Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 74 076
  • 274
# 75
Направих го преди 2 дена, но не стана както трябва.
Крем-карамела - тънък слой, блата дебел.
Спазих точно рецептата.
Мисля, че проблема е в тавата - май използвах по-голяма.
Днес ще го направя пак
Иначе е вкусен много - изяде се.
Виж целия пост
# 76
Следващия път ще пробвам да увелича количеството на продуктите за крем-карамела -4 яйца, 3ч.ч. мляко и т.н., струва ми се, че ще стане още по-добре.
Виж целия пост
# 77
И аз мисля да увелича крем-карамела и моя стана тънък newsm78
А иначе намерих в тефтера на майка ми една рецепта за такава торта, много стара , където крем карамела се пече първо  и след това блата, но като я пробвам ще ви кажа как е станало Laughing
Виж целия пост
# 78
Следващия път ще пробвам да увелича количеството на продуктите за крем-карамела -4 яйца, 3ч.ч. мляко и т.н., струва ми се, че ще стане още по-добре.
Peace  И аз.
Току що го направих пак - но този път използвах форма за кекс - пак същата работа - крема малко , блата много.
Дори този път сложих на крема 3 яйца и 2 1/2 чч мляко
Според мен 3 чч  мляко пак ще е малко.
Ще опитам с 3 1/2 чч мляко и ще докладвам  Wink
Виж целия пост
# 79
И аз мисля да увелича крем-карамела и моя стана тънък newsm78
А иначе намерих в тефтера на майка ми една рецепта за такава торта, много стара , където крем карамела се пече първо  и след това блата, но като я пробвам ще ви кажа как е станало Laughing
Лео, твоят пак е супер - моят първият е по-малко от 1 см ooooh! крема.
Виж целия пост
# 80
Той на снимката изглежда така, но като го разрязах крема беше 1 см. Laughing
Виж целия пост
# 81
Той на снимката изглежда така, но като го разрязах крема беше 1 см. Laughing
Значи сме в един отбор Party - накрая все ще успеем да го направим както трябва - с общи усилия  Wink
Виж целия пост
# 82
Ако намалим продуктите за блата на половина, дали няма да се получи  newsm78
Виж целия пост
# 83
И вторият ми опит е провал - дори по-голям.
Не го правете във форма на кекс - нестава. Блата дори остана и суров по средата. Изобщо неможе да се яде.
   

В тавата стана дори по-хубав :

Виж целия пост
# 84
Момичета, един бърз въпрос. Някои от вас казаха, че правят такъв сладкиш с кроасани и козунак. Имам един съсипан кекс от вчера. Пеках го според рецептата, проверявах го, уж изпечен беше, бухнал... Извадих го, на сутринта беше спихнал. Като го разрязах се оказа недоопечен. Ако му направя карамелена заливка и го запека още, дали ще става за ядене, че ми е жал да го хвърлям, а и една приятелка ще идва следобед на гости. И как точно се прави заливката в този случай?
Виж целия пост
# 85
Момичета, един бърз въпрос. Някои от вас казаха, че правят такъв сладкиш с кроасани и козунак. Имам един съсипан кекс от вчера.

ЗАПОВЯДАЙ Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13854.0
Виж целия пост
# 86
Момичета, един бърз въпрос. Някои от вас казаха, че правят такъв сладкиш с кроасани и козунак. Имам един съсипан кекс от вчера.

ЗАПОВЯДАЙ Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13854.0
Мерси за бързата реакция, Лео!  bouquet Heart Eyes
Ще го направя и ще докладвам.
Виж целия пост
# 87
сладкиша наистина изглежда много добре и вкусно. Ас правя нящо подобно, но след като исипя разтвора за крем-карамел в тавата слагам и нарязяни на филийки кроасани и тогажа слагам да пека.И понеже по този начин не ни хареса много започнах кроасаните да ги заливам с нишесте-много е вкусно. А още по - вкусно става ако с разтвот на крем-карамел се залее 1-2 пакета юфка и се запече-става страхотна сладка баница. Grinning
Виж целия пост
# 88
denisd, аз като правя кекс предварително загрявам фурната на 150,слагам кекса и пека първо отдолу за 5 мин. а след това включвам отгоре и отдолу.
Виж целия пост
# 89
За да не пускам нова тема имам един въпрос, чували ли сте за крем карамел , който не се пече на водна баня и ако да как става , в смисъл пак ли е на ниска температура и въобще ще стане ли нещо ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия