Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Боя за коса - Blond52 - Клуб на блондинките

  • 8 556
  • 204

Животът на една Блондинка


    Обикновено се започва плахо ... После идва желанието за платинено русо коса - секс, съблазън, женственост, един живот се живее ... Обикновено косата е изгоряла след този експеримент. Да не забравиш желанието за постигането на пепелен оттенък, къде става лилав, къде сив, къде на петна, всичко е в реда на нещата  

     Следващият период е на "интелигентното" русо. Иска ти се косата ти да е малко по-тъмна, по-естествена, не толкова бяла и просташка. Бялото русото изведнъж не ти се струва модерно и искаш да си с по-меко излъчване, тип "холивудска красавица". Обаче за беда лекото потъмняване си се оказва направо кафяво. Не можеш да се траеш, а и не си искала да бъдеш брюнетка, а просто малко по-тъмна и дръпваш едни кичури. И започваш отново да изсветляваш малко по малко, докато отново не си истинска блондинка.

      В този момент косата ти вече е тотално скапана и хората вече не ги е срам да ти кажат колко ти е зле и проскубана и идва момента на потъмняването на косата, а и момент на вътрешни противоречия. Започваш да зяпаш бляскави брюнетки - колко е хубаво косата ти да е жива, да блести, да е красива и здрава! И се намацотваш тъмна, киприш се като брюнетка.

     Обаче душата ти е блондинска. Гледаш си снимките от русия период, особено тези по сватби и събития, на които си прилежно изсушена и направо ти се реве. Колко съм била красива! Русото си е русо! Отново ще бъда руса, този път завинаги. Следва отново изсветляване и вероятно подкъсяване на косата.

     След този период трябва да си разбрала, че не можеш да си правиш подобни експерименти и започваш по-предпазливо да избираш бои, фризьори и грижа. Русият цвят се превръща в твой начин на живот, в твоя философия. Може да се поддържа красива руса коса, вече го знаеш това, но се преминала през сериозни уроци!
[/color]

 
Цветови схеми  

Всеки цвят се неутрализира с противоположния в кръга!  


Номерация на тоновете на косата
[/color]


Важно инфо благодарение на dachita[/color]
https://www.bg-mamma.com/?topic=611328.msg19749157#msg19749157

За потъмняването[/color]
https://www.bg-mamma.com/?topic=590115.msg19184562#msg19184562

За римувърите[/color]
https://www.bg-mamma.com/?topic=602296.msg19436283#msg19436283

Как да възстановим здравината на косата[/color]
https://www.bg-mamma.com/?topic=512506.msg15799744#msg15799744

Как да омекотим и ходратираме косата[/color]
https://www.bg-mamma.com/?topic=542997.msg17136579#msg17136579

Виж целия пост
# 1
Казус:
Естествено кестеняв цвят коса, боядисана с 8.1 пермес с 9% оксидант, изсветли с 2 тона. При боядисването ползвах защита ColorpHlex и след това матирах. Въпросът е, че искам още да изсветля, естествено 😄
Вариант 1:
Имам половин боя от 8.1, ако взема 10, възможно ли е да постигна 9? Ако да, с какъв % оксидант и как да процедирам със смесването? Правят се отделно 2-те бои и се смесват в 1 съд ли?
Вариант 2:
Да взема пудра SuperPlex + защита ColorpHlex,  (обаче с какъв оксидант?), за да обезцветя и след това да боядисам с 9? В рибата има отлични отзиви за тази пудра. На принципа на блондор ли действа, или? Също ако някой я е пробвал, или е наясно,  моля да споделите колко време стояхте след нанасяне, понеже никъде не откривам тази информация.
Ако се сещате за максимално неувреждащи косата други методи, ще се радвам да споделите.
В края на моя ферман да питам и за обливането. Как се прави и какъв ефект се постига с него? Изчетох цялата стара тема, но не открих информация.
Ако разполагате с всякакви статии и/или видеа по темата, въпреки че вече изчетох и изгледах доста, ще се радвам да ми пишете 😊
Благодаря предварително на отзовалите се.
Виж целия пост
# 2
...
Да взема пудра Олаплекс + защита Олаплекс,  (обаче с какъв оксидант?), за да обезцветя и след това да боядисам с 9? В рибата има отлични отзиви за тази пудра. На принципа на блондор ли действа, или? Също ако някой я е пробвал, или е наясно,  моля да споделите колко време стояхте след нанасяне, понеже никъде не откривам тази информация.
...

Каква е тази пудра Олаплекс?
Виж целия пост
# 3
...
Да взема пудра Олаплекс + защита Олаплекс,  (обаче с какъв оксидант?), за да обезцветя и след това да боядисам с 9? В рибата има отлични отзиви за тази пудра. На принципа на блондор ли действа, или? Също ако някой я е пробвал, или е наясно,  моля да споделите колко време стояхте след нанасяне, понеже никъде не откривам тази информация.
...

Каква е тази пудра Олаплекс?
Коригирам се, Суперплекс, те толкова плекс* неща се навъдиха, че.. В ЗР я гледам. Отзивите не са много, но все положителни.
https://www.zlatnaribka.com/izsvetlyavashta-pudra-superplex-blea … hing-powder-30-gr
Виж целия пост
# 4
Ясно - аз уж познавам марката доста добре и се притесних, че не съм в течение.
Иначе по темата - много рисково сама у дома с блондор. А и май нивото е вече доста високо - 8, защо толкова агресивно с пудрата - може пак с боя, но според мен трябва да се изчака.
Защото от друга страна много скоро след последното изсветляване ако се повтори подобна процедура не е ясно дали ще издържи косата.
Виж целия пост
# 5
Аз бих се включила с трети вариант. Ползвате 10 ка за дължини, може би с 9% оксидант. Стоите и гледате колко ще изсветлят, след това по-вероятно да ви е нужна 9 ка за корените. Ако смесите 10 ката с 8 мица, няма да изсветлите особено много дължините.
Бих изчакала малко време, за да може 8 мицата да се поизмие и да остане само нивото на изсветляване на косата.
С 10 ка на дължините веднъж никак не вярвам да постигнете от първи път ниво 10, затова сюятам, че може би ще успее да "дръпне" един тон. Не мисля че и 12 оксидант да сложите, ще увредите дължините. Не и от веднъж.
Блондор и производни не бих ползвала. 8 мицата си я оставете за матиране (после ще ви трябва 😁).
Ако не ви стигне нивото на русото, ще мислите след това как и какво да нанесете.
За мен блондор при нетретирана коса е много много краен вариант.
Виж целия пост
# 6
Си*, от боядисването минаха вече 2 седмици, още ли е рано? Много ми се ще тези дни да опитам пак.
Толкова време го обмислям, че даже и го сънувах тази нощ 😁
brumm, на пермес няма натурална 10ка, а 8.1 което ползвах е пепелно русо. Това проблем ли ще е? Да не се окажа накрая с някакви зелени или черни резултати? 👀
Виж целия пост
# 7
Според мен за две седмици се е поизмила боята.
С черни резултати не знам как ще се окажеш, със зелени също не вярвам. Зелено може да стане ако косата е много светла и намажеш 8.1 по дължините. Можеш, не е задължително да се случи.
Аз смесвам боя с различни номера на едно място. Но пак казвам, в твоя случай със изсветляването, според мен няма място да ползваш 8 мицата. Тя съдържа пигмент, от който ти в момента нямаш нужда, тъй като търсиш да изсветляваш.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, записвам се в темата. Миналата година си сефтосах косата с безамонячна лореал кастинг, заради бели косми. Като използвам и бежови тонери на престиж, се получи много естествен нюанс и корените почти не личат. Обаче разбира се лятото от слънце и море един участък изгоря перманентно, и докато не израстне, ще си седи много светло рус, а тонирането държи 1-2 измивания... Понеже винаги съм се боядисвала вкъщи, можете ли да ме посъветвате доколко тониране в салон се прави първо на боядисана с безамонячна боя коса, и второ издържа ли повече от домашен тонер тип маска? 🍀
Виж целия пост
# 9
Здравейте, записвам се в темата. Миналата година си сефтосах косата с безамонячна лореал кастинг, заради бели косми. Като използвам и бежови тонери на престиж, се получи много естествен нюанс и корените почти не личат. Обаче разбира се лятото от слънце и море един участък изгоря перманентно, и докато не израстне, ще си седи много светло рус, а тонирането държи 1-2 измивания... Понеже винаги съм се боядисвала вкъщи, можете ли да ме посъветвате доколко тониране в салон се прави първо на боядисана с безамонячна боя коса, и второ издържа ли повече от домашен тонер тип маска? 🍀

при мен салонното тонирсне не издържа повече от това вкъщи с лакме силвър. Но аз от както започнах да ползвам на Филип кингсли лилави шампоан, започнах да си се харесвам нетонирана. самият шампоан дава страхотни топли блясъци и се харесвам. Преди не се харесвах с топли отенъци и непрекъснато се изстудявах. преди да открия тонер дори с боя на 1 -2 седмици...
Виж целия пост
# 10
Отчет след боядисването вчера с 10.31 Пермес + оксидант 9%+ ColorpHlex+ матиращ шампоан SuperPlex. 
След нанасяне на боята и престой 45мин., изплакнах хубаво и матирах. Директно ще споделя и мнение за шампоана. Лично на моята коса не се отрази много добре. Стоях 5 мин., но доста изсуши косата, направо стана като метла, относно матирането - там също не видях кой знае какви резултати. Ползвах маска на Chi и всичко се оправи, но на първо четене, не съм доволна от шампоана. Имам маска от салон и е чудесна, но ми е на изчерпване. Явно ще се насоча отново към маска.
По същество...След като направих и 2-та стъпка  ColorpHlex, подсуших и нанесох малко от ампула Олиосета и термо Chi. Оформих със сешоар и като се абстрахираме от недоброто матиране,  имам 1-2 нива по-руса коса. След месец ще повторя процедурата, но ще помисля за друг матиращ продукт, междувременно. 
Мнението ми за Пермес, е че е щадяща, особено и в комбинация с допълнителна защита. Косата ми е гладка и жива, въпреки че 2 пъти боядисах в рамките на месец с 9% оксидант. Освен боята и другите продукти имат пръст в този резултат,  със сигурност! Но не покри няколкото бели косъма, които имам. Нито 8.1, нито 10.31. Дали е от оксиданта? Няма да взема 6% оксидант за 5 косъма 😁
Виж целия пост
# 11
Момичета, оцветяващите балсами Леганза за колко време се отмиват и отмиват ли се напълно?
Искам да се видя с цвят в кестенявата или медна гама, но не знам дали и какво ще се получи. Някоя от вас има ли опит с тези балсами?
Виж целия пост
# 12
Аз на руса коса съм мазала черна или много тъмно кестенява Леганза(не помня, беше преди 7 години). Стана синьо едно никакво.. Тогава по случайност имах и час за подстригване на следващия ден. Фр реши, че ще "изпере" косата, тя стана зелена и се скъса половината. Та от коса до кръста... Confounded намаза ме с тъмна боя и после в следващите години беше борба за дължина и връщане на русия цвят. Та, не знам..
Виж целия пост
# 13
Отчет след боядисването вчера с 10.31 Пермес + оксидант 9%+ ColorpHlex+ матиращ шампоан SuperPlex. 
След нанасяне на боята и престой 45мин., изплакнах хубаво и матирах. Директно ще споделя и мнение за шампоана. Лично на моята коса не се отрази много добре. Стоях 5 мин., но доста изсуши косата, направо стана като метла, относно матирането - там също не видях кой знае какви резултати. Ползвах маска на Chi и всичко се оправи, но на първо четене, не съм доволна от шампоана. Имам маска от салон и е чудесна, но ми е на изчерпване. Явно ще се насоча отново към маска.
По същество...След като направих и 2-та стъпка  ColorpHlex, подсуших и нанесох малко от ампула Олиосета и термо Chi. Оформих със сешоар и като се абстрахираме от недоброто матиране,  имам 1-2 нива по-руса коса. След месец ще повторя процедурата, но ще помисля за друг матиращ продукт, междувременно. 
Мнението ми за Пермес, е че е щадяща, особено и в комбинация с допълнителна защита. Косата ми е гладка и жива, въпреки че 2 пъти боядисах в рамките на месец с 9% оксидант. Освен боята и другите продукти имат пръст в този резултат,  със сигурност! Но не покри няколкото бели косъма, които имам. Нито 8.1, нито 10.31. Дали е от оксиданта? Няма да взема 6% оксидант за 5 косъма 😁

за пръв път се замислям, че на белите им трябва по висок оксидант.... благодаря за идеята!!!
Виж целия пост
# 14
Но не покри няколкото бели косъма, които имам. Нито 8.1, нито 10.31. Дали е от оксиданта? Няма да взема 6% оксидант за 5 косъма 😁

за пръв път се замислям, че на белите им трябва по висок оксидант.... благодаря за идеята!!!

Мнението ми е, че 9% не покрива бели коси, при опит с 2 бои.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия