Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

  • 25 926
  • 738
Добре дошли!

Заповядайте в тридесет и деветата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #36, #37 и #38.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 1
Правят ми кръвен захарен профил, взеха ми на гладно, закусих, чакам да стане време за следващото вземане на кръв. Мога ли в това време да пия кафе (без захар)?
Виж целия пост
# 2
Мерси за темичката!


Честит празник, който каквото си празнува Simple Smile
Виж целия пост
# 3
От какво могат да се получат кафеникави петна на дланта на едната ръка . Нещо като ръждиво, все едно си се нацапал
Виж целия пост
# 4
Ън,
Оф, вече мразя варени картофи и моркови. Аман с тая диета, че аз съм с повече от хронично състояние, та си я пазя почти постоянно.
Иначе - слузта според това, което си спомням е от червата, чак пък от панкреаса да е - не вярвам 🤔. При мен доста редовно се получава и вече съм спряла да обръщам внимание, но аз съм си и със СРДЧ.
Оххх, сега аз да питам обаче…
След ужасната ми сага с боледувания повече от месец и 2 изпити АБ за този период днес най-накрая си направих изследвания.
Притесни ме, че урината ми мирише много странно последно време, но не мога да опиша на какво е.
Та - общо химическо изследване на урина със седимент - няма нищо.
Някакви слаби отклонения в ПКК, не мисля, че са някаква драма. Неутрофили, лимфоцити, явно още си влача нещо пост-вирусно.
Желязото и феритинът са ми ниски - това си го знаех, защото си го имам този проблем, ще го коригирам.
Обаче ми излезе висок фосфор. При норма 1,45, моят е 1,61.
Четох в интернет - всичко звучи много лошо.
На какъв доктор да ходя? Чудя се за нефролог? Все пак проблема е с урината, а и аз не съм много любителка на пиенето на вода…
Естествено, пратих резултатите на ЛЛ, ама като я знам - ще имам да я преследвам 3 дни, докато ми отговори.
Виж целия пост
# 5
За фосфорът бях чела ,че се повишава от безалкохолни напитки 🤔
Пиете ли такива?
Виж целия пост
# 6
Не, само вода и билкови чайове.
Виж целия пост
# 7
Правят ми кръвен захарен профил, взеха ми на гладно, закусих, чакам да стане време за следващото вземане на кръв. Мога ли в това време да пия кафе (без захар)?

Може.

Гърне, благодаря! Flowers Hibiscus
Здрави и обичани да сме!
Виж целия пост
# 8
Вирусите не се лекуват с АБ. Откакто включих Авирона съм пушка. Още след първия ден почти спрях да кашлям, сега почти изобщо. Ще си го доизпия. За трети път пия от 2 години насам и винаги ми действа много добре при вирусни заболявания.
Виж целия пост
# 9
Минах преглед. Еми не знам какво да мисля. Троснато грубо отношение, претупа ме. Нацупи се, че не й бях разпечатала лабораторни резултати, които са на 90% готови. Сбърка една цифра на входа и ми се занацупи, че не работело. На ехографа колкото да нащрака снимки да прикачи, дето кой ти застраховател или пациент разбира какво има на снимката... Питах я да ми обясни, ЗАЩО ми се гади след ядене и какво да ям - ми ето, изписала зирид да не ми се гади. Добре де ма аз питам защо и какво да ям. Ми да няма пържено и люто. Е хубаво де, аз тези неща ги знам, въпросът е каква храна ми дразни и защо - фибри ли, мазно ли, протеини ли? Обеснява ми за солната киселина и празния стомах като на малоумна... Защо ме боли отляво и до гърба - ми от нерви... Утре съм на второ мнение, а тази ще докладвам в супердок, видях и други подобни отзиви, но бяха малцинство и не ги взех насериозно... тази само с тона, не съм й длъжна. Изобщо не ме разпита... Днес след кисело млако горе долу добре, после поспах половин час, после много огладнях и изядох два банана - че след първия ми беше добре. Сега не че ми се гади толкова, но то така или иначе вечер и нощем се усилва. Взех хляб да препека филия с чай, само дано масло и сирене да не дойдат много мазно, тънко ще намажа... или да накисна тоста в чай ли, с малко сирене...
Виж целия пост
# 10
Благодаря, Мила! И аз си мисля, че е в червата проблема, СРДЧ просто се влоши много последната година, ето и сега пак съм на диета с варени картофи и ми призлява при мисълта какво ще вечерям. Обаче след толкова диети все продължава да ми е зле и затова взех да мисля какво ли не. Най-често ме боли в ляво, или на нивото на свивката на кръста или по-надолу, по средата на корема. Предполагам ,че са червата. Омръзна ми да ставам всяка сутрин в 3, 4, най-късно в 5, а през деня да доспивам седнала. Това си е мъка отвсякъде. Или да се събуждам по малките часове, щото ми се гади и ми е тежко, сякаш съм погълнала слон, а почти не се храня. Пак станах 36 кила.
Виж целия пост
# 11
От два дни имам болка, сякаш в хрущяла на носа. По средата.
Не съм го удряла. Не е видимо външно да има проблем но ме боли. Повече от едната страна.
Имам и хрема(синузит). Не съм се духала силно. Не ми излиза пъпка вътре.
Случвало ли ви се е? Почвам да се филмирам, че през нощта съм се наранила без да помня.
Като пипна мястото боли, а и без да пипам го усещам.
Виж целия пост
# 12
Та съжалявам, Ън, че не мога да дам обратна връзка... ще карам с диетата. Писала е, прегъната жлъчка видяла, трябва пак да пускам хелико проба. Сега хапвам препечен пбикновен бял хляб с тънък слой масло и сирене и пия чай цяръ за стомах и жлъчка, и съм щастлива, пък ако пак ми се догади, ще пия пак лютива мента. Пък утре за всеки случай да ми видят пак панкреас, може и гастрита пак да се е обострил наистина. Според мен също гладът помогна, макар още да съм далече от оправяне и комфорт.
За авирон и аз за стотен път с него избутах миналата седмица простудата, никога не ме е предавал.
Виж целия пост
# 13
Дами, пазете диетата и дано отшумява скоро.
Spring Blossom, и аз съм с прегъната жлъчка, докторката ми каза, че на ден вижда по 10 такива, анатомична особеност е едва ли не. Иначе - ти миналата година с гастроскопията не се ли беше тествал за Хеликобактер?
Ън, типична болка за червата, мен също ме болеше там точно. 6 години бях с тъпото СРДЧ, махна се магически след като родих, няколко години можех да си ям всичко и хоп - гастрит и херния на диафрагмата от 2 години. И аз днес си мислех какво да правя за вечеря и сори, ама картофи точно днес не. Какво и аз не знам, то ми е писнало и да правя едно нещо за мен, друго за мъжа ми и детето…
Иначе - чух се ЛЛ и тя няма идея за високия фосфор. Ще ходя на нефролог със сигурност.
Виж целия пост
# 14
Спринг, не се тревожи, ако беше сериозно щеше да се види. Успех утре !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия