Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как намерихте СВОЯ стил на обличане?

  • 2 956
  • 32
От известно време насам ме терзае въпросът с гардероба ми. Почти нищо не ми харесва от дрехите ми, които са малко на брой. Всичко със всичко си върви почти (гардероб капсула се казваше май?), но не ми носят позитивно настроение дрехите ми... Имам стройна фигура, не че има толкова значение, но го казвам, защото бих могла каквото си искам да облека, но нямам никакъв вкус за дрехи. Дори като отида в голям магазин или да ровя в някой сайт нищо не ме привлича. Примерно ако е рокля, има хиляда видове и не знам кое ще ми отива. Ако е панталон, с висока или ниска талия, широк или не.. разбирате ме. Хаха
Нося дънки, потници и риза най-место, тук таме рокля. Но не мога да открия какво истински ще ми отива и ще допринася за настроението ми, защото дрехите са си важна част от излъчването на човек в крайна сметка.
Вие как открихте стила си на обличане?
Виж целия пост
# 1
Винаги съм се интересувала от мода. Продължавам да преглеждам сайтове, приложения, обичам да гледам как са облечени героите в сериалите и да ги имитирам. Не мога да приема идеята за малко дрехи и капсулен гардероб. В България има все още 4 сезона. Аз понякога съм една седмица вкъщи, една седмица на работа, така че стилът ми се сменя според това.
Виж целия пост
# 2
В момента и аз съм в същата дилема и все още нагаждам визията си. Това, което обаче много ми помага да се ориентирам е факта, че реших да пазарувам само от два магазина. Известни са, достъпни - нито твърде евтини, нито прекалено скъпи, предлагат мода за всички сезони. Като ми хареса нещо, купувам целия тоалет и така малко по малко попълвам гардероба си с неща, които хем си отиват, хем ми харесват. Моят съвет е да разгледате онлайн няколко сайта, по възможност да са такива с физически магазини, за да може и на място да пробвате, а не да се разпилявате в десетки сайтове, марки и т.н.
Виж целия пост
# 3
Първо си изясни какъв темперамент и вид характер си. Ако типично женствена визия ти е досадна, ориентирай се към спортно-елегантен стил, където да преобладават панталоните.
Аз например не понасям рокли, разни красоти по дрехите, клоширани поли, дантелки...Съответно нямам нищо такова.
Виж целия пост
# 4
Капсулният гардероб е идеален, но за човек, който вече е открил своя стил и само го освежава в съответствие с модните тенденции.
Аз имам 3 капсули - зимна, лятна и пролетно-есенна. За тенденциите следя една чужда влогърка, която е сходна с мен по възраст, фигура и цветови тип. Your Guide to Style. Тя дава и добри съвети за комбиниране на дрехите.
Виж целия пост
# 5
Мен винаги ме е вълнувала идеята за личен стил, не толкова модата като цяло. Сравнително лесно е, ако знаеш какви дрехи са ти удобни, практични и отговарят на начина ти на живот. Не е нужно да се ограничаваш в един стил. Лятото нося почти само рокли, сравнително женствени, но през останалите сезони харесвам по-мъжки тип дрехи като добре скроени панталони и ризи.

Любим канал в YouTube ми е на Daria Andronescu, има много идеи за откриване и изграждане на личния стил, комбиниране на стилове и цветове. Има страшно много подобни канали на жени, някои професионални стилисти, които правят видеа по темата, дават съвети и са супер източник на вдъхновение и идеи.
Виж целия пост
# 6
Все нещо трябва да ти харесва, не вярвам съвсем да нямаш предпочитания. Можеш да установиш какво ти подхожда на фигурата, както и цветово, като пробваш различни неща в магазините. Случва се някой модел да ти хареса на манекен, но не и на теб как ти стои, както и обратното. Аз например съм с фигура тип пясъчен часовник, много ми харесва как ми стоят вталени дрехи и остри деколтета. Цветово избягвам нюанси на бежово, както и черния цвят. Имам кафяви очи и коса, но бледа кожа и ми е нужно нещо, което да ми придаде малко цвят. Ето защо и почти винаги съм с поне лек грим, без него имам болнав вид. Като стил облеклото ми е елегантно, това ми е харесвало винаги, това нося. Нищо спортно или небрежно нямам в гардероба си.
Виж целия пост
# 7
Лично аз, не се влияя от модата. В ежедневието се обличам така, че хем да е стилно, хем да ми е удобно. Не купувам прекалено скъпи дрехи. Преди доста години, като студентка облякох пола за първи път и от тогава досега ми харесва, най-ми отива на фигурата и ми е удобно да нося поли.
Виж целия пост
# 8
На колко си години? Аз докъм 26-7 поне бях абсолютно неориентирана, после се подобриха постепенно нещата, но чак около 30 проимах някакъв по-подчертано мой стил. Иначе винаги съм се интересувала и разглеждала с удоволствие. За протокола, и сега усещам, че предпочитанията ми еволюират.
Виж целия пост
# 9
Дори като отида в голям магазин или да ровя в някой сайт нищо не ме привлича.
Защото в масовите магазини продават боклуци. Вината не е в теб.
Стройната фигура е голямо улеснение. Сега по-рядко, защото знам какво търся и съм претенциозна, но в младежките си години се обличах предимно от дрехите, изложени на манекените на витрината - те са обикновено с този размер. И много по-бързо те привличат и по-лесно си ги представяш, като вече си ги видял облечени, а не намачкани на купчината.

Иначе има два пътя - единият е да следваш модата, другият е да следваш собствените си предпочитания и да наблюдаваш какво ти отива и импонира на твоя вкус, житейски ритъм, телосложение. Възможна е и комбинация от двете, естествено.
Първото в чист вид е греда голяма - понякога модата е просто несъвместима с вкусовете ни. Спомням си периода, когато в продължение на няколко години не можеха да се купят отникъде обувки, без да са заострени отпред като на малкия Мук. Е, за мен това е абсолютно no-go и този период бе единственият в живота ми, в който се заинтересувах от спортни обувки и ги носех. После се нагласиха нещата.

С годините удобството започва да доминира над чисто естетическите критерии, особено ако имаш свобода и работата ти не изисква строг дрескод. Но например аз през целия си живот съм обичала да нося рокли целогодишно (не само през лятото, както е масово прието в България). Сега изборът е възможен и сравнително нормален, преди 20-25 години да намериш есенно-зимна рокля си беше подвиг.

Също така на млади години няма нищо лошо да си overdressed. Пак от опит.
Виж целия пост
# 10
Когато преди години търсех своя стил, започнах от следното:
1. определих своя цветови тип
2. определих формата на фигурата си
3. отделих време да премеря различен тип друхи - дълго, късо, широко, тясно и т.н.
4. прецених начина си на живот - с годините той се промени и променях с него и гардероба си
Примерно, в началото работех в държавна администрация и от мен се изискваше строг дрес код и костюми. После започнах да работя за себе си, появиха се и деца в картинката и дрехите ми станаха по-практични. От няколко години не работя и все повече залагам на удобни дрехи за ежедневието, спортни за активните ми дейности и по-екстравагантни за по-специалните моменти. Въпреки промяната, цветовете и формите на дрехите ми остават от типа, който вече съм установила, че са моите.
Виж целия пост
# 11
Откриването на личния стил си е вид самообучение и става с много гледане и четене.

Трябва да познаваш темперамента, както и физиката си, да си наясно какъв тип силуети, цветове и комбинации ти подхождат. Към това прибавяме къде живееш, какво работиш, какъв е начинът ти на живот. И към всичко това прибавяме разглеждане на различни визии, следене на новите колекции и тенденции (дори да е просто информативно).

Аз лично не препоръчвам да се следват инфлуенсъри - на повечето от тях визиите са отчайващо еднотипни и без капка индивидуалност, copy/ paste на трендовете за сезона. Но има световни модели, актриси, дизайнери и други известни личности, които наистина имат изграден отличителен стил и дават идеи.

Относно следенето на тенденциите, за мен то е нужно за сверяване на часовника и евентуално за да си хареса човек по нещо ново за акцент. Разбира се, че е пълна скука да се следват сляпо. Но не разбирам и това съвсем да не си в час с нищо ново.
Виж целия пост
# 12
Аз обикновено се придържам към кройки, които стоят добре на моята фигура, а модата следвам в частта за това кои цветове и евентуално аксесоари са актуални за сезона.
Виж целия пост
# 13
Винаги съм имала мой стил и никога съм нямала колебания и залитания. Не знам дали ми е било вродено или се дължи на възпитанието на майка ми, която е голям естет. Понякога си купувам неща, които не са точно мой стил, но виждам, че мъжът ми ги харесва. После ги нося активно. Имам си " мои" магазини и само от тях купувам. Или от чужбина.
Виж целия пост
# 14
Стилът отнема време да те намери. Обикновено когато не зависиш вече от одобрението на другите.

Не е задължително, но е хубаво да си определиш с цветови анализ какъв стил си. Това ще помогне каквото и да си купиш да ти стои добре.

След това погледни какви кройки ти харесват и какъв начин на живот. Капсулния гардероб е хубаво нещо, но ако имаш една роля в живота - да ходиш на работа. После трябва втори капсулен гардероб за попрището майка. Трети за излизания с ММ. Може би четвърти за хобита - спортове, пътешествия.

Също стилът ти е хубаво да се види дали има приложение в ежедневието. Ако те влече т.нар. аристократичен стил, за това може лесно да си намериш дрехи. Ако стилът ти е средиземноморски като мен - ще си го носиш, ама само на екскурзия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия