Коледни гевречета

  • 12 740
  • 25
# 15
Момичета, това тесто оставя ли се да втаса? newsm78 Или направо се пече? Нали е с мая.......
Виж целия пост
# 16
а3 го оставих 3а малко, около 15 мин.,, и после си го направих на гевреЧета.....
Виж целия пост
# 17
а3 го оставих 3а малко, около 15 мин.,, и после си го направих на гевреЧета.....

Благодаря ти!  bouquet Логично е да втаса тестото, щом е с мая, но понеже никъде не го прочетох, взех да се чудя кога точно се оставя да втаса..........Ще ги направя утре тези гевречета, много ми харесаха на снимката. Grinning
Виж целия пост
# 18
а3 го оставих 3а малко, около 15 мин.,, и после си го направих на гевреЧета.....

Благодаря ти!  bouquet Логично е да втаса тестото, щом е с мая, но понеже никъде не го прочетох, взех да се чудя кога точно се оставя да втаса..........Ще ги направя утре тези гевречета, много ми харесаха на снимката. Grinning

Аааа, няколко поста по- нагоре съм писала, че втасва, но става много бързо. Аз сигурно и 15 минути не съм чакала.
Радвам се, че са ви харесали  Hug
Виж целия пост
# 19
Първо маята с малко топло прясно мляко, към нея добавяш яйцата, захарта, олиото и брашното. Млякото накрая. Важно е като бъркаш продуктите, да го правиш в една посока.
И още нещо- нека маята е половин пакетче, или ако намерите от по- малките  Peace

Тарталета, разкошно изглеждат гевречетата!
Имам 2 въпроса обаче по рецептата-
- колко е "пакетче от по-малките"? Питам понеже аз имам голяма кутия със суха мая, а пакетчетата тука са друг размер, та да измеря правилно. newsm78
- пишеш маята да се смеси с прясното мляко , а пък после пишеш, че млякото се слага накрая? Нещо не разбрах аз, та ако може да ми обясниш  Blush Embarassed
Виж целия пост
# 20
Писала съм, че маята се размива в малко топло прясно мляко.  Peace Останалото количество накрая  Simple Smile
Уф, това за маята направо не знам как да ти го обясня. newsm78 Купувала съм мая в две разфасовки, но идея си нямам кое колко грама е  Embarassed Дано някой от по- вещите готвачи се включи  Praynig
Виж целия пост
# 21
Маята, която купувам не е прахообразна (суха), колкото кибритена кутия е 42грама и с нея се замесва 2кг брашно.
Виж целия пост
# 22
Снимката ме вдъхнови и снощи ги направих. Мислех да включа и детето в збавлението, но доста лепнеше тестото Sad Въпреки това станаха невероятни на вкус и моите двама гладници много ги харесаха   chef Simple Smile
Направих само половин доза и пак нямах търпение да ги изпека всичките. Така че "благодаря за рецептата, но внимавайте - количеството е за многодетни семейства "
Виж целия пост
# 23
Станаха много хибави гевречета, не остана дори и едно, освен тези на сурвачката:
http://viki2004.multiply.com/photos/photo/20/9
http://viki2004.multiply.com/photos/photo/20/8
Виж целия пост
# 24
Станаха много хибави гевречета, не остана дори и едно, освен тези на сурвачката:
http://viki2004.multiply.com/photos/photo/20/9
http://viki2004.multiply.com/photos/photo/20/8

Браво!

Виж целия пост
# 25
Най-накрая ги направих тези гевречета с малко помощ от свеки  Praynig



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия