БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - тема 14

  • 20 504
  • 630
# 15
За буцата помага пиенето на повече вода, движение на главата нагоре и надолу (когато отива нагоре, долната устна прихапва горната), преглъщане едно след друго.
Виж целия пост
# 16


Здравейте, с Базед съм. В момента приемам по 2 таблетки пропицил. Утре съм при лекаря ми, но винаги много се притеснявам за щитовидната си.. може ли мнение?
Виж целия пост
# 17
Svetlozara, добре са резултатите, ако не се стремиш към бременност.
Като пия Тирозол се чувствам спокойна и добре, но много лесно избухвам и започвам буквално да крещя. Не, че преди не бях така. Разликата е, че ми беше нервно през цялото време. Трудно сдържам бурните си емоции. Проблемът е, че все съм така срещу големия си син, който е на 8 години. Чувствам се лоша майка, като му крещя. Осъзнавам го, но той ме изкарва от равновесие.
Някой ако знае някой метод, ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 18
Svetlozara, изследванията ти са добре на този етап.Дозата дали ще се промени лекаря ще прецени.
Titanka ,ако ще се почувстваш по-добре - и аз крещя.Мъжа ми казва ,че толкова викане не съм викала за 27 години съвместен живот Wink .При мен Базеда се съчетава и с навлизането на менопауза.
Сина ми е на 11,5 години- критическа + пубертет - каква луда комбинация. Той се държи предизвикателно ,на мен търпилото ми е  в ограничено количество .Още не съм открила правилната формула ,опитай с някакво хоби ,нещо което да успокоява духа ти. Преди години се чудех как  е възможно майките да навикват децата си по този начин ...е и аз вече съм в този отбор.
Виж целия пост
# 19
Здравейте,
 Ходих по доктори за упорит шум в ушите,изписаха ми Невраксил ,обаче преди да го започна прочетох листовката ,където е упоменато,че поради съдържанието на Женшен не се препоръчва при автоимунни заболявания.Някой има ли опит с тази добавка ?
Виж целия пост
# 20
Не мога да дам съвет. Пила съм на чай инцидентно.
Иначе съм с шум в едното от над 10 г.
Само при УНГ съм била. Казва че е трудно да се установи. При отоневролог не съм ходила.
По едно време мислех, че кръвното е причина. Имаше моментно сякаш подобрение, но с годините нещата се влошиха.
Виж целия пост
# 21
От няколко дни усещам схващане в мускулите. Усещам всяко мускулче в тялото си. Някой чувствал ли се е така при прием на Тирозол? Започнах да пия 2 по 2 таблетки.
Виж целия пост
# 22
Пуска ли след празниците ТСХ, или се отказа?
Оф, все ми се вижда много твоята доза.

За симптомите с мускулите не мога да кажа. То вече не знам кое с кое има или няма връзка, но не помня да съм имала проблем.
Виж целия пост
# 23
Пуска ли след празниците ТСХ, или се отказа?
Оф, все ми се вижда много твоята доза.

За симптомите с мускулите не мога да кажа. То вече не знам кое с кое има или няма връзка, но не помня да съм имала проблем.
Не съм пускала ТСХ още.
Виж целия пост
# 24
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Виж целия пост
# 25
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Здравей аз забременях с положителен ТРАК 5.200,а ТСХ беше много под нулата. За сега всичко с бременността ми върви добре, но след раждането ще се правят изследвания на хормони на бебето,ако ТРАК не спадне. Лекувах се при една лекарка в началото, която такива неща ми наговори, че не са за споделяне..... 😞😞 Тя ме лекува година и половина, като единия месец всичко Ок, а след това започваме от начало все едно. Моята, сегашната ми ендокриноложка казваше, че всичко ще е наред и тя ми позволи да правим опити за бебе. С нея за 4 месеца закрепихме хормоните в едно положение. Аз забременях след 2 месеца опити и даже не повярвах, че се случва. До 3 месец вкл. пих Пропицил - 2 табл., а от 4 месец съм на една табл. Тирозол.
Виж целия пост
# 26
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Здравей аз забременях с положителен ТРАК 5.200,а ТСХ беше много под нулата. За сега всичко с бременността ми върви добре, но след раждането ще се правят изследвания на хормони на бебето,ако ТРАК не спадне. Лекувах се при една лекарка в началото, която такива неща ми наговори, че не са за споделяне..... 😞😞 Тя ме лекува година и половина, като единия месец всичко Ок, а след това започваме от начало все едно. Моята, сегашната ми ендокриноложка казваше, че всичко ще е наред и тя ми позволи да правим опити за бебе. С нея за 4 месеца закрепихме хормоните в едно положение. Аз забременях след 2 месеца опити и даже не повярвах, че се случва. До 3 месец вкл. пих Пропицил - 2 табл., а от 4 месец съм на една табл. Тирозол.







При мен ми забрани, тъй като TRAK  е висок, а хормоните са в норма - влязоха  в норма за 2 месеца. Вече 4 месеца съм на Пропицил и хормоните са добре. TRAK спадна само с 1 пункт за 4 месеца и не знам кога ще спадне повече, поне да 5-7.
Виж целия пост
# 27
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Здравей аз забременях с положителен ТРАК 5.200,а ТСХ беше много под нулата. За сега всичко с бременността ми върви добре, но след раждането ще се правят изследвания на хормони на бебето,ако ТРАК не спадне. Лекувах се при една лекарка в началото, която такива неща ми наговори, че не са за споделяне..... 😞😞 Тя ме лекува година и половина, като единия месец всичко Ок, а след това започваме от начало все едно. Моята, сегашната ми ендокриноложка казваше, че всичко ще е наред и тя ми позволи да правим опити за бебе. С нея за 4 месеца закрепихме хормоните в едно положение. Аз забременях след 2 месеца опити и даже не повярвах, че се случва. До 3 месец вкл. пих Пропицил - 2 табл., а от 4 месец съм на една табл. Тирозол.







При мен ми забрани, тъй като TRAK  е висок, а хормоните са в норма - влязоха  в норма за 2 месеца. Вече 4 месеца съм на Пропицил и хормоните са добре. TRAK спадна само с 1 пункт за 4 месеца и не знам кога ще спадне повече, поне да 5-7.
И аз сега средата на Февруари(не съм изследвала от 6 месеца) ще пускам трак. Та да видим с Тирозол как ще е, дано да е паднал. 🤷‍♀️Стискам палци да падне и при теб и да си имате едно здраво бебче. 🙏☺️
Виж целия пост
# 28
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Здравей аз забременях с положителен ТРАК 5.200,а ТСХ беше много под нулата. За сега всичко с бременността ми върви добре, но след раждането ще се правят изследвания на хормони на бебето,ако ТРАК не спадне. Лекувах се при една лекарка в началото, която такива неща ми наговори, че не са за споделяне..... 😞😞 Тя ме лекува година и половина, като единия месец всичко Ок, а след това започваме от начало все едно. Моята, сегашната ми ендокриноложка казваше, че всичко ще е наред и тя ми позволи да правим опити за бебе. С нея за 4 месеца закрепихме хормоните в едно положение. Аз забременях след 2 месеца опити и даже не повярвах, че се случва. До 3 месец вкл. пих Пропицил - 2 табл., а от 4 месец съм на една табл. Тирозол.







При мен ми забрани, тъй като TRAK  е висок, а хормоните са в норма - влязоха  в норма за 2 месеца. Вече 4 месеца съм на Пропицил и хормоните са добре. TRAK спадна само с 1 пункт за 4 месеца и не знам кога ще спадне повече, поне да 5-7.
И аз сега средата на Февруари(не съм изследвала от 6 месеца) ще пускам трак. Та да видим с Тирозол как ще е, дано да е паднал. 🤷‍♀️Стискам палци да падне и при теб и да си имате едно здраво бебче. 🙏☺️




Благодаря! Пожелавам ви и вашите стойности да са наред. Доста бавно влизат в норма TSH и  TRAK. Между другото бях си взела билки за Базедова болест от гр. Варна, Билков рай, но пих един път от него и спрях. Не знам дали ще ми навреди иле ще ми помогне. Моята колежка ми каза за тази билкова аптека, тъй като сестра имала само че Хашимото и се излекувала само с билки. Предлагат и за Хашимото и за Базед. Някой пил ли е такива билки. Все забравям да питам ендокриноложката дали мога да пия и билките и пропицил.
Виж целия пост
# 29
Здравейте, разбрах преди няколко месеца, че имам Базедова болест и от тогава ендокриноложката ми изписа да пия Пропицил (от два месеца съм на две таблетки). Сега съм със стойности: FT3 - 6.3, при референтни стойности - 3,1 - 6,8.   FT4 - 16.93, при референтни стойности - 12.0 - 22.0.    TSH - 0.01, при референтни стойности 0,27 - 4.2 и TRAK - 17.21, при референтни стойности >2.0 положителен. Правим опити за бебе с приятеля ми, но ендокриноложката ми каза да не правим още, тъй като TRAK е висок. Някой имал ли е проблем със забременяването или бременноста при такъв TRAK?
Здравей аз забременях с положителен ТРАК 5.200,а ТСХ беше много под нулата. За сега всичко с бременността ми върви добре, но след раждането ще се правят изследвания на хормони на бебето,ако ТРАК не спадне. Лекувах се при една лекарка в началото, която такива неща ми наговори, че не са за споделяне..... 😞😞 Тя ме лекува година и половина, като единия месец всичко Ок, а след това започваме от начало все едно. Моята, сегашната ми ендокриноложка казваше, че всичко ще е наред и тя ми позволи да правим опити за бебе. С нея за 4 месеца закрепихме хормоните в едно положение. Аз забременях след 2 месеца опити и даже не повярвах, че се случва. До 3 месец вкл. пих Пропицил - 2 табл., а от 4 месец съм на една табл. Тирозол.







При мен ми забрани, тъй като TRAK  е висок, а хормоните са в норма - влязоха  в норма за 2 месеца. Вече 4 месеца съм на Пропицил и хормоните са добре. TRAK спадна само с 1 пункт за 4 месеца и не знам кога ще спадне повече, поне да 5-7.
И аз сега средата на Февруари(не съм изследвала от 6 месеца) ще пускам трак. Та да видим с Тирозол как ще е, дано да е паднал. 🤷‍♀️Стискам палци да падне и при теб и да си имате едно здраво бебче. 🙏☺️




Благодаря! Пожелавам ви и вашите стойности да са наред. Доста бавно влизат в норма TSH и  TRAK. Между другото бях си взела билки за Базедова болест от гр. Варна, Билков рай, но пих един път от него и спрях. Не знам дали ще ми навреди иле ще ми помогне. Моята колежка ми каза за тази билкова аптека, тъй като сестра имала само че Хашимото и се излекувала само с билки. Предлагат и за Хашимото и за Базед. Някой пил ли е такива билки. Все забравям да питам ендокриноложката дали мога да пия и билките и пропицил.

Здравейте, може ли да ми пратите на лично снимка на билките и къде се намира аптеката. Благодаря предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия