Бакшишът и има ли той почва у нас?

  • 3 556
  • 109
# 45
А какво бихте направили в някой марков магазин? Аз съм продавачка и доста често ми се случва да оставаме без дребни пари, по лев и по два, защото повечето ни цени завършват на  9 /159,169 и т.н. / . Питаме постоянно клиентите за дребни пари, за точна сума - никой не дава.
.....

в подкрепа на Лиска:
интересно как в Дънкин Донътс, Макдоналдс, Билла и тн магазини винаги имат и 1 стотинка.
Ми лесно става - отиваш и обменяш в банката. Имаш резерв и винаги имаш.
Ако ви е ясен проблема, не е нужно да откривате топлата вода - просто си мърдате малко задниците и осигурявате един резерв от стотинки и левчета.
Виж целия пост
# 46
Всичко е според зависи
Заслужил ли е-даваш
Ако ли не-взимаш си шапката след точна сума в паничката
Че недоклатени сервитьорки много
Добре,че в Дебръщица не е така
Както и много други неща
Но съм зает сега,друг път.
Виж целия пост
# 47
Оставям винаги, стига да не съм попаднала на някой вбесяващ борсук - в такава ситуация се е случвало да се ровим и за жълти стотинки, за да платим до стотинката.

Във връзка с 10-те процента да разкажа за криворазбраната представа на един клиент на кафето до работата ми - 30-ина годишен съсобственик на голяма фирма у нас, живял няколко години в Щатите. Та всеки ден посещаваше кафето преди време и държеше да оставя бакшиш от ТОЧНО 10%. Съответно сметката му е 0.80лв, той смята и оставя 0.88лв. Всеки път умножава, брои стотинки и ако няма точно, си казва точно колко стотинки желае да му върнат - ни повече, ни по-малко. Бяха се шашнали момичетата да събират жълтури в негова чест, за да могат да му връщат до стотинката. Mr. Green
Виж целия пост
# 48
А какво бихте направили в някой марков магазин? Аз съм продавачка и доста често ми се случва да оставаме без дребни пари, по лев и по два, защото повечето ни цени завършват на  9 /159,169 и т.н. / . Питаме постоянно клиентите за дребни пари, за точна сума - никой не дава.

Ми за вас банки няма ли?!?! Как така ви се случва
да оставате без дребни пари? Че и често при това.
Никакъв професионализъм! Ако съм ви шефка, вън.

Тука рибата мирише откъм главата. Laughing
Ако си им шефка сутринта преди кафенцето трябва да минеш през банката или да пратиш управителчето да развали. Масово е така, нямат дребни пари и гледат на кръв хората, че си чакат левчето. Не стига че имат 299 лв за якенце, ами си и чакат левчето. Тц, тц. Пък да не говорим, че в 50% от случаите са така наречените гъзари, където са ги изгладували тези 299 лв.
Иначе по темата - винаги оставям, защото подхождам към сервитьорките по правилния начин, те си ми отговарят също и си имаме перфектна приказка и обслужване накрая, която завършва с бакшиш. На тези момичета отдавна им е скиснало да гледат принцешки физиономии тип "ти сега ще ме обслужваш ли качествено или не", все пака това е отношение на жена с жена.
Виж целия пост
# 49
рядко аз плащам сметките...
Ако ли пък се случи, според зависи действам. Нямам утвърдена програма.
Виж целия пост
# 50
Опция две.
Бакшиш оставям в заведение, при доставка на храна, книги.
Виж целия пост
# 51
Оставям почти винаги.
Като прочетох заглавието си помислих, че става въпрос за таксиметровите шофьори....
Виж целия пост
# 52
А как процедирате в заведения, в които е регламентиран процентът за сервиз? Наприемр до нас има Пицария Виктория и там има 7% сервиз. Един мой познат въпреки това оставя и 10% бакшиш отгоре, аз обаче съм против и оставям точно. Дали този процент наистина е за сервитьорите?  Thinking
Виж целия пост
# 53
Когато има включен сервиз, единственото което правя е да закръглям сумата (например, ако е 34,20лв оставям 35лв.) или ако е кръгла - оставям по едно левче отгоре.
Виж целия пост
# 54
Ако сами са решили чрез вписан в менюто сервиз колко им е %-та - не оставам много.
Ако ме обслужат - оставам и пак ходя там.
Ако обслужващите се държат като голямото-дубрутро - бакшиш няма.

На таксиджиите оставам, защото не ми се занимава да ги чакам да се пипкат, туткат и т.н. Мъжа ми чака, защото го изнервят  Mr. Green.  
Виж целия пост
# 55
Оставям бакшиш 10%, когато съм доволна от обслужването.

 Peace
Виж целия пост
# 56
Винаги гледам да оставям, не го правя само в случай на ужасно обслужване  Peace Размерът е в зависимост от сметката и възможностите ми в момента Peace


Сходно е и моето становище по въпроса. Почти 97 % от случайте оставям. Работила съм сервитьрка и знам какво е, а знам какво е и шефа да ти прибира бакшишите.
Виж целия пост
# 57
   Задъпжение на търговците е винаги да имат дребни за връщане на ресто до стотинка. Може да направите справка в съюза на потребителите.
Виж целия пост
# 58
А как процедирате в заведения, в които е регламентиран процентът за сервиз?
Тогава не оставям. Много ме дразни, когато има процент сервиз  Close По-добре да вдигнат цените със 7% отколкото да ми го пишат отделно.
Виж целия пост
# 59
Винаги оставям бакшиш,по принцип,като ми върнат първо цялото ресто обаче.Изключение прави лошо обслужване или пък се дразня,като си бъркат в протмонето 5часа,просейки си бакшиш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия