Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 74 079
  • 274
# 90
Чувала съм за полуфабрикат, които е на прах и не се пече .А тази рецепта с крем -карамела и блата я правя с малко по различни продукти: пак карамелизирам захар на дъното на тавичката ,но приготвям смес за класически карамел :1 л пр мляко ,1 ч захар, ванилия и 6 яйца ,за блата разбивам 4 яйца ,1ч захар, 1 ч брашно ,1 бакпулвер и ванилия .След като изпека крем карамела ,отгоре обилно поръсвам орехи и тогава изсипвам другата смес. Наричам я крем -карамелова торта. Отгоре я гарнирам със сметана и шоколад .Става много калорична ,но аз я правя за определени случаи .
Виж целия пост
# 91
За да не пускам нова тема имам един въпрос, чували ли сте за крем карамел , който не се пече на водна баня и ако да как става , в смисъл пак ли е на ниска температура и въобще ще стане ли нещо ?
Освен че съм чувала и съм правила - става обаче на шупли, което на мен пак ми харесва - сиропа влиза в шуплите.
Майка ми винаги така го е правила.
Виж целия пост
# 92
аз още не съм събрала смелост да го направя, ама ще пробвам, най- много и аз да се оплача Joy
Виж целия пост
# 93
Момичета, един бърз въпрос. Някои от вас казаха, че правят такъв сладкиш с кроасани и козунак. Имам един съсипан кекс от вчера. Пеках го според рецептата, проверявах го, уж изпечен беше, бухнал... Извадих го, на сутринта беше спихнал. Като го разрязах се оказа недоопечен. Ако му направя карамелена заливка и го запека още, дали ще става за ядене, че ми е жал да го хвърлям, а и една приятелка ще идва следобед на гости. И как точно се прави заливката в този случай?

Вероятно си си решила проблема, но, ако ти се наложи друг път, споделям опит  Mr. Green
Начупих на хапки проваления кекс, отгоре сложих тук-там сладко, не помня вече от какво, начупени орехи, стафиди и кокосови стърготини, залях го с карамелена смес, осатавих го да постои, за да се поеме сместа от цялата маса и го опекох. С този сладкиш посрещнах майка и една нейна приятелка и беше много смешно, че тя няколко пъти ме пита как съм го правила, а аз все й отговарях "Ще ти кажа", но така и не си изказах "специалния" сладкиш, защото ме беше срам  Embarassed След това се оказа, че не трябвало чак толкова да се срамувам, защото наистина им харесал  Joy
Виж целия пост
# 94
искам да попитам за този сладкиш, като се изсипе тестото, то не отива ли на дъното на тавичката в която печем???? Малко ме съмнява да стане като на картинката?
Виж целия пост
# 95
Първо потъва тестото и после излиза на повърхността - при печенето.
Колкото и да е чудно - получава се.
Виж целия пост
# 96
Включвам се с доклад. Кекса го нарязах на парченца, наредих го в карамелизираната тавичка, залях го със сместа и го пекох около час на водна баня. Стана разкошен, на места не е попил съвсем, но пак е хубав. Следващият път ще се възползвам от съвета на Арина.  bouquet. Като изстина, го обърнах, изглеждаше точно като карамелена торта.  chef Не само, че спасих положението, а и е почти изяден.
Лео, отново благодаря!  bouquet Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 97
 Hug
Виж целия пост
# 98
Момичета запалихте ме и мен с този сладкиш та и аз в момента го пека  chef.Сториха ми се много тези ванилии и сложих само 2х1 в тестото и в млякото.Изглежда тестената част бухва мнага заради пакетчето бакпулвер.може би трябва 1/2 от пакетчето.
Имам въпросче:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли трябва да престои 10ч. не може ли по рано да се изяде newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 99
Момичета запалихте ме и мен с този сладкиш та и аз в момента го пека  chef.Сториха ми се много тези ванилии и сложих само 2х1 в тестото и в млякото.Изглежда тестената част бухва мнага заради пакетчето бакпулвер.може би трябва 1/2 от пакетчето.
Имам въпросче:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли трябва да престои 10ч. не може ли по рано да се изяде newsm78 Embarassed

Изчакай го поне хубаво да изстине .Ако не е изстинал и го обърнеш може да "седи глетав"/баба ми ползва този израз/ -недоизпечен, доста мек става блата и може да се сплеска/ако е топъл/.
Виж целия пост
# 100
 Thinking
Виж целия пост
# 101
такаааа,испече се.Оставих го да истине,обърнах го благаполучно,но защо ми стана твърдо newsm78 може би затова трябва да престоява повече Crazy
иначе на вкус е неповторим Hug
Виж целия пост
# 102
Ето го и моят опит, правих го в кексова форма - цвете, затова е неравномерен крем карамела. Вс. в къщи мн. го харесахме. Мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 103
anni78 станал е супер. Браво на теб!
Колко см ти е формата?
Виж целия пост
# 104
И сестра ми го направи и е супер доволна. Нейната щерка обаче не яде какао и шоколад, затова блата го направи без какаото и пак стана много вкусен.
  Довечера ще пробвам с увеличена доза за крем карамела, стискайте палци! Утре след обръщането ще докладвам за резултата. Ще имам гости, а по законите на Мърфи....знаете  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия