Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вдигане на тежко

  • 990
  • 18
# 15
Така е. Още утре ще им кажа,че напускам, бебето е по-важно от всичко.
Виж целия пост
# 16
Разбира се, че е рисково. По време на бременността не съм си позволявала да вдигам повече от 2-3кг. 
Здравейте Simple Smile
Бременна съм в началото на трети месец.
До сега винаги съм работила и ми се иска да продължа да си работя .
Работата,на която работя е физическа, изиска движение през целия ден, бутане на метална количка ,вдигане на кашони.
Казаха ми ,че ако имам нужда от помощ за кашони над 10кг ще ми се помага, но самата работа е такава,че през целия ден аз вдигам кашони и по 5-6-7 кг.
Предложиха ми да мина на почасово работно време и в момента не знам кое ще е най-доброто решение.
Проблем ли е това ежедневно вдигане на килограми под 10кг , би ли навредило по някакъв начин на бебето? От работата ми казаха ,че е рисково над 15кг.
Вие какво мислите?
Виж целия пост
# 17
Здравей, ще ти дам съвет като вдигала тежко в бита и домакинството по време на втора бременност - по-добре не го прави, дори и да не усещаш проблем и да родиш успешно. Ще си кажа направо и с извинение, но в стресови моменти, при кихане и кашляне, особено след ковид, имам проблем със задържането на урина. Също така евентуално може да отслаби шийката на матката.

Но не е нужно да напускаш, търси си правата, говори с личния си лекар, кажи му и за рисковете от отслабване на мускулите, които се грижат за непропускането на урина. Докторите са в час. Нямат право да те уволняват, нека ти олекотят работата.

Успех и се пази!
Виж целия пост
# 18
Зависи. Дали бременноста е рискова или не, но все пак. Сестра ми работи подобна рабата до 8ми месец, само че кашоните бяха по 20-40кг. На бебето нищо му нямаше, аз работих нещо подобно с има няма по 4-5кг и пометнах в 6ти месец. (Не бях рискова бременност). Това е, като хазарта- нищо не е сигурно. Съветът ми е да не си правиш експерименти и да си седиш на д-то, да си чакаш бебето. (Ако го искаш, разбира се). Както с майчинството, така и без него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия