Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

  • 52 051
  • 912
# 645
Привет и от мен! Честито момичета, пожелавам ви приятни емоции покрай подготовката!

Нашият ден беше септември месец в така наречения див северозапад.
Може би няма да съм от помощ на много от вас, но бих ви посъветвала да не правите огромната грешка като мен, а именно - пренебрегване на бюджета. Бяхме определили 30хил., а стигнахме до 58хил. лв.

Поканите си ги направих сама в Канва, разпечатах и дооправих с разните му печати, сухи цветя и тн.
Роклята беше любов от пръв поглед в Миле. Беше първият бутик, който посетих и след това отмених всички останали, за Мила няма какво да кажа - изключително любезна и изчерпателна.
За костюма на ММ се спряхме в Лазарини, в техен костюм той се почувства най-удобно.
Халките ни ги изработи Денис Виденов, чух много мнения за забавени поръчки, объркани и какво ли още не, но при нас този проблем го нямаше.
Фотографите ни бяха Иванови, ако ми се отдаде друга възможност отново бих работила с тях. Още в първите минути могат да отпуснат дори дърво - и двамата с ММ сме точно дърво пред обектива.
За видео се спряхме на Cinematic Exposure Films - мили момчета, помагат ти кое и как да го направиш пред камерата, но все още не сме получили видеото и за тях друго не мога да кажа.
Останалото като ресторант, ДЖ, агенция за украсата, църковен и граждански брак е от северозапада, за това няма да изпадам в подробности.
Виж целия пост
# 646
Леле, солидна сума. Колко човека бяхте? И аз бе притеснявам и при нас до не стане така - един бюджет и после двоен. При вас защо така се е получило, почти двоен бюджет? Нещо непредвидено ли?

Mille гледах и аз, направо едвам се сдържам да не отида още сега да пробвам рокли. Даже си харесах една от Шери. Но още е доста рано. Има година и половина. В Миле как са цените? Нещо не ми се дават над макс 2.5 лв за рокля.
Виж целия пост
# 647
Kpp, ние сме шопи все и от двете страни. И няма спор къде ще е сватбата. Не мисля да разкарваме гости до другия край на България без да познаваме нито място, нито хора там. Като цяло се стремим към много изпънат бюджет и няма как да не се вместим в това, което сме определили.

Като цяло разлика от 30 до 58 е доста голяма, почти двойна. При нас няма как това да стане, защото няма от къде да вземем такава разлика. Не обмисляме да теглим кредит и ще разчитаме на собствени сили. Помощ от роднини също нямаме.

В миле много ми харесват, сара хърш също. Имат много яки модели.
Черис, честито, дълъг семеен живот ви желая!
Виж целия пост
# 648
Аз затова мисля да действам с project management tool и планиране. Ще приложа нещо от работата ми и в личния живот. Поне малко да е полезна работата на личния живот хахах.
Мисля си, че като всичко е планирано и предвидено, дори и да има разлики, ще са в диапазона до 5% отгоре. Но знае ли се...
Виж целия пост
# 649
Леле, солидна сума. Колко човека бяхте? И аз бе притеснявам и при нас до не стане така - един бюджет и после двоен. При вас защо така се е получило, почти двоен бюджет? Нещо непредвидено ли?

Бяхме 135 човека, а относно бюджета мога да дам пример - бях решила, че за рокля ще отделя до 1900лв. ( след бала си реших, че са грешни пари за една вечер) пък тя беше 2800лв., в началото за халки не искахме скъпи ( бях решила до 1500лв. идея си нямах какво искам, изработка, гаранция и тн.), а и те излязоха около 3000лв. В последствие реших, че с нищо няма да правя компромис и това, което ми грабваше окото, цената не беше от значение. Овъртайма също ни излезе повече от премисленото, а да добавя, че поемахме и нощувките на гостите от далече (те не влизаха в бюджета, ние си бяхме виновни).  И няколко дни след сватбата като теглихме чертата сумата не беше никак приятна, но ако трябва отново да направя избор, пак бих избрала същото.
За ресторанта също си мислихме някаква сума, а там е непредвидимо. Украсата и тя излезе над това, което бях решила.
И не, не сме теглили кредит, нито сме разчитали на родителите. Да е жив и здрав ММ. Grinning


Относно цените в Миле, при тях са обявени на сайта им, пък и често има намаление.

Цялата организация си е една емоция и ви пожелавам да я изживеете по на-приказния начин. Накрая всички нерви бяха оправдани с усмивките и гостите. Simple Smile
Виж целия пост
# 650
Разбирам те. Като се замисля и знам какви сме с ММ и при нас май има такива рискове. Здраве да е. Веднъж се женим (да се надяваме 😀 ).

А с агенция ли бяхте? Украсата кой я прави? Аз попаднах на една страница във фейсбук за украса и организация и много ми допадна. Гледам, че продават много сладки тефтери - сватбени планери. Дали са наистина полезни или са само за кокетство?
Виж целия пост
# 651
KPP, не се занимавай с глупости, като един истински РМ си отвори екселски файл, качи го в някакъв облак, дай достъп на мъжа ти и си пишете всичко вътре. 2-3 формули задаваш, после само пишеш и гледаш числата, в отделни табове си събирай дати, контакти, списък с гости, линкове, абе всичко ти е в джоба по всяко време, интерактивно.
Виж целия пост
# 652
Привет, радвам се, че темата се раздвижи и честито на новодошлите новосгодени 😄
Аз реших, че в крайна сметка ще направя една обиколка и на Асеновград, понеже имаме пътуване до Пловдив. Има ли момичета с препоръки за бутици там?
Моята бална рокля беше от там, но не помня нищо, а и сигурно вече нещата са доста по-различни.
Крр, имай предвид, че нещата се променят - пускат намаления, нови рокли... Та разглеждай си на спокойствие за емоцията, но недейте отсега да пазарувате, според мен. Но с мястото нещата изобщо не седят така - тъкмо навреме ще е да планирате! Ние започнахме организация през септември 2023 за този септември. В места като Пасарел и вила Екатерина, на която ние се спряхме, хубавите дни като празници и уикенди бяха изчерпани. Така че ако искате да буукнете някое от известните места и имате претенции за деня, колкото по-рано,толкова по-добре.
Виж целия пост
# 653
Kpp, аз съм също с екселска таблица. Там са всички разходи, линкове и идеи.
Виж целия пост
# 654
+1 за обикновена таблица. Тия планери не са особено практични. Ходиш си по улицата, идва ти идея и веднага вадиш телефона да запишеш. Едва ли ще мъкнеш планера постоянно.
Виж целия пост
# 655
Може да взема планер ей така, за емоцията и за спомен, но основата ще си е excel-ката.

Иначе и аз все повече осъзнавам, че локацията и датата трябват още от сега. Още повече, в Сандански има точно 4 лекации, които са ок. Даже не знам дали има и други, освен тези 4. Аз искам във Villa Sintica. Те са си направили pdf със сватбени пакети. Куверт от 80 до 160 лв, като този от 80 е от 3-степенно меню (салата, предястие, основно). Аз не смятам, че трябра повече от това. В тази сума влизат и младоженски апартамент, безплатни паркоместа за гостите, welcome drink, някакви безалкохолни и води, също и преференциални цени за нощувки на гостите. Обаче, след това се започва - ако искаме над 80 човека (до 100), се заплаща такса 500 лв. Ако искаме над 100 вече доста сериозна такса. Ако искаме да махнат шезлонзи и чадъри от басейна (където ще е тържеството), такса 700 лв (което е безумно, цащото за мен това е нещо, което е по дефолт). По преценка на мениджъра в 23 часа музиката се намалявала. Тоест, ако има други гости в хотела, освен сватбарите, 100% ще ни я намалят. А тъкмо ще е приключила програмата и ще е време за купон. Отделно - 20 лв на литър бутилка алкохол, ако си внасяш. Украсата и разни други неща, са с техни вендори и се заплащат (т.е. не влизат в "таксите"). Тези неща ме подразниха доста, защото малко ми е извиване на ръце и изнудване и пазарене. Плюс това, ние май няма да поемаме нощувките, което значи, че няма как целият хотел да е с наши гости.

Другите локации са хотел Медите, хотел Шарлопов, Интерхотел и това е мисля. Решихме краят на месеца да ходим в Сандански ММ да ме иска с питка Grin и май ще обикаляме да видим какво е положението.

При вас имало ли е такива условия и ситуации - намаляване на музиката в 23-00 часа? И по въпроса с искането - ще ходим след това и в родния град на ММ. Бъдещата свекърва подозирам ще ме посрещне с нещо. Аз трябва ли да нося? Изобщо нямам идея с традициите.

Иначе да се похваля - снощи с главната шаферка (сестра ми) направихме първо мини моминско парти. Прекарахме си супер. По едно време двама младежи дойдоха да ни свалят, обаче аз показах пръстена. Което не помогна веднага, но със сигурност без него нямаше да има отърваване от тях. Та пръстена пази от натрапници хаха
Виж целия пост
# 656
Около Мелник и Сандански има много шата, разгледайте ги! Дори и да не са правили сватби преди, с добри вендори ще стане! Миналата година бяхме на сватба в къща за гости (в друг район е) - доста малка, но пък с голямо желание си събра 100 човека в шатри пагоди на двора, няколко малки, а не една голяма.
Има някои места, които слагат шатра специално за сватбени тържества, което е доста скъпо, но не пречи да се провери. С всички тези допълнителни такси може и тотала да е същия.
Колко човека очаквате?
Виж целия пост
# 657
Това за намаляването на музиката, имам чувството, че всички го казват, но никой не го прави. Аз не смятам, че някой ще тръгне да спори със 100 сватбара в 23:00ч. Е, помага и това локацията да е по-отдалечена, не по срещата на междублоково пространство.

Нямам идеи за места  в тези градове, но това с извиването на ръцете май е навсякъде. Любимото ми беше 300-400 лева за вентилация и по 10 лв. на стол и 2-30 лв. на маса. Имам предвид, за да ги използваме. Grinning
Виж целия пост
# 658
Нямам идеи за места  в тези градове, но това с извиването на ръцете май е навсякъде. Любимото ми беше 300-400 лева за вентилация и по 10 лв. на стол и 2-30 лв. на маса. Имам предвид, за да ги използваме. Grinning
Ама това извън куверт ли? За техните си маси и столове или външни? Защото има места с кръгли маси напр. и ако младоженците искат правоъгълни се доплащат. Или да се изкарат столовете и да се вкарат други. Ама ако е за стандартното оборудване… интересно ми е къде е
Виж целия пост
# 659
За напълно стандартно, трябва да потъря, не помня името, но беше във Варна в Аспарухово, по мои спомени. Някъде трябва да имам офертата, имах желание да си я запазя в рамка, ще гледам да я открия. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия