С какво ви дразнят свекървите? – 143

  • 22 812
  • 756
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1519875
Виж целия пост
# 1
Запис.
Честно, аз самата не обичам гостуванията. Не бих издържала и два дена на гости. Чужд човек да дойде у дома, съвсем. Всеки на къщата. Има хотелчета, квартири. Всеки да си е спокоен.
На моя позната дъщеря й роди, младите живеят в София, наеха й хотел близо до жилището и всички много се разбират.
Приятелката ми беше получила обрив, когато отиде да се грижи за новороденото си внуче в квартирата на младите в София. Всичко беше наред, но тя от притеснение не беше на себе си. Моят син живее в София от студент, аз не съм гостувала в жилището му. Влизала съм, пила съм кафенце, но до там. Не искам на чуждо място. Е, има къде да нощувам, не съм на главата на никого.
Синковецът си посреща гости, млади хора, купонясват си, но това е различно. Негово си е жилището, нищо, че имаме немалък принос, но не е моята кочинка. Чужда миризма (шегичка). Аз у майкини не съм оставала да нощувам, нищо, че сума години съм живяла там.
Но не знам животът какво ще поднесе.
Виж целия пост
# 2
И у самите хора има диференцирано отношение. Може би е останало от стари времена тъщите да са мазни пред зетя, сакън да не остави щерката с децата, че срамота. Докато свеки няма такива притеснения.
Не съм чувала м.р. на думата "парясница".
Виж целия пост
# 3
Мда, тамън за това му се мазня на зетя! /шега/.
   Според мен и  тъщите сме същата стока, просто мъжете няма да седнат да си изливат емоциите в бгмама. Аз имам сред приятелското си обкръжение тъща, която има не малко участие в развода на дъщеря си. Но защото дъщерята позволи. Същата е свекърва, и там се опитва, но бързичко ѝ се припомнят допустимите граници.От сина.
  Когато дъщеря ми живееше в София съм оставала у тях с преспиване. За една нощ.Как пък няма да ида на хотел?!
   Да върна малко темата назад, дето свекървата казала,че у снахата свети. Дъщеря ми живееше в блок , който права линия беше на видимо разстояние от сестра ми. Спалнята на систъра гледаше към кухнята на щерката.Сутрин като стане лелята, първото нещо е да види свети ли при децата.   Знам ,че е различна ситуация, но аз бях много спокойна, че са близо до близък човек. Случвало се е да си помагат взаимно.
Виж целия пост
# 4
Според мен и  тъщите сме същата стока, просто мъжете няма да седнат да си изливат емоциите в бгмама. Аз имам сред приятелското си обкръжение тъща, която има не малко участие в развода на дъщеря си. Но защото дъщерята позволи. Същата е свекърва, и там се опитва, но бързичко ѝ се припомнят допустимите граници.От сина.
Така е, мъжете може би си изкарват емоциите в други форуми. Ако зачетем там, сигурно ще е сходно плюене по тъщи.
Виц по памет, че не ми се търси:
В нашата фирма въведохме глоба за псуване - 20 стотинки. (Може и 50, предвид инфлацията)
В понеделник един колега мълча, мълча, накрая сложи 20 лв. и ни разказа как е изкарал уикенда с тъщата. Ние се спогледахме и се изръсихме по 10 лв. за коментари.
Виж целия пост
# 5
Добре де, какво ви пука дали е харесала нещото? У нас се готви само вегетарианска храна и ако някой не я харесва ще го пратя да си купува каквото му душа сАка.
Сега е много удобно с готвеното, което предлагат навсякъде
Виж целия пост
# 6
И аз това не мога да разбера. Някакво натрапливо желание да си кралицата на черпака.
Виж целия пост
# 7
Е, ако е за едно посещение на гости, да не се връзва, ама 6 месеца са това. И дори синът да се намеси,тя явно си е такъв човек , ще си мрънка. 
   Аз така преди време спряха да готвя нещо любимо на моите, защото свеки ми направи коментар. Ама бързо се освестих, защо да си лишавам децата от нещо любимо , като те го харесват така. Просто съм казала, че когато са на гости те, няма да го готвя и толкоз.
    Не разбирам и това мрънкане де. Сготвила снахата, какво пречи да кажеш нещо мило.И си яж там каквото искаш, ако ще и хляб и сирене да е.
   Не разбирам това желание на тъщите и свекървите все те да са прави и да имат последната дума. И на всяка цена да се навират на всякъде. Аз тази сутрин така се изказах ред щерката, ама бързо се извиних и си замълчах.За нещо нейно си,дето нито ми иска мнението ,нито съвета, ама и мен да ме пита човек що се обаждам.Ама нали е дъщеря, не го отрази. Ако беше снаха, не знам как ще реагира.
Виж целия пост
# 8
Сега излизах и се разправяхме с една наборка, какво прави дъщеря  и като е месец на гости през лятото - не могат да си намерят нищо след нея, подрежда както реши, мълчат,  после се питат  и майтапят, да звънкат по телефона къде е това - онова. И си каза - добре ,че не е снахата , че двойно ще е  напрежението. Чуждото не е свое, години да е заедно, това  е.
 За това си мълча,  по-добре да се сърдят ,че не  правя нещо,  отколкото , че правя или приказвам излишно. То сърденето е неминуемо. За всички страни. И по-добре ,че не ми пипат нищо, че не знам аз пък каква стока съм, може да се изненадам.
Виж целия пост
# 9
Шест месеца е сериозно гостуване... направо си е пренасяне. Толкова дълъг период става досаден, ако ще да ти харесват манджите. Домакинството е свикнало по един начин, появява се тоя "гост", който хем е член на семейството, хем е гост.

Моята свекърва също не харесва нищо, но се прави, че харесва. Още по-смешна ситуация, винаги огромна куртоазия, всичко ми е най-вкусно и прекрасно, ама тя никога не е гладна и не го яде.  Grinning

Просто свекър ми минава, изяжда и нейната чиния и готово. Grinning
Виж целия пост
# 10
И  у нас свекърът бе доволния на всичко, на свекървата или фидето повече,  или друго. Що така ,не знам.
Виж целия пост
# 11
Като почнете с тези хотели. Ако свекървата е била 6 месеца някъде на гости, не ви ли идва на ум, че вероятно става въпрос я за САЩ, я за Австралия, я за Нова Зеландия? Не за София и Варна или Пловдив. Най-вероятно има къща и стая за гости има. Надали някой ще си купи билет за 5000 долара, за да стои 1 седмица и надали ходи всяка година, че дори веднъж на 5 години. Ако някой от вас обаче при тези условия може да си го позволи, хвала на такива свекърви и тъщи.
Виж целия пост
# 12
Абе и САЩ да е... Пак са 6 месеца. Разстоянието не променя ситуациите.
Виж целия пост
# 13
Прави сте, големият проблем са шестте месеца. В началото нищо толкова не ме дразнеше. Като взе да коментира, викам, Абе, всеки да готви както си е свикнал, важното е да се разбираме. Мисля, че това, което ме вбесява, е че никога нищо хубаво не ти казва. Хората са го казали, голямо клише, ама градивна критика. Аз в същото време нищо не коментирам. Същият човек като си дойдохме в България след 20-30 часа път ни посреща на празна маса и ми казва, има едни пържени тиквички в хладилника, може да направиш сос,  салата, има домати:) Ей това ума ми не го побира. Верно, че живее другаде, ама беше от 4-5 часа вече в апартамента, обаче що пък снахата да не приготви масата...
Виж целия пост
# 14
Обикновено роднините ходят по тези дестинации 1-2 пъти в живота си на гости и вероятно затова е толкова дълго. Ето  и на Креми свекървата беше за 6 месеца при тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия