За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 37 006
  • 523
# 15
да, имах предвид да не слагам в отделни буркани, а всичко в един по-голям съд   и направо в хладилника, така ще се получи ли
Виж целия пост
# 16
Би трябвало да се получи. Стига да се затваря добре. Слагала съм в 10-литрови буркани. Но пък са ми неудобни за съхранение, защото трябва да се махнат рафтовете в хладилника. Затова ползвам 3 и 5-литрови.
Виж целия пост
# 17
Благодаря за темата .
Ние тази година направихме кисели краставички, домати настъргани, компоти от джанки, праскови, мариновани печурки ( по рецепта на Пеп-чо) , царска туршия ( по рецепта на Джемма) , сладко от сини сливи без захар.

Имам около 10 дюли и се чудя как да ги направя на сладко. До сега никога не съм правила, само съм консумирала. Да имате изпитана рецепта?
Виж целия пост
# 18
Скрит текст:
Благодаря за темата .
Ние тази година направихме кисели краставички, домати настъргани, компоти от джанки, праскови, мариновани печурки ( по рецепта на Пеп-чо) , царска туршия ( по рецепта на Джемма) , сладко от сини сливи без захар.

Имам около 10 дюли и се чудя как да ги направя на сладко. До сега никога не съм правила, само съм консумирала. Да имате изпитана рецепта?


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_51.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 19
Дюлите бих разделила на две - компот от нарязани, обелени парченца и желе от обелките и семенниците. Понеже правих едновременно дюли и круши, направих компота смесен. Великолепен стана. Желето - традиционно - бистро, с наситено червено-оранжев цвят.
Виж целия пост
# 20
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 21
Компота от дюли и круши колко време се стерилизира?
Виж целия пост
# 22
Я,колко интересно!Ще ми донесат малко дюли.Имам възможност да взема и някакви домашни круши,но не били съвсем узрели.Thinking Мога ли с такъв сорт круши да направя комбинация с дюлите за компот?
Виж целия пост
# 23
И дюлите, и крушите могат да останат малко в стаята (как благоухае въздухът от дюлите). Следи да не заягният - дюлите са нежни и бързо се развалят. Видиш ли кафеви петна, запретвай ръкави. Дано крушите поомекнат и се озахарят дотогава. Те, както доматите, доозряват набрани.

На първа страница има времетраене за стерилизиране на различните плодове. Аз варих 20 мин. Беше повече от нужното - сокът не беше бистър, а с отделени частици от крушите. Но на вкус беше приятно - между компот и нектар.

Когато правя компот само от круши, слагам в него резен лимон - с кората (кисна лимоните преди това във вода). Става много приятно ароматен. При смесения компот - с дюли, те придават аромат.
Виж целия пост
# 24
Моето правене на нещо от дюли отпадна- майка ми взела, че ги направила защото почнали да имат кафеви петна и вероятно до като ида уикенда да си ги взема са щели да се сплуят

Сега чакаме времето на киселото зеле и приключвам със зимнината.
Виж целия пост
# 25
Как се дозира калиевият сорбат, на литър течност или на обем на съда?
Виж целия пост
# 26
И аз това се чудя.
Виж целия пост
# 27
1 г на 1 кг, общ материал -зеленчук с марината
Би трябвало да го пише на опаковката.
Виж целия пост
# 28
Как се дозира калиевият сорбат, на литър течност или на обем на съда?
Винаги съм слагала грам на литър течност.
Виж целия пост
# 29
Би трябвало да го пише на опаковката.
На моят пише това:


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия