За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 898
  • 747
Добре дошли в новата тема!

Старата е тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1509790.750
Виж целия пост
# 1
Мерси за новата тема! Черпя кюфтета 😁 От предната тема, ето как ги направих тази вечер стъпка по стъпка, исках да покажа количеството продукти, консистенцията и как изглеждат в отделните стадии на кюфтеправенето :
Скрит текст:
Каймата беше смес телешка и свинска, доста постна, бялото в паничката е хляб накиснат в прясно мляко. Подправките са моментно хрумване. Пържих ги с капак




Виж целия пост
# 2
Eфибуш не може така с тези кюфтета. До един момент приличат на моите. До последния момент в който ги изваждам ... тогава вече изглеждат другояче Sad
но пък са вкусни Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Благодаря, Пепи!
Виж целия пост
# 4
Вместо брашно аз овалвам в галета и стават хрупкави. Напоследък обаче ги пека във фраера.
Виж целия пост
# 5
ssiigg хич не се сетих за фраиера . тенкс.
Виж целия пост
# 6
Във фраера не овалвам в нищо, но пък установих че стават много по-сочни ако ги сложа във фризера първо, вече оформени нормално но да позамръзнат. Ако няма кога, не ги чакам съвсем на кокал да станат но поне полузамръзнали да са вече. Вадя, омаслявам леко отвън и във фраера на 190 или 200 градуса. Докато се отпуснат да започнат да се  готвят отвътре, те отвън вече са се запечатали и остават много сочни така. Общо време не пиша, че много зависи от големината им но не отнема много по-дълго отколкото без да са били във фризера, няколко минутки е разликата или само 1-2 ако са мънички.
Толкова ми харесаха по този начин че започнах като правя, да предвиждам по-голямо количество и да си оставям една част като замразена заготовка. Улеснявам се за бърза вечеря когато нямам време да повече готвене.
Виж целия пост
# 7
Хубави галета купих от Фантастико, имат вкус и консистенция точно на смлян сухар, не са прекалено ситни и са препечени.
Виж целия пост
# 8
Само да отбележа, че мъжете ми много похвалиха пържени кюфтета, на които бях сложила бакпулвер. Наистина бяха сочни и рехави повече от обикновено. Може и със сода, разбира се, но трябва и нещо кисело.
Виж целия пост
# 9
Когато се слага сода се слага и кисело мляко в тях, може 2 лъжички, но да има за нея
Виж целия пост
# 10
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..
Виж целия пост
# 11
Има си някои тънкости, но по ресторантите кой знае какъв продукт е, за да изглежда добре. Може изобщо да не е истинска сметана.
Виж целия пост
# 12
Скрит текст:
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_56.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post.html


Използвай течна сметана за готвене или обикновена течна сметана. Не тази за сладкиши.
Виж целия пост
# 13
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..
Със заквасена сметана пека месо, като ползвам сметаната със стайна тепмература, освен че бавно се загрява във фурната.
На тиган ползвам течна сметана и пак не директно от хладинка... тя ако не е отворена и без това не стои в него.
И нямам проблем.  

Използвай течна сметана за готвене или обикновена течна сметана. Не тази за сладкиши.
Тя тая за сладкиши си е по дефолт сладка, та едва ли таква е ползвала за пилешко или гъби.
Виж целия пост
# 14
Да, естествено,че ползвам готварска. Но наистина директно от хладилника сипвам,понеже взимам голяма от литър и там стои,за да не се разваля....може би затова
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия