Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам бебе, НО

  • 6 699
  • 159
# 15
Да не би някоя приятелка скоро да е родила? Бебчито смуче яко пари...
Виж целия пост
# 16
За  мен даже събирането да живеем заедно, отделно от родители, означава задължително финансова независимост. На 26 г. в тази ситуация не разбирам защо е това бързане за дете. Минимумът е двама работещи родители и възможност да си покривате сами всички разходи. Ок, жилище са ви осигурили родителите на мъжа, това е сериозно перо и предостатъчна помощ. Да ви пазарува баща му не е самостоятелност, още по-малко време за бебе.
Виж целия пост
# 17
Първо си уреждате живота, после бебе. Разбирай той да завърши, да си намери стабилна работа. Ти също.
Имай предвид, че той има повече време да чака да се подготви за имането на дете. Той може и на 34 да стане баща и това ще е съвсем нормално. Ти обаче имаш едни още 4-5 годинки, в който е добре да си постелиш и да имаш дете.
Аз затова не одобрявам връзките между млад мъж и по-голяма жена в диапазона 20-30. Просто разминаването е много голямо по отношение на цели, желания, възможности и тн.
Виж целия пост
# 18
Съдейки по тази и по предната ти теми, още ви е далеч да мислите за бебе.
Първо, още не сте достатъчно близки и не сте си изговорили много неща помежду си, а явно и не успявате още да намерите как или кога да си ги изговорите.
Второ, ти още не си с определен статут в семейството. Помня, че ти бяха казали да не ходиш на погребението на майка му, защото там щяли да бъдат нейни колежки и приятелки и не знаели как да те представят. Т.е. дори и статут на сериозна приятелка на момчето още нямаш.
Трето, момчето още не е достатъчно пораснало и му отърва да живее в съседния апартамент до родителите си, а татко му поема сметките, пазарува му, дундурка го и младежът има ангажимент само да учи, а и гадже има под ръка. Май имаше нещо, че и на почивки сте ходили преди това с родителите му. Т.е. никаква самостоятелност. Отделно, че той явно доста слуша татко си, защото мъж на 23 г. да не желае да работи, понеже татко му е казал така, ми е неприемливо.
Четвърто, ти дори не си сигурна дали той ще почне работа скоро и едно бебе може да се окаже само твой ангажимент или пък на баща му, защото с 1400 лв. надали ще можеш да гледаш себе си и бебето, дори проектодядото да продължи да отглежда младежа.
Пето, ти сега още си в началото на ученето си и може да се наложи да го прекъснеш, защото с учене, бебе и работа съвсем ще ти е трудно.
Шесто, при всички горни условия май и помощ физическа няма да имаш. Евентуално от бащата на момчето, защото твоите родители мисля, че са по-далеч. Младежът не знам дали би поел бебето, за да можеш да отделиш време за твоето образование или би решил, че така страда неговото образование.
Накратко, изчакай още 1-2 г. Опознайте се, решете дали ще сте заедно в сериозна връзка, нека той да стане малко самостоятелен (сега може още да е под инерцията от заболяването и смъртта на майка му) и след това мислете за бебе.
Виж целия пост
# 19
Не мисля, че проектобащата е готов за тази стъпка, ама никак.
Дай още някакво време, но трябва да си изговорите много хубаво желанията.

Най- малко да не осъмнеш на 30 с въпроса - А, сега накъде?
Виж целия пост
# 20
Няма лошо да си мечтаеш, ама това не означава да набутваш приятеля си. Сигурно и той си има мечти. Не бъди егоист.
Виж целия пост
# 21
Айде, пак мечти за бебчета...
Едно време са гледали бебечетата в студентските общежития. Само че вече сме на прага на 2023.
Как си ги представяш нещата? Безработен татко, ти- незавършила. Втората година с минимално майчинство. Дядото ли да купува памперси и пюрета и да ви плаща тока и наема. Хайде, малко по- сериозно.
Виж целия пост
# 22
+VickyTaylor, именно, като само бих добавила и че тогава в общежитията децата са гледани, защото таткото докато е учил е работил 1-2 работи.

Докато за вашия дом пазарува неговия баща, а той дори не работи, не виждам за какво бебе има да мислиш.
Дядото ли се очаква да издържа бебето? Или ще продължи да издържа вас, за да може твоето майчинство да го издържа, докато таткото учи?
Виж целия пост
# 23
С малко пари мога да живея, без никакви - тц.
Бащата няма кьорав лев (не знам защо не работи, като ще си играе на семейство), дядото ще опъва каиша, а аз не бих била по никакъв начин съгласна друг да изземва функциите и да ми менажира живота.
Виж целия пост
# 24
Аз подозирам, че проектодядото има съвсем различна визия за живота на сина си и това със сигурност не включва бебче на прага на дипломирането му.
Общо взето, няма да е очарован от ищяха ти да си играеш на семейство с момчето му.
Виж целия пост
# 25
Ам, той просто си е малък, пък авторката съвсем тамън.
Не знам, но аз не бих живяла с мъж в бащин имот, като пазара и масрафа ми го покрива друг, а не ние с гаджето.
Ако ще сме семейство, следва поне на битово ниво да се оправяме.
Виж целия пост
# 26
Инферия, много на място ти е коментара! Според мен това са доста важни пера, които си изброила и човек, който до момента няма деца, няма как да знае и да предположи колко биха стрували.

Да не говорим, че ако жената не е трудоспособна по време на бременността, трябва да е болничен и това пак може да се отрази на бюджета.

Специално относно авторката съм съгласна и с Фивър , абсолютно странно ще ми е да планирам бебе с мъж, който не знае какъв ми е статута. От предишната тема разбрах, че не са достатъчно близки, не искат да я представят като приятелката на въпросния мъж.

Съжалявам, ама хората са казали “и в добро, и в лошо”. Като почина баща ми, не можех да си представя мъжа ми да не дойде. Най-тежкият момент в живота ми беше това. Ако ще правим бебета и ще посрещаме радостните моменти заедно, ще сме заедно и в мъката и скръбта.

Не планирай бебе с някого, с когото не си наясно какви са ви отношенията. Рискуваш да останеш накрая сама с бебето.

Млада си, 2-3 години още няма да се отразят на фертилитета. Ще имаш време да завършиш, да видиш дали с този мъж ще го бъде и да си стъпите на краката.
Виж целия пост
# 27
Приятелят ти ще иска ли да запише и магистратура? Ако е така, началото на трудовата му кариера ще се отложи още.
Как да говорите? Както винаги - в прав текст и в спокойна обстановка. Добре е да знаеш какви са неговите планове, за да може да си мислиш доколко могат да се съчетаят с твоите.
Скрит текст:
Ние се оженихме, когато бях на 21, но категорично бях решила първо да си завърша следването, защото иначе просто щях да се проваля. ММ завърши една година преди мен.
Много трудно ни беше финансово. Аз бях в майчинство, ММ беше с ниска заплата все още. Но се справихме. Карахме основно на зеленчуци и боб, като най-евтини. Simple Smile
Постепенно ММ се издигна в кариерата си, на мен ми свърши и второто майчинство и започнах и аз да нося пари вкъщи... Стъпихме си на краката, но най-вече си имахме двете прекрасни дечица, което за мен е най-важно. Дойде и времето на високите доходи. Ако бяхме го чакали, можехме да сме все още само двамата.
 
Не мога да те съветвам първо да завършите образованието си. Мислете и решавайте. Има ли кой да ви финансира, искате ли да ви финансират, до колко и дали да отлагате - въпросите са за вас.
Виж целия пост
# 28
Егоистично постъпваш към младото момче, което не е готово за сериозно обвързване и дете. Възползваш се от тъгата му по майка му. Живееш в чуждо жилище безплатно и позволяваш чужди хора да те издържат. Рядко такива опити за "вържеш" някого с бебенце са успешни в наше време.
Виж целия пост
# 29
Ако и двамата искат и родителите ще помагат, защо трябва да чакат? Докато си стъпят на краката и осигурят всичко, може да са станали за репродуктивни клиники.И като отидат на площадката с детето, да са връстници на бабите и дядовците на другите деца. Ако имат стабилни родители и двамата искат, да си правят детето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия