Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сърце извън ритъм-кардиолог в София

  • 253
  • 6
Здравейте.Пиша с молба за препоръка за добър кардиолог в София за възрастен.С аортна клапа,1 бъбрек с бъбречна недостатъчност.Преди седмица излизане от ритъм на сърцето.3 дни в болница почти постоянно на Кордарон.На 2-ри ден влезе в ритъм и изписан с терапия пак Кордарон.На другия ден зверска кашлица и от 2-ри ден много лек задух.Следва повторно излизане от ритъм.Пак в болница,като този пък и малко течност в дробовете-сърдечна недостъчност.Решават да не го вкарват в ритъм ,а да поддържат пулса с лекарства.Теарпия към момента-бизогама ,Трифас,Синтром,Дигоксин,Престариум. Но всичко това освен,че по листовка някои излиза ,че си пречат,натоварват бъбрека Sad .Моля препоръчайте сериозен и добър кардиолог ,който ще направи правилна схема и все пак да обърне внимание бъбречната недостатъчност и да съобрази и другите заболявания.
Благодаря.Бих казала ,че е належащо бързо ...
Виж целия пост
# 1
Добър кардиолог е д-р Любомир Баев. Приема в частен кабинет срещу ВМА.
Виж целия пост
# 2
Извън ритъм се живее успешно. Щом така са преценили, значи е по-добре. Кордарон е силно токсичен за щитовидната жлеза и не е вариант за дълго.
Виж целия пост
# 3
Така е Дева,в случая не става въпрос да го връщат в ритъм, а за терапията.... И проследяване, съобразено и с бъбречна недостатъчност.Тук никой не гледа и  придружаващи заболявания
Виж целия пост
# 4
Да, разбрах. Но дали пък сърцето не е потърпевшо от другите проблеми?
Майка ми беше излязла от ритъм поради тежка анемия. След лечение от хематолог се оправи, дори кардиоложката много се учуди. На нейната възраст изобщо не очакваше.
Та затова не знам какво да ти кажа. Добри в ритъмните проблеми са електрофизиолозите от Токуда, не какъв да е кардиолог. Но и нефролог трябва да се включи с мнение.
Виж целия пост
# 5
Другите проблеми са от години и контролирани -не би трябвало да е от тях.
Не можаха да посочат причинина-случвало се...
Виж целия пост
# 6
Трифаса е диуретик, бизогаммата контролира пулса, от отностаналите предполагам едното е за разреждане на кръвта и предполагам и за кръвно.
 С такова заболяване няма как без тези лекарства. Жизнено важни са.
В случая мисля, че е по- малкото зло.
Мой близък пие трифас и подобно на бизогамма от години и бъбреците са ок. По това съдя, че не са чак толкова натоварваши бъбреците.
Просто при който и кардиолог да отидете- няма как да се избегнат лекарства като
диуретика , за пулса , за разреждане на кръвта и за кръвното
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия