КОЛЕДА 2022/2023

  • 83 527
  • 981
# 885
Аз също не направих всичко което бях запланувала, но това което направих, вече раздадох и получавам комплименти. Благодаря момичета! Направих напукани сладки с матча по рецепта, която тук ми предложихте. Нещо не се отваря линка в момента. Единствената ми забележка към рецептата е, че според мен е объркано количеството брашно. По рецепта беше 150гр, но в действителност беше необходимо 250гр.
Марчева ми предложи привлекателна рецепта, но така ме отказа като каза, че не и харесва вкуса... В същност и аз не съм очарована от вкуса на матча, но си има фенове, за които много го харесват. Сигурно някой ден ще пробвам и нейната рецепта.
Друга новост за мен, бяха сладки с фъстъчено масло на Джемма. Уникални! Няма човек, на който да не са допаднали. Единствено не ми хареса, че не можах да ги направя дребнички. Но с пълнежите не е много лесно да се постигне малък размер /1-2 хапки/, а и се надуват.
Светли празници на всички!
Виж целия пост
# 886
Аз съм готова, трябваше да правя още. Но това е, непредвидени ситуаци.
Извинявам се, но какви са сладките горе в дясно? Белите с тъмните парченца в тях?
Виж целия пост
# 887
Zlat_na маслените сладки със сушени боровинки на Марчева са.
Виж целия пост
# 888
Марчева,  извинявай! Търсих по дума “маскарпоне”, защото така съм ги запомнила, те пък нямат тази дума в заглавието и затова не са ми излезли. Както казах си ги имам принтирани и вече са направени и пробвани 👌. Но се появи друг проблем - пресече ми се кувертюра и то два пъти😂 добре че бях заредена с 3 бр. Това с водната баня явно не е за мен, така добре си го топях в микровълновата, ама реших този път да го направя както си пише, ама НЕ. Та, мога ли да използвам тази буца шоколад за нещо - примерно да загрея сметана, да го залея и после да го разбия на мус или направо да го хвърлям?
Виж целия пост
# 889
Вероятно е влязла вода. Когато топиш шоколад на водна баня, дъното на съда не трябва да докосва водата. А самата вода не трябва да ври.
Можеш да разтопиш "буцата" и после да я смесиш с бита сметана. Ще стане чудесен крем. Ако добавиш и крем сирене, ще стане крем за чийзкейк.
Виж целия пост
# 890
И у нас сладките са раздени и изядени даже. Вече сме на солени неща. Още умувам десерта за утрешния обяд, питката за довечера е замесена. Утрешната също втасва.

Две предложения за празниците. И двете са много лесни и бързи за приготвяне. Удобни за повече гости.

Терин от пуешко месо в шуба от печени чушки


Корона от лозови листа с ориз и кайма


Виж целия пост
# 891
В очакване на Коледа!
Виж целия пост
# 892
Имам един въпрос : може ли с нещо да се замени нишестето от рецептата за рохличките на Наталина? С брашно, с пудра захар...
Виж целия пост
# 893
С брашно би трябвало да може да се замести.
Виж целия пост
# 894
Нишестето ги прави пръхкави и топящи се в устата, ако е само брашно, няма да са толкова хубави
Виж целия пост
# 895
Ох, значи ще трябва да ходя да купувам нишесте....
Виж целия пост
# 896
Последните сладки за сезона - фунийки с крем.
Виж целия пост
# 897
Тази година само 4 вида, "забравените" с останалите белтъци не ги броя, изядени са.
Нови са "маслена шарена бисквита" на Марчева и "мини щолените" на Бени.
Бързите линцери на Наталина правя, откакто открих рецептата.


И нашите си меденки, които правим често, но с фондан само на Коледа и Великден.
Виж целия пост
# 898
Честита Коледа! Бъдете здрави и благословени!
Рохличките по рецепта на Наталина, този път под формата на топчета за почерпка на ловната дружинка.


Тази година времето ми беше много кът и това са вторите сладки, които правя. В хладилника отлежава едно тесто за мини щолените на Лабрекс и тези ще повторя, че детето иска. Здраве да е. 😊
Виж целия пост
# 899
Скалички с фурми
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия