Как приготвяте чесън за Бъдни вечер?

  • 12 600
  • 18
# 15
Радвам се, че ви е харесал!
[Аз пък се ядосвам, че чак сега виждам това... ще се наложи в същия ден да го приготвям, а не предварително, ама какво да правим... по нощите няма да седна да беля чесън (аз не, че и имам, де).
Нищо му няма като е направен същият ден.Като се пробва по време на правенето е доста силен и да не се подмамиш да сложиш доста олио, че ще стане на супа.
 Марче, в хладилника може да се стегне!
Виж целия пост
# 16
Аз правя нещо подобно, но не точно за Бъдни вечер - накисвам хляб във вода и добре изстисквам; счукан чесън, олио, сол и хляба разбърквам хубаво /или пасирам/ и добавям смлени орехи.
На Бъдни вечер слагам цели глави чесън на масата и кисел чесън от туршия - пак цели глави.
от дядо знам тази рецепта...когато беше жив той я правеше, а сега аз..казва се СКОРДАЛЯ
Виж целия пост
# 17

 Марче, в хладилника може да се стегне!

Веднага отскочих до хладилника да видя какво е положението...и да, малко по-гъсто е  Mr. Green
Миксерът ми се развали в най-неподходящия момент и правих чесъна с чопъра  Laughing Та изобщо не знаех колко се е сгъстил като го извадих  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Пастет от чесън и орехи

3-4 глави 4есън,
1ч.ч. орехови ядки,
1-2 филии сух хляб,
6-8 с.л. олио,
сол,
лимонов сок или оцет

Чесънът се с4уква със сол на вкус. Прибавят се ореховите ядки с4укани добре, белият хляб, предварително накиснат във вода и добре отцеден. Сместа се разбива с миксер като олиото се прибавя на струйка. Подправя се с лимонов сок или оцет и се украсява с маслини.
Благодаря за рецептата,на всички ни хареса. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия