добавяме към течните съставки на порции.
По рецепта трябва да се напълнят 3/4 от формичките и да се сложат парченца шоколад, но аз ги правя по различен начин. Имам 24 броя силиконови форми за мъфини. Леко ги мацвам с четка с разтопеното масло. Слагам по една чаена лъжичка от сместта във всяка форма, след това слагам по една кафена лъжичка течен шоколад и след това по още една чена лъжица от сместта върху течния шоколад, пека на загрята на 180 градуса фурна около 15-20 минути. Днес след първата лъжица смес сложих във всяка форма по 4-5 пресни боровинки, върху тях ръснах парченца шоколад, отгоре по още една лъжица тесто и във фурната.

Шведски кюфтенца от ИКЕА от thewishmaster
Скрит текст:
Рецептата
Кло, тази е рецептата, но ако ти се занимава и сложиш вместо суров лук карамелизиран, стават бо-жест-ве-ни.
Сладкиш със замразени вишни от Clo
Скрит текст:
За теб винаги, Мързи. Flowers Hibiscus
2 големи яйца (L размер), 1 чаша захар се разбиват с миксера, към тях се добавят постепенно 1/2 чаша олио, 3/4 чаши прясно мляко и накрая 2 препълнени чаши с брашно, в първата добавяш един бакпулвер. Сипваш в намаслена тава, най-лесно да ползваш хартия, отгоре нареждаш замразените плодове, оваляни в кристална захар и печеш на 180о.
Мярката ми е стандартна, едновремешна, чаена чаша от 220 мл. Няма начин да нямаш такава в шкафа.
https://bg-mam.ma/p/1486782/45442982
Лучник от Anyyyone
Скрит текст:
Кло,аз май и преди съм споделяла за лучника. Този път беше с готово тесто от магазина,иначе си меся обикновено тесто за постна питка. Нарязвам праз и кромид лук на дребно,запържвам ги в олио,добавям доматено пюре (моето беше концентрат и сложих 2 чаени лъжички),сол,червен и черен пипер,малко чубрица. Разточвам 2/3 от тестото малко по-голямо от тавата. Слагам го,отгоре плънката и захлупвам с разточената 1/3 тесто. Прищипвам леко,да не се отвори и оставям да втаса. Пека на 180 градуса. Снимките си ги видяла. ☺

Карамелизирани домашни пуканки от Морена
Скрит текст:
Морена, как правиш домашните карамелизирани пуканки?
 Пуканките ...
правя светъл карамел (от 1ч.ч. захар да речем), намалявам огъня да не потъмнява и добавям около 50г масло, бъркам и като се разтопи добавям изпуканите пуканки и обърквам бързичко и внимателно да не се натрошат.  Изсипвам ги в тава с кухненска хартия и ги разпръсквам  да се охладят.  Това е. Ядат се  топли  и хрупкави. Simple Smile
Пълнена зелка с месо и зеленчуци от бъръльо-бъръльо
Скрит текст:
Дълбаеш зелката и я посваряваш в подсолена вода. Пълниш я със задушена кайма с лук, праз моркови, домати или други мръвки. Слагаш я в тава с малко олио и я заливаш с доматен сос. В плънката можеш да сложиш от издълбаното зеле. Подправки - на вкус. Печеш до готовност.
Пататник от Birdflower с коментар от Mößbauer-Effekt
Скрит текст:
Ооо, Мисте, извинявай, пропуснала съм.
Стържа 4-5-6 картофа според зависи колко са големи и от размера на тавичката.(отцеждат се). Аз го правя по-тъничък. Настъргвам и една глава лук. Чуквам 3-4 яйца, слагам олио, джоджън, натрошено сирене, малко черен пипер и обърквам цялото това нещо. Разстилам в намазнена тавичка и пека във фурната. Може и в нагорещен тиган на котлона, като запичаш от едната страна и после обръщаш от другата.
Мисте, забравих да спомена, че пъхвам парченца масло в сместа преди да сложа тавата във фурната.
Пък ако сложиш и една кора отдолу и отгоре и става... Майка плаче. Може и кашкавалец в плънката. И повечко масълце.


Обикновен кекс от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Скрит текст:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. ч брашно
почти 1 ч. ч. олио (обикновено слагам малко повече от половин чаша)
1 бакпулвер
Мерките са в чаена чаша, няма значение дали ще е 200 мл или 240мл.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се бакпулвера, брашното и олиото и се разбива добре. Сместа се изсипва в намазнена форма и се пече. След като се извади от фурната, се наръсва с пудра захар.
Може да се отдели мъничко от сместа и да се оцвети с малко какао. След това се изсипва към останалото тесто във формата и леко се разбърква, за да се получат шарки.
П. П. Рецептата за кекса съм я пускала преди време в друга тема, копирам поста от там:
Да допълним и тукашната книга Wink.
Мармалад от портокали от st. Dobri
Скрит текст:
направих мармАлада от портокали.
това е рецептата, но не е това резултата. https://yummynotes.net/orange-peel-marmalade-recipe/
гняс.
*
никога не пробвайте сладко от портокалови корички докато е още топло!
ще се опарите, това е сигурно, нои вкусът ще е гняс.
но на следващата сутрин....
сгъстила съм го малко повечко, но става.
Simple Smile доволна съм. няма да търся Годо по рафтовете на магазините.
Славянски гювеч от Сирос
Скрит текст:
700-800 гр шарено свинско, нарязано на едри парчета, се задушава под капак. Месото си пуска вода. Като остане на мазнина, се сипва още към 100мл вода и пак се задушава докато остане на мазнина. Някъде 20-30 Мин., зависи от котлона. Слага се голяма глава кромид, нарязана на ситно, червена и зелена чушка, нарязани на широки ленти, един настърган морков и две печени чушки. Като се запържат малко, се слага чаша много добре измит и отцеден ориз. Като смени цвета - сол, черен пипер, лъжица черен пипер и консерва домати от малките. Залива се с 4 чаши гореща вода и се поръсва с магданоз. После в предварително загрята на 200 гр фурна, до набъбване на ориза. Долу горе 40 Мин. При сервиране пак се поръсва с магданоз. Гювечът е вкусен и постен. И тая цялата галимация, щеше да стане за 20 Мин на кукъра без висене 🤣 ма нали още се радвам на новите техники 😎
Простете ми О*Рахаля и писанията за манджа.
Пп. От това количество, излиза не малка тава. Много ни е за тримата, но аз затварям буркани.
Солен кекс от vaychka
Скрит текст:
Лещичка, Мързи, тамън за хора с малко време за готвене е.
2 яйца, половин ч.ч. олио, и 1 ч.ч. кисело мляко с лъжичка сода да се разбъркват, с каквото имаш - тел, миксер или вилица.
2 ч.ч. брашно и чаена лъжичка сол се добавят и се смесва колкото може.
И добавките са основните - 150 грама сирене и 3 кисели краставички нарязани на малки кубчета. Търпи и кренвирши/шунка, каквото има и обичате.
Пече се около 25 минути на 180-200 градуса.
Става малко по-малък от обикновен кекс.
Виж целия пост
# 1
Добро утро, Кло 💐
Виж целия пост
# 2
Мале, Сирос, в събота баш. Спа ли въобще?
Виж целия пост
# 3
Спах, колкото да не е без хич.
Виж целия пост
# 4
А, добрутро и от мен и честита нова тема!
Заповядайте кафето.

И аз не спах снощи, трябваше да ходя по живота тая вечер, не можах да се вдигна и си останах вкъщи на дивана вместо да развявам коси в латино клубове. Яд ме е сега, ами дано поне тая нощ успея да спя.

Виж целия пост
# 5
Добрютру!

Кло, мерси за темата.

Ей го и октомври се промъкна по терлици, кога стана.

Сирос, днес поне в 5 нали?
Виж целия пост
# 6
Морген и от мен!
Да се разпиша в новата ни октомврийска тема/с благодарност към Кло/
Стягам багажа за Стрелча да топна морна трътка🤪,не мЪ мислете!
До скоро, девойки!
И хубав ден!И умната!
Виж целия пост
# 7
Добро утро- благодаря, Кло Hug

Честит нов месец, момичета ❤
Бабри, забравих да ти честитя новата придобивка, цвета е страхооотен и ти пожелавам леко,безаварийно  и да те вози на прекрасни дестинаций🍀
Виж целия пост
# 8
Благодаря, Прити! Цветът наистина е чуден, като червеното на феритата е, рядко го виждам на други коли. Още й свиквам, имам и три дебели упътвания да чета, ама туй да са ми оплакванията.

Виж целия пост
# 9
Благодаря за темата, Кло!

И аз цъфнах рано-рано, но и също така рано-рано заспах.
Виж целия пост
# 10
Добро утро!

Кло, благодаря за темата!

Сиросче, вЕрно ли в 3 се ококори окончателно!?! Съчувствам!

Весе, приятно да ти е топването!
Виж целия пост
# 11
Леле, Кло, кога успя и канелоните от праз да бутнеш в рецептите? Май тройно кафе трябва за теб тази сутрин.
Виж целия пост
# 12
Добро утро! Кло, прекрасна тема си спретнала рано зарана! 🌷
Нас наскоро строителя ни майтапеше как сме избрали за покрива цвят Ферари да бъде. Било много смело решение. Отличавал се от останалите. 😂
Веси, топни се и заради нас. 🤗
Виж целия пост
# 13
Уиш, аз от снощи се подготвих. Тази сутрин само кът - пейст и voilà. Бях харесала един гиф за шапка, но когато го качих ме побиха тръпки от него. Този месец най проста фотка сложих. Приемам други предложения.

Весе, топни се и заради мен!
Виж целия пост
# 14
Добро октомврийско утро!
Кло, благодаря за темата.
Болните как са днес?
Веселинкова, приятно прекарване!

Разбрахме се с приятели да обядваме на въздух някъде нагоре по балкана. Ще решаваме в движение къде точно. Затова запрятам ръкави да свърша каквото има за свършване и после почивка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия