Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи въпроси и отговори деца - 3

  • 22 737
  • 761
Линк към СТАРА ТЕМА:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1421027


Doncheva, в момента има два тегави вируса дето продължават по 14 + дни, единия е с много много дълъг сопол, другия има основно кашлица. Ние естествено изкарахме и двата. На втория пи и антибиотик. При нас кашлицата стана повече на ден 8 и я заведох да я види втори доктор, каза че е надолу тип трахеитна(гърди и гърло чисти) и й изписа пулмикорт уж превантивно. За 2 дни тази уж кашлица от сополи стана влажна, и отхрачи. И след това продължиха сополите, но вече кашлица нямаше.
Виж целия пост
# 1
14 дни сопол влачи нашата единия път,много тегаво беше първите 10
Виж целия пост
# 2
Пиша и аз пак за кашлицата през нощта, която е предизвикана от секрети. При нас е същата ситуация, вече седмица сме така.
Какво правя аз, което работи:
1) Правя чай от лайка с мед, разреждам го с вода да не е много концентриран, но да е топъл и сладичък. Давам и колкото иска да пие, винаги топло. Много добре действа, разводнява секретите и се отхрачва. Изобщо всякакви топли напитки, но особено чай от лайка. Взимам термос с чаша като тръгнем да се приспиваме, тя си пие по глътка тук, глътка там.
2) Няколко пъти на ден я взимам с мен под душа. Пускам най-горещата вода предварително, така че банята да се е запарила хубаво като влезем. Взимам я да седи в банята докато си взимам душ и да диша парата. (или ако съм се къпала вече, просто седим заедно в запарената баня). Стои вътре с мен и си играе на земята с каквото и дам, или баща и я занимава, за да подиша малко. Като направим това точно преди лягане е супер и спи спокойно.
3) Купихме овлажнител на въздуха в стаята, в която детето спи. Специално заради нея го взехме. Преди това взимах голяма тенджера с вряща вода и лайка и я слагах да дими в стаята докато спи детето. Имаше ефект и не е кашляла тази нощ.
Тези всичките неща ги правим накуп и се отразява много добре, сополите са по-течни и текат от нослето, храчките излизат лесно и за сега спим по-добре.

А и един път се беше разкашляла и не посмях да и дам нещо за пиене да не се задави, и и дадох малко медче на върха на бибата да смуче, после още съвсем малко в лъжичка и като че ли помогна и спря да кашля. Нашия мед е хубав и истински.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема!
Искам да се оплача и да споделя. Не мога да преценя дали прекалих.
Синът ми има един съученик, когото и двамата с баща му не харесваме. Това е дете, галено с перце, което често нарушава някои граници. Случвало се е да посяга и на други деца, както се случи и днес с моето. Миналата седмица беше с друга компания и го чухме да им казва "хайде да се направим, че си тръгвама, за да избягаме на Х". Ок, това както и да е. Постоянно повтаряме на сина ми да не играе с него, но той е много наивен и никак не е злопаметен.
Днес синът ми си намерил интересно парче дърво, а онзи искал да му го вземе. При отказ последвали силни ритници. Синът ми е 7- годишен и не се разплаква току- така, но този път плачеше от болка. Прикипя ми, хванай го за ръка и отидох право при майка му, а синът й се криеше гузен в храстите. Тя му каза нещо от сорта "ее, мама за едно парче дърво ли се карате, не се карайте", при което аз го извиках и му казах със строг тон да не си позволява повече да раздава ритници. Майката както беше ухилена веднага смени физиономята и каза, че тя е човекът, който трябва да се скара на детето, а не аз. Един вид какво си позволявам.
Изнервих се и си тръгнах без да кажа нищо.
С майката сме/ бяхме в що- годе добри отношения, децата ни са в един клас и всеки ден играят в парка в общи компании. Сега не знам как ще я погледна и дали изобщо ще й проговоря.
Днес са били на общ рожден двн и мъжът ми каза, че това детв и там си е позволило да удря.
В момента още ме държи емоцията и се чудя дали не прекалих. Наистина за пръв път ми се случва да отида да се разправям заради детето, но вече ми писна.
Моето дете не е цвете за мирисане, но поне не е агресивен и адски наивен и добродушен.
С баща му смятаме, че към лошото отношение към деца трябва да се отнасяме строго и с много разговори. Ако някоя майка дойде и ми каже такова нещо, бих се отнесла строго с детето си.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, давате ли профилактично витамин Д през зимния период? Детето ми е на 1 г. 10 месеца. Другата седмица ще консултирам и с педиатъра ни.
Виж целия пост
# 5
Vicky, според мен не си прекалила.
От тук нататък аз бих ограничила максимално контакта си с нея, освен ако тя не инициира някакъв разговор. Вече според тона и, на момента ще прецениш как да подходиш.
Ако нещата се обострят, в никакъв случай не използвай заплахи. Покрай бившата си работа, съм се срещала с много конфликтни ситуации и в повечето случаи е най-подходящо да запазиш самообладание и да не изпадаш в обяснителен режим.
Ако твоето дете пак пострада физически или психически от нейното, отиваш направо при директорката и искаш официално да се вземат някакви мерки щом са в един клас.

Съжалявам, ако звуча малко пресилено, но аз съм с изкривено мислене по тези въпроси. Един от най-близките ни семейни приятели е адвокат и от сега ни е предупредил, че ако имаме някаква ситуация в градината/училището, която не може да се реши от един разговор, не продължаваме да се саморазправяме, а звъним на него. Grinning
Виж целия пост
# 6
Да си кажа за влажността по отношение на съня-винаги я проверяваме при деца с чести нощни будения особено ако се будят за вода .При ниска влажност диша през  устата и се дихадратира .
Виж целия пост
# 7
Попаднала съм на различна информация за влажността. Каква трябва да е оптимално?
Виж целия пост
# 8
40-60 %.Според изследвания висока влажност съпроводена и с висока температура на помещението води до увеличаване на микросъбужданията и събужданията.При висока влажност намалява и дела на бавния и бързия сън и се увеличават нощните будувания.За оптимална температура се смята и препоръчва 18-22 градуса ,максимум 23.Макар че,по отношение на температурата се стига до извода,че  възрастен човек се адаптира при дълго пребиваване на дадена температура и промените в съня му се нормализират.
Виж целия пост
# 9
Аз да питам нещо друго, защото вече не знам за психолог ли сме или е просто някакъв период!
Малкият попринцип е много усмихнат и готин, но няма грам търпение. Не успее ли да направи нещо, все едно става друго дете. Ядосва се, започва да си хвърля играчките и да се тръшка. Изключително трудно е да го успокоя в тези моменти, които за щастие са кратки, но ярки.

Ето днес, редеше си кула от части на лего, но след като стана прекалено висока една част от нея падна. Съответно малкият веднага стана, хвърли останалата част, започна да хвърля и случайни играчки, които бяха около него.
Не мога да кажа, че всеки път е така, но в голяма част от случаите, не се ли справи с  нещо следва този модел на поведение.
Виж целия пост
# 10
Рокет, май бях писала техниките на Карп за приучаване на детето към търпение .И за специалната петминутка , после пак ще го напиша .
И нашата го прави същото с кулата ,изморена ли е по-бурно реагира.
Виж целия пост
# 11
Рокет, нормално за тази възраст, не може да контролира емоцията си
Виж целия пост
# 12
За имунитета - аз слагам канела в грис, или мляко с ориз 🍚, или каквото и да е, изстисквам сок от портокал, чат-пат и слагам 1-2 скилидки чесън в супа да се свари във водата.

Да ви питам, закъсняла съм с махането на памперса, вече е на 3 години. Вчера махнах памперса за целия ден, и той цял ден не искаше нито да ака, нито да пикае. Сложих памперс вечерта и чак днес сутринта се изпишка и изака. Какво е това нещо, слагам го на гърнето, той пишка малко и това е. Ако стиска така по цял ден, знам, че не е много добре. Какво да правя?
Виж целия пост
# 13
Little heart, пробва ли на тоалетната направо? Или детски писоар? Може таткото да му покаже как. Със залъгване и награда, с детско? С четене на книжки за гърне и махане на памперса?
Щом все пак пишка малко в кукуто, пляскайте, радвайте се, дай нещо за награда, занесете го заедно в тоалетната и пуснете водата...
Като цяло има доста различни варианти, порови в Интернет, запознай се добре първо и опитай пак. Наистина не е добре да се стиска по цял ден.
Виж целия пост
# 14
Момичета, съществуват ли капаци за перални, покриващи копчетата? Вече ми писва да дебна кога ще приключи и да изпреварят детето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия