Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

  • 54 475
  • 912
# 570
Здравейте! Аз влизам с директно питане: куверт в София за под 100 лв има ли?

Цените са направо уау!

Няма как да имам агенция аз, защото нямаме финанси за това. Ще правим всичко сами. Дамите тук ми подсказаха флорист и идеи, още не съм изкристализирала, защото не сме избрали мястото. Но агенция няма да е.

То за имане има, но зависи от какво ще направите компромис. Нашите куверти бяха 75лв. тази година, но видях, че са ги вдигнали на 85лв. като бяхме в хотел Вега. Има много минуси в ресторанта, но за нас не бяха притеснителни. Помня, че и Монтесито, Акорд и може би Премиер до летището също ни дадоха куверти под 100лв. Много зависи какво търсите.
Виж целия пост
# 571
Не търсим нищо особено! Може да звучи странно да го казвам, но не съм капризна. Имаме ограничен бюджет и искаме да се вместим в него, не искам да отлагаме сватбата или да теглим кредити. Ще се разпрострем колкото ни позволява чергата.

Аз съм набелязала и хотел Вега, от снимки изглежда добре. Бихте ли ми споделила впечатления, защото е много важно за мен! Това е едно от местата, с които предстои да се свържа за оферта.
Виж целия пост
# 572
Вега за наш беше страхотен избор, но ние не държахме и да сме навън.
Минусите за някои хора са, че е малък не повече от около 70 човека, нашата беше с 50. Не се пуши вътре и няма удобна тераса, пушачите трябва да слизат до долу (това малко притесни нашите гости). Много е топло и климатиците не смогваха, беше много, много топло. Няма хубаво място, на което да се направи изнесен ритуал (ние нямахме и за това не ни беше проблем).
Като изключим тези неща локацията беше страхотна, храната разкошна, обслужването  прекрасно. Управителката Соня е много приятен човек и може много да ви предразположи. Знаеше от кои неща може да спестим и определено не се опитваше да "пробута" нещо. Срещата с нея определено беше много решаваща, защото отношението ѝ към нас беше много топло.
Ресторанта се реновира в момента, ако не са качили нови снимки, то имайте предвид, че столовете вече са нови по-модерни и може би ще има още подобрения във визията. Мога да изпратя снимки на лично от нашата сватба.
 Хубаво е да се има предвид, че няма проблем за музиката по-късно въпреки, че е хотел, също така имате и ранно настаняване в апартамент, ако някой от вас иска да се приготвя в хотела.
По мнение на фотографа ни рестораната не е бил много удобен за снимки, защото е бил нисък и има дебели колони и по-малък дансинг. Това обаче не попречи на хората да се виждат и забавляват.
Ако нещо съм пропуснала, че малко хаотично го описах, няма проблем да ми пишете на лично и ще ви разкажа за всичко от нашият опит.
Виж целия пост
# 573
Justinn, много ми помагаш с тази информация! Минах на “ти”, дано не е проблем!

Като цяло за мен е важно комуникацията с ресторанта да върви добре, да има вкусна храна и да няма разочарование. Знаем си стоката, чревоугодници са ни и гостите, не искам да се излагаме с лоша храна!

Като цяло много исках изнесен ритуал, но пък мислим да правим църковен брак. Вариант е да подпишем друг ден без гости, да отидем с гостите направо в църквата и после ресторант. Така няма да има някакви големи дупки и висене на крак.

Арка можем да сложим за снимките в ресторанта, когато се подаряват подаръците и се снимаме докато сме хубави? Има ли такова място?

Видях инфото на сайта и все пак пратих запитване. Очакваме около 65 гости възрастни и незнайно колко деца (някои ще ги водят, други сигурно не, трети са малки бебета).

Не държим да сме навън, като цяло, а аз съм нетолерантна към пушачи и няма да допусна да се пуши вътре, без значение от това кой е ресторанта.

Единствено ме притесни това за климатиците. Ако сме май месец няма да е особена жега, но липсата на вентилация е побъркваща.

Ако може няколко снимки на лично, ще бъде страхотно! Много благодаря!
Виж целия пост
# 574
Разбира се! Ще ти пратя снимки.
Ше ти пусна снимки от нашите с гости пред стената. Ние нямахме арка, а само две високи стойки с цветя, но има доволно място и за арка.
Ние също сме непушачи и не искахме да се пуши.
Съвет от мен е да се чуеш със Соня по телефона, при първоначалните ми мейли получих доста късни отговори, но с телефонното обаждане стана много бързо и уредихме среща. Много земен човек е и я нямаше онази дистанция, която държи стерилна една комуникация. Много добри отзиви имаме за храната, имаше плата с мезета, салата, предястие и основно, които няха предостатъчно количество. Имам познати от 3 други сватби 1 през 2022 и 2 от 2023 преди нашата,  които също похвалиха храната.
Наистина е хубаво да се прецена големината на ресторанта. При нас се получиха кръгли маси от по 7, 8 и 9 човека, осигуряват и детско столче при необходимост.
Виж целия пост
# 575
За мен смисълът на агенцията, освен да ми спести нервите по ръчно правене и слагане на украсата, която не смятам, че мога да направя сама, и после да ми остане и да се чудя къде да прибера, е и да ми прати координатор на събитието, който да се занимава с всичко в сватбения ден. За мен опцията да помоля приятелки или семейство не съществуваше. Всичките ми приятелки и жените от семейството бяха супер развълнувани в деня, абсурд беше да ги моля да се занимават с моите украси, за да спестя едни пари. В случая координаторът ми беше 300лв. Чудно ми е какви са тия агенции по 3-4 хиляди лева хонорари, дето искат. Аз казах на моята агентка "Бюджетът ми е 1500 лв, можем да варираме до 2,но над 2 абсурд."  Влязохме под 2,малко на 1500,като беше включено: водещ за изнесен ритуал, украса на ритуал, ресторант, координатор, менче, статив, специални салфетки, балони. Не мога да повярвам, че има агенции, които за една обикновена украса с изкуствени цветя, примерно, иска 4000. Ужас е тази цена...
Виж целия пост
# 576
Защото повечето се насочват към известните и прехвалени (аз съм със супер лоши впечатления от Алегрия - супер надменно отношение, буквално те изрязват като им кажеш, че не искаш украса с ествени цветя, дори не питат какъв ти е бюджета. За мен е безумно да пръсна 5 хиляди лева в цветя, които са клюмнали още при влизането ни в ресторанта - по-добре да даря разликата в цената на хора и животни в нужда. Сватбата ми беше в София, работих с агенция от Благоевград. Супер професионалист. Казах й, че съм минималист, не искам нищо помпозно. Пратих й снимки на какво съм харесала, тя ме попита какъв е бюджета и се вмести в него. Тя се коордира със залата кога, къде, какво да прави. 2 срещи имах с нея, никакви проблеми и сътресения. Без физиономии, без капризи. Достатъчно лични проблеми имах преди сватбата, за да поръчвам изкуствени цветя от Алиекспрес или Шейн и после 5 месеца да ги продавам из групите, и то на загуба, само за да не ми заемат място.
Виж целия пост
# 577
Здравейте! Дадох си роклята на химическо чистене,казаха че броката по нея ще падне. Някой има ли напредстава къде могат да ми поставят брокат по роклята, защото ми казаха че във всеки един сватбен магазин ще ми поставят, но не ми се вярва.Моля някой ако знае да ми помогне?
Виж целия пост
# 578
Благодаря ви, че се включвате с препоръки и мнения! Simple Smile

Може ли снимка на разделите за книга? Grinning

Ето тук може да се види, както разделителят, така и поканата: https://www.silviaphotography.eu/wp-content/uploads/2017/02/4K4A … 335-copy-copy.jpg

Относно грима предполагам, че ще съм с "железни нерви", защото се женим след 10 години съвместен живот и не очаквам ръцете ми да треперят, но знае ли човек... Simple Smile

Преди много години (още не бяха станали "модерни") съм си слагала изкуствени мигли косъм по косъм при една от първите, които започнаха да предлагат тази услуга в София. Бяха сложени така, че почти не се разпознаваше, че са изкуствени и планирам да сложа отново такива за подчертаване на очите, малко фон дьо тен и червило. От години не се възприемам със сенки и силни цветове червило, не знам как се получи така с времето.

Ако имате конкретна препоръка за фризьор, чиято работа да разгледам и да попитам за условия ще се радвам да споделите. Не зная каква е политиката сега във форума, ако се счита за реклама и не е разрешено, може и на лично съобщение Simple Smile

Привет, аз съм бъдеща булка, но чак догодина. Поканите ми харесаха адски много. Можете ли да ме ориентирате с какви материали сте свършили тази прекрасна задача ?

Извинявам се, че чак сега отговарям, но след като мина сватбата започнах да хвърлям по-рядко око на темата Relaxed

За изработката на поканите използвах:
-  розова перлена хартия (от Емарт в подлеза на НДК я купих). Формат А4, който нарязах, за да се събере един лист, увит в оризовата хартия.
 - оризова паус хартия  в папка формат A4. Мисля, че и нея от там я взех, но я продават на много места.
- златист конец (макара) от кварталното магазинче за конци и прежди - него увих няколко пъти през така сформираната покана
- и накрая запечатах с восък в средата на оризовата хартия и захванах с восъка и конеца  - закупих си златист (и розов за проба, но седеше много детско) восък на таблетки и печат, като има опции да се поръча и печат с инициали или с текст например "покана", "сватба" и т.н. Таблетките восък и печата закупих от handisimo, но има и на други места. Лично на мен ми беше по-лесно да използвам и топя таблетките, вместо пръчките восък, но си беше доста времеемко.
- на фотошоп си направих дизайна на текста (вероятно и с други програми може да стане)
- играчката беше по-голяма с това да центрирам текста на домашния ми принтер, но с много проби първо на обикновена хартия, накрая се получи и на "официалната" Simple Smile

Успех с подготовката! Simple Smile
Виж целия пост
# 579
Дами, имате ли отзиви за х-л Грами в Младост? Някоя правила ли е сватба там?
Виж целия пост
# 580
Здравейте, момичета!
Имате ли предложения за читави фризьори? Или по- скоро такива, които могат да работят с много коса?
Косата ми е до кръста, гъста и тежка. Искам ясно обособени вълни, които просто да могат да си седят на мястото поне 2-3 часа. След втора пробна съм, при двама различни фризьора и двата пъти след 20-30 минути няма и помен от вълни, а съм седяла препарирана като мумия само и само да не ги разваля Confounded не знам какво да правя, честно казано вече се замислям да си отрежа косата, че да им е по- лесно …. Head Band
Много благодаря предварително!
Виж целия пост
# 581
Здравейте, момичета!
Имате ли предложения за читави фризьори? Или по- скоро такива, които могат да работят с много коса?
Косата ми е до кръста, гъста и тежка. Искам ясно обособени вълни, които просто да могат да си седят на мястото поне 2-3 часа. След втора пробна съм, при двама различни фризьора и двата пъти след 20-30 минути няма и помен от вълни, а съм седяла препарирана като мумия само и само да не ги разваля Confounded не знам какво да правя, честно казано вече се замислям да си отрежа косата, че да им е по- лесно …. Head Band
Много благодаря предварително!

За София ли става въпрос?
Ако да - пробвай Metody Katzarov. (The way by MK беше страницата му във фб, ако не се лъжа).
Намира се в Оборище, за постоянен фризьор на мен ми идваше скъп и самата обстановка е леко претенциозна, но за професионални прически - той е човекът.
Правил ми е къдрици, които издържаха 3 дни и накрая ги изкъпах, иначе сигурно щяха да седят цяла седмица. Аз съм със средно гъста, но лека коса. Правил е обаче и мои приятелки с тежки гъсти коси и прическите им не са мърдали.
Доста е честен, така че ако смята, че няма да се справи с твоята, според мен директно ще ти каже.
Виж целия пост
# 582
Скрит текст:

Бях с тази прическа гост на сватба. Издържа дълго и не се развали. Ако представлява интерес, ще споделя за фризьора. От София е.
Виж целия пост
# 583
Защото повечето се насочват към известните и прехвалени (аз съм със супер лоши впечатления от Алегрия - супер надменно отношение, буквално те изрязват като им кажеш, че не искаш украса с ествени цветя, дори не питат какъв ти е бюджета. За мен е безумно да пръсна 5 хиляди лева в цветя, които са клюмнали още при влизането ни в ресторанта - по-добре да даря разликата в цената на хора и животни в нужда. Сватбата ми беше в София, работих с агенция от Благоевград. Супер професионалист. Казах й, че съм минималист, не искам нищо помпозно. Пратих й снимки на какво съм харесала, тя ме попита какъв е бюджета и се вмести в него. Тя се коордира със залата кога, къде, какво да прави. 2 срещи имах с нея, никакви проблеми и сътресения. Без физиономии, без капризи. Достатъчно лични проблеми имах преди сватбата, за да поръчвам изкуствени цветя от Алиекспрес или Шейн и после 5 месеца да ги продавам из групите, и то на загуба, само за да не ми заемат място.

Здравейте! Може ли име и телефон на агенцията в Благоевград, от която сте останали доволни?
Виж целия пост
# 584
Може ли да препоръчате фото/видео за гр.Пловдив? 🙂
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия