Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 74 075
  • 274
# 180
Честит празник на цветята!
Аз пекох сладкиша в тава с диаметър 23-24 см (като блат за торта) и по-голяма за водната баня.

Промених малко на база споделените мнения  Hug-
За крема:
* вместо 2 - 3 яйца
* вместо 2 - 3 ч.ч прясно мляко  Горещо!,ако го правите по този начин да не слагате водата
* 1 лъжичка нишесте (Специални благодарности за идеята  bouquet)

Тесто - блат.:/i]   
* по рецепта 1 и 1/4 ч.ч брашно - аз сложих 1ч.ч. - за да е по-пухкаво.

Получи се разкошен и много красив десерт- браво на авторката и на мами - форумки![smilie=smile3501.gif]


http://images14.snimka.bg/002507926.jpg



Виж целия пост
# 181
Превъзходен сладкиш.Стана любим на цялото семейство.Само,че вместо 2яйца сложих 3 и 3чаши пр. мляко
Виж целия пост
# 182
Видях, че не се показва снимката.

Ето сладкиша, отново благодаря за рецептата  bouquet и с моите допълнения:

Виж целия пост
# 183
А някоя опитвала ли е с раzтопено масло вместо с олио zа блата?
Виж целия пост
# 184
направих сладки6а,но с малки промени
за крем карамела сложих:
1 кутийка кондензирано мляко
в съ6тата кутия после прясно млеко
3 яйца
И стана невероятно вкусно и красиво.
2.те 4асти се отделиха срахотно и на еднаква висо4ина..

Виж целия пост
# 185
И аz го направих вече. Облиzахме си пръстите. Направих го с раzтопено масло, вместо с олио.
Виж целия пост
# 186
Лозева, сладкишът е превъзходен, обаче дъщеря ти е страхотна newsm10!
Виж целия пост
# 187
И аз го направих.


Е, стана на шупли (поне отвън се вижда така, още не съм го нарязала), но водата от водната баня не е завирала - 100% съм сигурна. Но на нас шуплите не ни пречат. Стоя в хладилника от 18,30 снощи, до 8 часа тази сутрин - по-голямата част от карамела се беше разтопила, но не всичкия.
Направих крема с 4 яйца и 800 мл. прясно мляко. Формата е 24 см. Много беше и отлях в една кофичка за крем карамел, там също сложих част от блата и стана добре (но отдолу нямаше карамел и като обръщах, половината крем остана в кофичката, разтопих останалия в тавата карамел с малко вода и го излях там - предвидливо обърнах чашката в купичка). Та и двете форми - тавата и кофичката - бяха пълни до ръба, след изпичане излязоха и отгоре.
След малко ще го разрежа, да видя мек ли е блата, твърд ли е - нали някои тук се оплакаха, че им станал твърд блата.
Виж целия пост
# 188

Чудесно изглежда!  bouquet И моят е в хладилника, наполовина вече, но нещо този път ми се напука крем карамелът, стана на едни дълбоки бразди. EmbarassedВкусът му обаче си е неговия Grinning. А блатът отдолу никога не ми е ставал твърд, напоява се от разтопения карамел. Доста пъти вече го правя, с променлив успех при външния вид, но си е един от любимите ми сладкиши.
Виж целия пост
# 189
Вътре няма шупли, ей сега ще кача снимка. И блата си е съвсем добре.

Виж целия пост
# 190
Eeee, Меги, страхотен е!   bouquet
Виж целия пост
# 191
И на мен ми се получи сладкиша въпреки ,че забравих да сложа бакпулвера  Embarassed
Леле мислех,че съм само аз Embarassed
Сега изстива и чак като се изпече разбрах какви съм ги сътворила Cry-успокоих се ,че твоя е станал за ядене
Довечера ещ видим какво е станало....
Виж целия пост
# 192
И аз  го направих,срахотен се получи.Пекох го в йенска тенжера,пнеже нямам малка тавичка.
Виж целия пост
# 193
Отново се престраших да го направя,след първия ми провал без бакпулвера/тогава все пак мъжлето си го хапна и да си призная му хареса Crazy/
Днес отново се захванах-този път не пропуснах нищо,предварително изчетох цялата тема,взех си една стара тенджера без дръжки с диаметър 23см и в нея го спретнах
Получи се-само с карамела се поизмъчих-не стана нещо-пустата му захар не искаше да се караелизила/ама аз й сложих вода Embarassed/,та правих нова;изстина, сложих двете смеси,отделиха се добре и....в печката на 180-около час,като отгоре сложих накрая фолио
Извадих го в 14ч днес и преди малко го обърнах -абе нямах търпение да видя дали пак не съм се изложила
Ето го:
http://images18.snimka.bg/003245731-big.jpg
http://images18.snimka.bg/003245734-big.jpg
http://images18.snimka.bg/003245736-big.jpg
Обърнах го в едан тава,а и още не се е сиропирал хубаво,но вече го пробвах- много е вкусен
Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 194
vnd, браво, много добре се е получил този път   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия