Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Ние Сме на 3 месеца!"

  • 8 080
  • 180
Защо говорите в множествено число за вас и бебето?
Заедно ли акате, растете и ядете???
Според мен това не е нормално. Според вас?
Виж целия пост
# 1
Имаш ли деца, esstela?
Виж целия пост
# 2

Да. Една сладкишка на 4 месеца. Защо питаш?
Виж целия пост
# 3
Ох, Естелче.... Болна тема подхващаш. То и зъбки никнат на всички в къщи. Разбира се, че не е нормално. Не можах да го разбера това съвместно израстване.
Виж целия пост
# 4
Аз освен въпроса на авторката съм се чудила и защо майките казват на детето си "мамо" Ела мамо тука, дай мамо играчката... Каква е идеята зад така поставеното изречение?
Виж целия пост
# 5
Мисля,че е абсолютна глупост и за жалост ми предстои да слушам подобни изказвания.  People No Good
Виж целия пост
# 6
Съжалявам, но не мога да го разбера този начин на говорене. Онзи ден трябваше да отида до НОИ и майка ми нагреждаше малката. Дадох инструкции как да я нахрани, защото й беше за първи път. Прибирам се и питам как се е справила,  а тя ми отговоря, че се е справила чудесно, даже се изакали и си сменили памперса. 😂😂😂😂😂
Виж целия пост
# 7
Значи е логично да зададеш въпроса си към майка си. Тя какво ти отговори?
Виж целия пост
# 8
В момента съм точно на тази вълна. Почти постоянно говоря така. Отначало на шега, но вече ми стана навик и се старая да внимавам пред непознати, защото е малко лигаво и знам, че се възмущават много някои. Намирам го за сладко и симпатично, все пак.
А “мамо”/“маме”, ми се стува, че е съкратено от “на мама”, умилително обръщение, поне на мен така ми звучи.
Виж целия пост
# 9
Никога не съм се асоциирала така с бебетата, но понякога изглежда така, когато казвам: Ние използваме тези памперси, това мляко, това столче. Всъщност имам предвид мен и ММ. 😂 Честно казано съм се чудила дали трябва да казвам, че бебето ги използва.
Иначе ние ядохме, спахме и т.н., отнесено за бебето, ми е доста лигаво на мен лично, но за някои хора предполагам е сладко. Както и използването на умалителни, когато се говори с детето.
Виж целия пост
# 10
На детската площадка си говорих с една майка. Разказваше ми как се учели да @кат в гърнето, а не в памперса. Не можах да се въздаржа и я попитах дали и е било удобно гърнето.
Знам, че звучи като заяждане от моя страна. Признавам си, че доста се посмях тогава. Тази случка ни сприятели двете и станахме неразделни с майката.
Виж целия пост
# 11
Никога не ме е дразнело това говорене в мн. ч. Дразнят ме хората, които постоянно се обясняват, че това ги дразни и не било нормално, пък как било правилно да се каже. Подозирам, че майките добре знаят как е правилно. (Нищо лично към теб, Естела. Честита рожба).
Чак цяла тема, посветена на нещо толкова прозаично?
Жените, които говорят така, не пречат на никого и като цяло това не е някакъв грях, така че подобно осъждане влиза малко в сферата на клю-клю.
Виж целия пост
# 12
Да, смешно ми е на мен. Виж, никога не съм питала майката дали й е било удобно в гърнето или не, че да се посмеем, просто не ми е идвало на ум. Но ще го пробвам с някоя приятелка, със сигурност.

Другото, което ме дразни е "бебка". Такава дума за мен няма, освен това аз винаги, от ден първи си умирах от кеф да кажа "дъщеря ми".
Виж целия пост
# 13
А защо ви дразни? Чувствате се задължени и вие са говорите на "ние" ли? Смятате, че вашият начин е по-правилен ли? Нещо друго?

При така зададен въпрос вие не растете и не ядете ли заедно с децата си? А като започне да се учи на гърне не сте ли наоколо?

То и тук не сме седнала на един компютър в един и същи момент и не пишем на четири ръце, ама пишем заедно в темата нали?

Риторични са ми въпросите, не търся отговор. Всеки говори както го усеща, когато ме подразни нещо такова, търся да видя какво закача в мен, не се чудя за другите.
Виж целия пост
# 14
Аз говорех така доста дълго, но не беше лигавене, (поне не умишлено), а вероятно навик, като при околните майки. Докато един психолог ми направи по доста деликатен начин забележка, първо изтъкна някакви положителни обяснения на причината да говоря така, но все пак ми намекна, че е време да спра с "единението". При него бях по много страничен повод, а няма да казвам на каква възраст беше детето, защото дружно ще се възмути те, и с право!

От друга страна също не възприемам "бебка", "беба" и подобни лиготии. Но не ми пречат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия