За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 941
  • 747
# 15
Скрит текст:
Да, естествено,че ползвам готварска. Но наистина директно от хладилника сипвам,понеже взимам голяма от литър и там стои,за да не се разваля....може би затова

Температурата на готвене трябва да е от слаба до умерена. Да не кипи сметаната и да се пресича.
Виж целия пост
# 16
Ясно...пека на 250 градуса..ще знам вече. Благодаря
Виж целия пост
# 17
Да, естествено,че ползвам готварска. Но наистина директно от хладилника сипвам,понеже взимам голяма от литър и там стои,за да не се разваля....може би затова
Преди да залеееш пилето (или друго ястие, за което я ползваш) ѝ добави 1 с.л. нишесте (или брашно) и разбъркай добре. Така няма да ти се пресече, по време на печене.
Виж целия пост
# 18
Ясно...пека на 250 градуса..
Scream Дори не знам рецепта която препоръчва нещо да се пече на 250С .
Виж целия пост
# 19
Бихте ли споделили някоя тънкост, при приготвянето на мусака, без да запържвам/задушавам съставки. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Бихте ли споделили някоя тънкост, при приготвянето на мусака, без да запържвам/задушавам съставки. Благодаря Simple Smile
Аууу, това ще да е голяма тънкост... аз лично не си го представям.
Правя мусака основно в тенджера, рядко на фурна, ама дори без задушаване на лука и моркова... не знам. Демек слагаш всичко да се вари или пече и тук няма никакви тънкости. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Хахаха, варена на фурна Simple Smile
Да, нещо такова, хич не го обичам това готвене и ядене Sad
Виж целия пост
# 22
Нарязваш и омесваш всичко сурово, печеш, като бъркаш често в началото. Нататък действаш стандартно. Само така я правя, но основно с тиквички вместо картофи и без лук и моркови в класически вид. Но аз и в другата не слагам моркови в нормален вид. Мусаката става екстра.
Виж целия пост
# 23
skk007 мини всички зеленчукови през уреда за варене на пара . После си ги нарязваш и пр. тогава няма да ги пържиш.
Eфибуш пиците на над 250
Виж целия пост
# 24
Определено със запържени зеленчуци е доста по-вкусно. Понякога лятото добавям тиквичка. А в заливката кашкавал 😁.
Бихте ли споделили някоя тънкост, при приготвянето на мусака, без да запържвам/задушавам съставки. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 25
определено не си права, но въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 26
Bella, нямам такъв уред Simple Smile
Сега ме замисляте и съм на кантар, дали първо да не сипя всичко в една тенджера и на котлона за 15тина мин  и после да пресипя в тава... Ужас! Ако стане по вкусно, вкъщи ще искат да им правя мусака по-често Sad
Сега да ви споделя какво ми се случи преди 2 дни! Свекър ми на гости, а той мрази кекс. Съответно, аз естествено ще му сготвя Simple Smile нали съм гадната снаха.
Сипах всичко в хлебопекарната, по някаква безумна рецепта от готвач бг, замених прясното мляко с кисело, содата с бакпулвер, олиото с царевично олио... Изобщо каквото стане такова и затворих капака.
На сутринта имаше буквално Козунак готов! А! Изумих се! Не вярвах сама на себе си! Сега, разбира се, не смея да повторя, защото съм сигурна че няма да стане Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Не е нужно да повтаряш, Скк, действай пак така.

Аз също смятам, че запърженото е по-вкусно (само за вкус говоря). Особено на подправките, нама шанс да ги пусна във водата и да има онзи вкус от запържването им, когато се пробужда аромата им...  Та така, просто моето мнение. Simple Smile
Виж целия пост
# 28
скк, мусаката е една от най-лесните и бързи манджи. Слагаш мазнина в тенджерата, като се затопли добре слагаш зеленчуците (лук/праз, морков, аз слагам целина, пащърнак, но те са по моята рецепта, просто харесваме) за кратко като разбъркваш постоянно да се кавърдисат, докато леко омекне лука, добавяш каймата и бъркаш да стане на трохи, добавяш червен пипер, малко вода. Аз слагам и от гръцката подправка за кюфтета (от Лидл Simple Smile). Оставяш за десетина минути и след това, ако искаш, пресипваш в тава, добавяш домати, подправки (ползвам чубрица) и слагаш да се пече. Малко преди да изключиш или сипеш заливка (ако ще правиш) добавяш магданоз, ако харесвате.
Ако няма да печеш, добавяш доматите и когато изключиш слагаш магданоз (ако харесвате).
Когато съм в липса на кулинарно вдъхновение и не ми се занимава, готвя мусака.

Доп. Откакто си купих грамаданската чугунка от Лидл подготвям на котлона и после мушвам във фурната. Повече ни харесва готвена в нея, а и не цапам 2 съда. Изобщо чугунките наистина са страхотни съдове. Имам 2 и почти само в тях готвя.
Виж целия пост
# 29
Звънче, ама тя рече без пържене и задушаване...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия