Рецепта за ябълков оцет

  • 1 565
  • 11
Моля споделете проверена рецепта за ябълков оцет. В нета има много и различни, дори противоречиви, затова искам някоя вече изпитана рецепта, която работи. Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз правя от година по рецептата на No sugar - Весела Савова. Много съм доволна. Опитай
Виж целия пост
# 2
От няколко години правим по рецептата на Пепчо, Храна за мойте канибали.
Виж целия пост
# 3
Благодаря! Ще пробвам и двете рецепти. Само по тази на Пепчо не разбрах и на първа, и на втора стъпка от рецептата ли слагаме по 100гр захар на литър течност?
Виж целия пост
# 4
Благодаря! Ще пробвам и двете рецепти. Само по тази на Пепчо не разбрах и на първа, и на втора стъпка от рецептата ли слагаме по 100гр захар на литър течност?
Да и при двете фази на ферментацията.
Ако имате оцетна гъба сложете и нея, така както е писала Пепа Hands V
Виж целия пост
# 5
Три поредни години правихме ябълков оцет по рецептата на Пепчо, перфектна е. Обаче много зависи какви са ябълките. Най- хубав стана със сладки ябълки.
Само да добавя, че готов, избистрен оцет се получава юни - юли следващата година.
Виж целия пост
# 6
Три поредни години правихме ябълков оцет по рецептата на Пепчо, перфектна е. Обаче много зависи какви са ябълките. Най- хубав стана със сладки ябълки.
Само да добавя, че готов, избистрен оцет се получава юни - юли следващата година.
А имахте ли оцетна гъба?
Виж целия пост
# 7
Ако имате сокоизтисквачка изцедете сока от ябълките и разбърквате една седмица с дървена или пластмасова лъжица съдържанието. След ,което чакате два три месеца и сама ще се образува гъба... Аз не добавям захар,ако ябълките са сладки.
Виж целия пост
# 8
Ако имате сокоизтисквачка изцедете сока от ябълките и разбърквате една седмица с дървена или пластмасова лъжица съдържанието. След ,което чакате два три месеца и сама ще се образува гъба... Аз не добавям захар,ако ябълките са сладки.
Без мая и хляб? В общ съд или бутилки? На топло, студено, тъмно, светло?
Виж целия пост
# 9
Ако имате сокоизтисквачка изцедете сока от ябълките и разбърквате една седмица с дървена или пластмасова лъжица съдържанието. След ,което чакате два три месеца и сама ще се образува гъба... Аз не добавям захар,ако ябълките са сладки.
Без мая и хляб? В общ съд или бутилки? На топло, студено, тъмно, светло?
Без нищо. Покрива се с марля и на тъмно в шкаф или мазе ..хубаво е да е на топло за да стане по-бързо. Най-добре да бъде в стъклен буркан,че пластмасовите съдове правят оцета вреден...все пак е киселина. След месеци,когато стане готов и ви хареса на вкус го местите в шишета.
Виж целия пост
# 10
Ако имате сокоизтисквачка изцедете сока от ябълките и разбърквате една седмица с дървена или пластмасова лъжица съдържанието. След ,което чакате два три месеца и сама ще се образува гъба... Аз не добавям захар,ако ябълките са сладки.
Благодаря за страхотната рецепта, чак ми стана чудно, защо хората се мъчат с мая, хляб и други добавки! Странно, че месец по-късно имам чуден оцет, стабилно кисел и без аромат на повръщано....

Не е ли много бързо? Образувал е стабилна гъба.

Виж целия пост
# 11
Ако имате сокоизтисквачка изцедете сока от ябълките и разбърквате една седмица с дървена или пластмасова лъжица съдържанието. След ,което чакате два три месеца и сама ще се образува гъба... Аз не добавям захар,ако ябълките са сладки.
Благодаря за страхотната рецепта, чак ми стана чудно, защо хората се мъчат с мая, хляб и други добавки! Странно, че месец по-късно имам чуден оцет, стабилно кисел и без аромат на повръщано....

Не е ли много бързо? Образувал е стабилна гъба.


.   Радвам сe ,че съм помогнала. Понякога става бързо когато е на топличко Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия