За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 522
  • 749
# 735
Бакпулверът им е странен наистина, но маята става. Поне аз не намирам разлика между сухата мая от Лидл с тяхната марка и тази на Др. Йоткер. Нито една от двете не ми е любимата на мен де, ако имам избор предпочитам Саф Инстант, но от другите две според мен вършат еднакво добра работа.
Виж целия пост
# 736
Голям майтап е с тази мая, особено втелясването от непостещи хора. Най-нелепото е, че и духовниците не са наясно и не им дреме
Виж целия пост
# 737
Голям майтап е с тази мая, особено втелясването от непостещи хора. Най-нелепото е, че и духовниците не са наясно и не им дреме
Втелясването по-скоро идва от всякакви некомпетентни исказвания, а що се отнася до духовниците те са много наясно за маята и затова няма какво да им дреме, защото въпроса отдавна е решен.

След като маята се използва за приготвянето на просфорите, значи няма никакъв проблем да се приеме, че не е от животински произход и се полза на общо основание по време на християнските пости.  Просфорите са хляба, с който се извършва жертвоприношението по време на светата Литургия. Според църковните канони в просфорите  строго е забранено да се ползва какъвто и да е продукт от животински произход и каквито и да са мазнини.
Виж целия пост
# 738
Преди доста време тук във форума пишеше една дама, която беше богослов. От нея го знам това за маята, че спокойно се ползва по време на пости. Ще ме извини(те), че не помня имена.
Виж целия пост
# 739
Непостеща съм, но на Бъдни вечер спазвам пост. Вероятно, много други са точно така също - "поне тази вечер да не ядем месо и животинско".
Така или иначе съм, поне половин-вегетарианец - почти не ям месо, яйца, маз и кисело мляко. Но без масло, сирене, зеленчук, плод и шоколад няма да просъществувам дълго. С други думи, не съм чак толкова грешна като не постя Simple Smile
Виж целия пост
# 740
Постите не касаят само храната, но този момент се пропуска масово от т. нар.  постещи.
Виж целия пост
# 741
Ползвам и маята и бакпулвера, нищо им няма...
Виж целия пост
# 742
Привет!
Моля за рецепта за питки за бургери.
Нещо лесно,не изискващо много време за приготвяне и с грамажи за 3,4 питки. Grin

Ако ползвам това тесто ще се получи ли:
Виж целия пост
# 743
А най-сполучливата капама?
С бяло или червено вино? С или без червен пипер към зелето? Оризът?Леко запържен или суров и смесен със зелето или на отделни пластове?
Разгледах няколко рецепти и тези въпроси ме мъчат?
Виж целия пост
# 744
Stenly, за капама - червено вино. Моята я правя с 1-2 реда сарми на дъното на формата, в които винаги слагам червен пипер, ориз, много праз лук, чубрица, малко доматена консерва, кайма и щипка джоджен. Всичко обърквам в суров вид, завивам сармите и ги нареждам по дъното. Отгоре нареждам месата - пилешко, свинско, наденица, суджук, покривам с цели зелеви листа. Всичко заливам с червено вино + зелева чорба (или вода, ако е много кисела), мазнина и пека на 150С за 3-4 часа. Става уникално вкусна.
Виж целия пост
# 745
Привет!
Моля за рецепта за питки за бургери.
Нещо лесно,не изискващо много време за приготвяне и с грамажи за 3,4 питки. Grin
....
Най-добрите хлебчета за бургери. Ползвай половин доза за 4 броя, ама ще искате още... Simple Smile

Виж целия пост
# 746
Морена, не успявам да отворя страницата..
Виж целия пост
# 747
Скрит текст:
А най-сполучливата капама?
С бяло или червено вино? С или без червен пипер към зелето? Оризът?Леко запържен или суров и смесен със зелето или на отделни пластове?
Разгледах няколко рецепти и тези въпроси ме мъчат?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_23.html
Виж целия пост
# 748
Морена, не успявам да отворя страницата..
Извинявай, писах от телефона... оправих линка, заповядай!
Виж целия пост
# 749
Нова тема, моля Simple Smile https://m.bg-mamma.com/?topic=1509790
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия