С какво ви дразнят свекървите? – 143

  • 24 604
  • 756
# 30
Гостито е до 3 дена. На четвъртия трябваше да ѝ връчиш черпака.
Виж целия пост
# 31
За дългото гостуване-ами не е много приятно и за двете страни.
И когато си в чужда къща е най-добре да се съобразяваш с реда там и да не се бъркаш на домакинята.Елементарно възпитание е това.
Да,къщата може да е на сина и свекървата да се чувства,че си е вкъщи,ама домакиня е снахата...

И аз живях 2 месеца в апартамента на брат ми,докато бях бременна и вкъщи мъжът ми правеше ремонт.
Не съм си позволила да правя забележки на снахата,да мрънкам или да давам непоискани съвети.
Помагах,но предварително я попитах от каква помощ има нужда в домакинството.Разбрахме се и нямахме конфликти.Не е толкоз трудно.

За храненето на детето
Гледала съм племенниците ми,като бяха бебета.
Снахата казва какъв е режима на бебето-
Ще яде в определен час-спазвам го.
Не давай мед-не давам.
Тези дрехи ще облечеш на детето-ок,обличам детето с тези дрехи.

Не е сложно.
Детето си има майка.Тя решава.Аз не споря,защото това дете не съм го раждала аз.
Виж целия пост
# 32
Ама и вие сте виновни. На втория ден ѝ казвате, че гости е до три дни, след това е включена в домакинството. За следващото гостуване отсега да знаете.
Виж целия пост
# 33
Е, включване,  ама тя като е изключена от контакта как?
 Дано не е скоро следващото гостуване и толкова , остават 5 дни.
 Тапи в ушите и толкова.
Виж целия пост
# 34
Да де, явно е от дразнителите, в случая не споря.
Ама този мъж не се ли усеща, че половин година хич не е малко? На тази свекърва не й ли е скучно там 6 месеца, все пак само с вас общува?
Виж целия пост
# 35
Ами скучно. Половин година на безплатен олинклузив, че и критикуваш домакинята.
Виж целия пост
# 36
Гостито е до 3 дена. На четвъртия трябваше да ѝ връчиш черпака.
Подкрепям!

quinoumene, съчувствам ти.
Брата на приятеля ми живее в Германия.
Идва си всяко лято за месец и задължително остава при нас приблизително десет- дванайсет дни, преди да се прибере в родния си град.
Сравнението ми нищожно, на фона на твоите 6 месеца, но го споделям, защото
за мен този престой е канско изпитание. Аз по принцип не обичам да идват хора у дома. Работата ми е свързана с психично болни хора и с техните  близки. Изморявам се. Понякога се и натоварвам и имам нужда от тишина и моето си място ,където да се откъсна.
Не готвя , не сервирам , не пера чужди дрехи, не търся забавления и развлечения на "гостите" си  , не се подмазвам и съобразявам излишно , но въпреки това ежедневието ми се промения по начин , който ме натоварва.
Родителите им пък си мислят , че е много романтично да си доведат детето (на 43) до София , да преспят тримата на нашия диван и походно легло и след това да си го изпратят с напоени от сълзи кърпичи. И не си мислете , че той си идва един път в годината. Само лятото си идва за месец, а поне още два  пъти се появява за по седмица и цялто време гопрекарва с тях.
Моя любим три пъти ме пита дали все пак няма да се съглася да дойдат всички вкупом.  Ами не , няма.

И да , точно такъв съм егоист! И, защото почти на всеки , на когото съм споделила , твърди ,че съм гадна и , че така не се прави, аз съвети не давам по тази тема.
Ала опита ми вече сочи , че няма как да бъда пълноценна за себе си , ако се напъвам да угодя на някой друг Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Serendipity, ти си права за себе си. Но и "любимият" си има своето право, та имай едно наум.
Само да обърна внимание, че сама ще имаш чудесната възможност да бъдеш пълноценна, само и единствено за себе си.
Виж целия пост
# 38
Какво значи всички вкупом? Освен брата да ви гостуват и родителите им за месец ли?!?!
Виж целия пост
# 39
Serendipity, ти си права за себе си. Но и "любимият" си има своето право, та имай едно наум.
Само да обърна внимание, че сама ще имаш чудесната възможност да бъдеш пълноценна, само и единствено за себе си.
Силно благодаря за съвета
Какво значи всички вкупом? Освен брата да ви гостуват и родителите им за месец ли?!?!
хаха, то това е майчината мечта. Но не , става въпрос само за една- две нощи. Да го докарат от родния им град в София. Едно време , при старото гадже , е било така. Тя не е имала нищо против и те са й висели на главата колкото пожелаят.
Виж целия пост
# 40
Мен ме облива студена пот като си го помисля...
Виж целия пост
# 41
Мен ме облива студена пот като си го помисля...
Ах и мен.
Ама то много драми имаше по тази тема с разстоянието: То не бяха врачки , баячки, магии в чая ми за болести..
Обвинения ,че съм им откраднала детето. Той трябвало да си стои при тях, къде съм го домъкнала надалече?
Син от майка да деля...абе как да е

Някой по- назад не вярваше, чче на Никол свекърва й рови в дрехите..аз, след тяхно гостуване, не стога,че си намерих бельото с краката нагоре , ами имах и пера от кокошка и някакви кибритени изгорели клечки, разпръснати из гащи и бански Smile

До всякакви странни идеи води прекомерното свободно време в работоспособна възраст.
Виж целия пост
# 42
Боже мили, жднб!

Последните постове ме карат да се чудя човешката простотия до къде е способна да стигне! Чак вкупом цялото семейство да се натресат така!

Аз помня, че като бях дете идваха разни приятели на нашите на гости, за по седмица, защото живеехме до една голяма болница. Хората идваха по лекари, за лошо беше, нормално да помогнеш. И цялото домакинство се съобразяваше с тях. Мисля, че и на нашите им идваше в повече да готвят и да оправят за гости по седмица. А ако някой е намирал и кусури, татко щеще да им покаже вратата.
Виж целия пост
# 43
Нова съм в темата, чета само, вече 3та тема. УАУ, какви свекърви има!!
Моята е относително добра, нооооооо винаги закъснява! Това ме дразни. Другото е, че се вайка за всичко, включително защо и правим подаръци (по лични поводи и големи празници). И като цяло е несъобразителна, или поне само пред мен.

Казва ми - ще дойда до 13ч. Закъснява - 40-50 мин, 1 час, веднъж 2 часа! Идва и казва на дъщеря ми (на 11м, 1во внуче): " Баба е туууук! Да не ме забрави, бабоооо!". Все едно до момента детето е безпризорно, и никога не я е виждало. И продължава да повтаря тази мантра при всяко помрънкване на бебчето. Аз съм все още по майчинство, скоро се връщам на работа по настояване на свекърите, защото те щели да гледат детето, да не даваме пари за частни ясли (в София, знаете, положението е плачевно). Да, те могат да я гледат, и са го правили понякога за няколко часа през уикенда. Да, справят се ок, макар, че за да я нахранят и пускат песнички в Youtube, и памперс слагат... трудно. Закъсненията обаче..... много ми бъркат в здравето. Идва и ми казва - "ами аз трябваше да видя, че дядо е обядвал", или "аз видях някакви кални стъпки и се върнах да чистя", или "минах през Билла и се замотах". Безумно е! Всеки божи път! Идва през работната седмица по 2 пъти, понякога и по веднъж, идва в 13:30 или 14ч, и си тръгва ама точно в 4. Бебето респективно спи през една част от времето. Беше казала на ММ, че не можела пълноценно да си играе с нея.
Последния път като каза, че ще дойде до 13ч, а дойде в 13:50 я попитах дали не се е случило нещо, че вече съм се притеснила за нея. Така, да видя какво ще ми каже. Тя ме попита колко е часа, и после каза, че простоне обърнала внимание. Пътя и до вкъщи е 20 мин с градски транспорт и 10 мин с кола.
Какво да правя с тези закъснения? Притеснява ме факта, че като трябва да идва когато тръгна на работа, пак ще закъснява, или ще идва в последната минута?
Другото - вайка се за всичко. Защо сме били давали пари за количка? Те имали Chicco ще ния дадат. ( Да, ама Chicco-то е на 40 години и е проядено от твари някъде, и не е виждало повече от 20г бял свят). Защо сме им направили подаръци за Коледа (най-пресния пример)? Защо ММ си бил купил ново яке, как можело сега пари да се дават? Как съм можела сега на маникюр да ходя, щяла съм да заразя детето с нещо! Ето такива  безумия. Повечето ги пропускам, свикнала съм с годините (вече 8г сме заедно с ММ, и и знам репертоара). Но напоследък оаъзнах, че тя не знае как да оцени подарък, вложената мисъл, старание, уважение. Елементарни неща - апарат за кръвно сме и взели за Коледа, и разни хубави козметики. Има сърдечни проблеми, не си пие лекарствата. Беше във възторг, че този апарат си прави всичко сам. Иначе твърдеше, че имат хубав апарат за кръвно. Като го видях - механичен със слушалка...... Козметиката - вчера разбрах, че свекър ми си маже лактите с богатия крем на Rituals. Много добре му действал, каза Grinning Падам! После се оказа, че тя, свекърва ми не ползвала крем за тяло.
Нито едно благодаря не съм чула за всичките години. Подарък от тях не очаквам и никога не съм получавала.
Не ми е за подаръците, но не са ли те израз на взаимно уважение? Да продължавам ли да правя подаръци в бъдеще, като знам, че няма да им обърне внимание?

И последно. Купува на детето безумни неща. Или са много малки, или са много големи, или са момчешки. НЯМА едно като хората. И после ме пита - кога ще облечеш това  и кога онова? Ами казах си - след 3 години! Онемя. Взеки път и казвам да ми пише или да ми звънне като хареса нещо - не! Не се сеща.

Приемам съвети всякакви, нося на критика. Не съм перфектна, не правя физиономии пред нея, но се старая да и показвам уважение.
Ето, излях си каквото имах на душата.
Виж целия пост
# 44
Някой по- назад не вярваше, чче на Никол свекърва й рови в дрехите..аз, след тяхно гостуване, не стога,че си намерих бельото с краката нагоре , ами имах и пера от кокошка и някакви кибритени изгорели клечки, разпръснати из гащи и бански Smile
Аааа, тогава си взимам думите назад. Даже ти се чудя как не си му посочила вратата...
И като говоря за разстояние, нямам предвид в рамките на България или дори Европа.
Козметиката - вчера разбрах, че свекър ми си маже лактите с богатия крем на Rituals. Много добре му действал, каза Grinning Падам! После се оказа, че тя, свекърва ми не ползвала крем за тяло.
Barely_Mama_91, леле, като видях цената на крема и ми се напукаха лактите и петите Simple Smile
Само да ти кажа, че и аз ползвам епизодично лосиони и кремове за тяло, все пак съм на свекървенска възраст Simple Smile
И съм от хората, които не държат на подаръци и съответно да мисля какво да купувам отсреща, само защото било Коледа. Тази година изрично предупредих, че съм пас и в двете посоки. Обаче свеки "Ама то не може така" и носи пакет с разни шоколадови и други турски сладки евтинджоси и върхът - бонбони ЧЕРНОМОРЕЦ.
Сега чакам синът й да ги изяде, щото нали от мама, сигурно са магически Simple Smile
Едит: Сутринта проверих - дори не ги е отворил...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия