Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 , "Почукай на вратата ми" по bTV Lady /Тема 13/

  • 50 589
  • 737
# 15
Добро утро.
Искрени благодарности за новата тема. Чудесна както винаги .
   
Приятна сряда пожелавам на всички.
   
Виж целия пост
# 16
Добро утро момичета,

Поли, прекрасна е 13 ни тема....Дано я приключим в здраве и благоденствие


Виж целия пост
# 17
Днес се навършва една година от онази шеметна нощ, в която Ханде блесна за "Атасай". Когато Керем остана без думи и без емотикони пред толкова много красота.
Виж целия пост
# 18
Здравейте! Flowers Hibiscus21.12.2021 събитието на Атасай
И нещо интересно Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес, 21.12.2022 започва зимата Nature Snowflake

Скрит текст:
Тази година зимното слънцестоене настъпи на 21 декември в 23:48 ч., когато започна и астрономическата зима. Денят ще се удължава постепенно до 21 юни 2023 г., когато ще настъпи лятното слънцестоене.
Слънцестоенето е моментът, когато Слънцето преминава през най-отдалечените от небесния екватор точки на еклиптиката (траекторията на звездата по небето през годината). Това се случва и през лятото, и през зимата, когато настъпват, съответно, най-дългият и най-краткият ден.

Учените наричат зимното слънцестоене началото на астрономическата зима, а лятното слънцестоене - началото на астрономическото лято. Жителите на Северното полукълбо наблюдават това явление през декември и юли, а в Южното полукълбо е обратното.  В Северното полукълбо зимното слънцестоене настъпва на 21 или 22 декември, в зависимост от това дали годината е високосна или не.

В дните, близки до слънцестоенето, над Полярния кръг (66,5 градуса северна ширина) слънцето изобщо не се издига над хоризонта и настъпва полярна нощ.  Ден преди Рождество  Митологията, свързана със Слънцето, се нарича соларна. В ранния етап на историята на човечеството тя е играла много важна роля. Сред по-голямата част от народите слънцестоенето означавало възраждане на силата на Слънцето.

В Древния Рим по това време са отбелязвали празника на плодородието – Сатурналии (17-23 декември). Народът е организирал тържества в чест на бог Сатурн, който бил смятан за покровител на земеделието. Това били големи пиршества и за известно време робите ставали равни на господарите си. Когато през IV в. се разпространява християнството, 25 декември, денят, близък до зимното слънцестоене, става празник на Рождество Христово. Тази дата е узаконена от Вселенския събор на християнската църква в Ефес през 431 г.

След като папа Григорий XIII въвежда Григорианския календар през 1582 г., 25 декември е заменен със 7 януари. Коледа все още се празнува на 25 декември, но по нов стил. Днес той се празнува през декември от католици, протестанти и други християни, които живеят според Григорианския календар. Голяма част от православните християни, празнуват Коледа на 7 януари.  

В Китай между 21 и 23 декември се празнува Дунчжи или "Пределът на зимата". Според дългогодишна селска традиция годината е разделена на 24 земеделски сезона, т.нар. нунли, като всеки от тях се изчислява според положението на слънцето. Дунчжи е 22-рият, предшестван от период на "големи снегове" и последван от "малки студове". На този ден е прието да се оставят настрана текущите дела и да се посвети време на семейството.  

В Швеция и други държави от Северна Европа на 13 декември се отбелязва денят на Света Лучия - мъченица от Сиракуза, която била ослепена и убита заради вярата си в Христос. До 1753 г. в Швеция се използва Юлианският календар, като зимното слънцестоене се пада на 13 декември. На този ден се избира младо момиче да играе ролята на светицата.

Според една от версиите името Лучия идва от латинската дума lux, която означава "светлина" и символизира прехода към началото на пролетта.  Източните славяни празнували през този период Коледа. Младежите и девойките изпълнявали традиционни песни и получавали почерпка за това. След приемането на християнството започнали да наричат Коледа забавлението по време на Бъдни вечер.

Източник: БГНЕС

Зимна Витоша от птичи поглед Grinning

Виж целия пост
# 19
Здравейте! Flowers Hibiscus

„Can Feda“, филмът с Керем Бюрсин и Бурак Йозчивит е наличен в Disney+.

В неизвестност... SatisfiedSparkling Heart

Виж целия пост
# 20
Яси Hug, Дени Hug, Гугутка Hug, Марги Hug, Азисия Hug, Гости HugСлънце, ей така сме тези дни Joy


Семейство Болат Heart Exl
Виж целия пост
# 21
Керем се появи Wink Готви човекът ... Sunglasses

Gift Heart
Виж целия пост
# 22
Керем май се е прибрал  в Истанбул 😀
Сега и Ханде да даде жокер 🦋
Керем се появи Wink Готви човекът ... Sunglasses

Gift Heart

Виж целия пост
# 23
Керем се подготвя за предаването "Мастър шеф"!

Това е първият му опит...Вижда се, че е задобрял...Виж целия пост
# 24
Привет, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Искрени благодарности за нашата домакиня за създаването на тема номер 13! Стилна, елегантна, изискана, празнична, задушевна, уютна – Коледна! За теб Поли е моята персонална благодарност:Нашите чаровни любимци:

Красива зимна нощ и спокойни сънища! Nature Snowflake
Виж целия пост
# 25
Излезе една неприятна новина. Ако е вярна, надявам се всичко да се оправи бързо.
Преди два дни бабата на Ханде е приета в частна болница с пневмония и високо кръвно налягане. Коментира се, че след като е разбрала за заболяването на Мави тя била много тъжна и често вдигала кръвното.  Ханде е била неотлъчно до нея. Свидетели твърдят, че са видяли колата на Керем пред болницата.


Виж целия пост
# 26
Дано бързо се оправи бабата на Ханде.
А напълно нормално е Керем да е до Ханде, за да я подкрепя като  истински мъж  а и е логично   след като са си заедно.  Просто не желаят да парадират с връзката си.
 Керем Бюрсин и Бурак Йозчевит заедно в общ проект(2018г) -Филма ще е с премиера на 23.12.2б22 г.
Виж целия пост
# 27
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Пожелавам ви прекрасен ден, изпълнен с много хубави емоции и слънчево настроение Wink

Gift Heart
Виж целия пост
# 28
Как сте дружки Hug
Не споделям мнението и надеждите ви ,че ХанКер са заедно , макар да бих била щастлива, ако е така . Но очаквам да са щастливи в личен план и двамата независимо с кого .
Имате ли някаква информация как е Мави ? Надявам се на успешно лечение , знам ,че в Турция има елитни клиники . А и да няма - могат да си позволят Америка , Европа , Израел , ако има проблем . Много ме е жал за милата душичка и за близките и .
Поли Hug Heart , красива къщичка Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Здравейте Animal Bee

Вчера Токио потвърди, че проектът на Керем ще е дигитален. Днес отговаря на още въпроси:
❓️Проектът заснет ли е вече? - Не е.
❓️Проектът на Керем към местна или по-глобална платформа ще бъде? - Не е бизнес, който местната платформа може да си позволи, предполагам.Залагам на Нетфликс. 😏

nrgmama Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия