Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво ви дразнят свекървите? – 140

  • 31 415
  • 745
Заповядайте в новата тема.

Линк към старата – https://www.bg-mamma.com/?topic=1475644
Виж целия пост
# 1
Разбира се, че без разговор няма да мине. Просто трябва да се изяснят. Той ако е на годините на Ариел вече трябва да му е ясно иска ли деца с нея, не иска ли.

Не мисля, че свека е виновна за нещо в случая.
Виж целия пост
# 2
Според мен на него му е ясно и не иска. Обаче го е страх/срам или нещо подобно да й го каже.
Виж целия пост
# 3
Aз мисля, че съм челa същия казус , но зa неин бивш .
Инaче не виждaм кaкво лошо имa, че сa те побутнали дa учиш .
Виж целия пост
# 4
Aз мисля, че съм челa същия казус , но зa неин бивш .
Инaче не виждaм кaкво лошо имa, че сa те побутнали дa учиш .

Така е. Всичко се повтаря. Ученето е чудесно... ОБАЧЕ... до една определена възраст и без наличието на репродуктивни проблеми. Ако имах две родени вече деца и кой да ми ги гледа с голям кеф щях да се образовам.
Иначе свека е имала вече две деца като е завършила и е имало кой да й ги гледа (изненада). Ние обаче сами трябва да се спасяваме.
Виж целия пост
# 5
Ариел, говориш така, все едно някой ти е виновен, че си започнала да учиш. Ми прекъсвай и прави деца. Холям човек си. Никой няма да ти се кара.
Виж целия пост
# 6
Абееее... То в повечето случаи е едно гледане. Та не влизай в тия размисли изобщо. Я си гласи нещата да се оправяш сама, че колкото и помощ да имаш, не е като да си без ангажименти с бебе и малко дете.
Виж целия пост
# 7
Ариел, много зле звучат нещата с всеки твой пост. Вкопчила си се в тоя човек, защото за теб той е последният влак. Учиш понеже майка му иска, а той слуша майка си, демек за да му угодиш на него, барем се навие да те заплоди, а не защото виждаш нещо полезно в това учене. Съжалявам, че звуча просташки, наистина съжалявам, но според мен колкото повече натискаш, толкова повече той ще се дърпа. Не ви виждам да създадете семейство. А размислите ти, че на 35 си престаряла за дете, че и едва ли не си навита на какви ли не компромиси за да не те смени с по-млада, по-хубава, по-образована, по-печелеща... Нещо много сбъркано има в това мислене. Толкова ли ниско мнение и оценка имаш за себе си, че се подлагаш на това?!
Виж целия пост
# 8
А вариант той да се оправдава с майка си заради себе си, своите искания, да си измива ръцете с нея дали има? Тя да го подкрепя, а да излиза от него?
Че и  такова съм виждала.
Виж целия пост
# 9
Чела съм доста мнения на Ариел и ми изглежда интелигентно момиче. Стискам палци нещата да се наредят както тя иска - с или без въпросния мъж.
Виж целия пост
# 10
Само който е бил в позицията на Ариел може да я разбере. То е като чуденето как жени стоят с мъже насилници, че и са привързани към тях.
Манипулацията и промиването на мозъка стават постепенно. После става много трудно да си тръгнеш.
Хората с 20 годишен успешен брак няма да го разберат и видях грешни съвети в предишната тема. Те могат да бъдат добър пример, нещо към което човек да се стреми, но не и да дават съвети.
Много мога да напиша по темата, но откакто я започнахме се чувствам толкова зле, че физически ми беше трудно да дишам като четях и главата ми се цепи от болка от тогава. Още не съм си простила напълно, че предадох себе си и стоях в токсична връзка.
Дано случаят на Ариел е друг, но така познато ми е всичко което пише... а тя сигурно даже спестява някои неща.
При мен имаше хубав край, дано и при нея е така.
Ученето е нещо хубаво, но ако бях си губила времето да уча в чужбина, вместо да спечеля пари, сега нямаше да правя ин витро и да осиновявам, а щях да се чудя как да си платя дълговете. Разбира се, не го давам като съвет, всяка съдба е различна, но за хора, които нямат подкрепа отникъде и са вече на възраст, времето е най-важно. Пет години правят голяма разлика. Ако бях чакала и учила, сега тепърва щях да събирам пари. Но аз никога не съм считала работата за определяща в живота ми. Мога и кочини да чистя, но докато има надежда ще се боря да имам деца. Но това са моите приоритети, пак правя уговорката, че всяка съдба е различна.
Радвам се, че има хора, на които не им се налагало да избират. Не ми е било лесно, но пък не съжалявам за нищо, освен за това, че стоях в онази токсична връзка, за която разказах. Сто пъти, не, хиляда пъти е по-добре да си сам, отколкото с такъв човек манипулатор и егоист. После ми беше много трудно и икономически, и емоционално, и физически и всякак сама, но не се върнах и добре направих. Това беше отрова.
Виж целия пост
# 11
Е, тя не иска да сложи край. Иска да роди и някой да й гледа детето. С последното леко ме изгуби.
Иначе аз лично бих сложила на кантара мъжът ли ми е по-важен, или детето и ще действам съответно без да губя излишно време и да опитвам да променям другите.
Виж целия пост
# 12
Върнах се пак да прочета какво е писала Ариел. Не е написала, че иска някой да ѝ гледа детето, а че е по-лесно да учиш, работиш и правиш деца, ако имаш помощ и подкрепа.
И то си е така.
Една добра дума някой да ти каже в труден момент е помощ, тя усеща, че и това няма да получи.
Не иска да сложи край, това е най-гадното, когато даже ти отворят вратата и те гонят, а ти сама се дърпаш навътре и се молиш да те държат затворена и се самоунижаваш.
Спомням си веднъж хванах бившия, че си пише в сайт за запознанства. Накрая не знам как извъртя така нещата, че аз му му се молих през сълзи да ми прости и да ми даде втори шанс. И му бях благодарна, че ми прости и не ме изгони.
Не съм го разказвала на никого, даже на най-близките ми приятелки. Срам ме беше.  И сега ме е срам като го пиша, ама много ме е срам, че се бях докарала до това състояние.
А майка му беше още по-голям манипулатор и от него, направо бяха достойни за Оскар двамата.
Не вярвам при Ариел да е толкова зле ситуацията, но все пак го пиша, ако някой друг в това положение чете. Понякога на човек му трябва много малко за да промени живота си. Натрупва се, натрупва се и в един момент и една дума може да те измъкне от дупката.
Ариел, това което пиша е по скоро по принцип, не за твоя конкретен случай. Най-вероятно твоята връзка изобщо не е такава. Извинявай, ако по някакъв начин съм те засегнала или съм те накарала да се чувстваш неловко, не съм го искала.
Просто събери сили някой ден да притиснеш мъжа ти да ти каже наистина какво иска и тогава решавай ти какво искаш. Свекървата е комбина с него, крушата не пада по-далече от дървото, така че като се справиш с него, ще се пребориш и със  свекървата.
Но трябва да разбереш истината, тя ще те направи свободна да направиш правилния избор.
Виж целия пост
# 13
Монстърчето имаше рожден ден тази сряда. Свекърите още те са му се обадили да го чуят и да му честитят. Наистина прекалено ми се вижда.

Опосум, ти си толкова готин потребител. Задраскай го вече това минало, направи пийс с него и си прости, и забрави. От личен опит ти го казвам Kissing Heart
Виж целия пост
# 14
Филомена, аз съм го задраскала и дори съм простила повечето неща отдавна, особено на тях, по-малко на себе си, но историята на Ариел ми го напомни.
Да забравя няма да мога. За съжаление имам добра памет за случки, не зависи от мен.
Но определено е минало-заминало. Само поуките и опита искам да запазя, другото остава зад мен.
Твоите свекъри може да са забравили за РД. Много хора не помнят дати или не гледат календара, особено ако са пенсионери.
Намекнете им деликатно. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия