Козунаци 2023

  • 44 276
  • 758
# 720
Здравейте, търся рецепта за козуначен кекс с локум и стафиди.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 721
Здравейте, търся рецепта за козуначен кекс с локум и стафиди.
Благодаря предварително.
Рецепта (то и на кекс са такива съставките, само набухвателят е различен) съм посочила малко по-напред, позлвай и 1/2 от нея да ползваш за проба, а и за да се събере в кесова форма.  И ако държиш да е кекс (а не е грешка например)  - ползвай по нискобелтъчно брашно (9-10г протеин) и не  меси, а забъркай като кекс. Simple Smile И би било Кекс  с мая и  съответно ще трябва да втасва разбира се.
Виж целия пост
# 722
Да се похваля с един пробен козунак, който се получи много мек и въздушен. Рецептата е от Фейсбук група, като малко я промених. Захарта при мен е половин чаена чаша+течен подсладител 2 с.л. Маслото го намалих, като добавих свинска мас при оформянето.

Скрит текст:

Виж целия пост
# 723
https://www.facebook.com/share/v/89powoXavQ8gp4xq/
Иска ми се тази година да се пробвам с панетоне. Дали е сполучлива тази рецепта?
Хартиените форми от къде мога да купя - София?
Виж целия пост
# 724
https://www.facebook.com/share/v/89powoXavQ8gp4xq/
Иска ми се тази година да се пробвам с панетоне. Дали е сполучлива тази рецепта?
Хартиените форми от къде мога да купя - София?
Зайче, не знам дали рецептата, която си показала е сполучлива, но мога да ти предложа моята рецепта за панетоне, за която гарантирам, като вкус и краен резултат. Има подробно описание как се приготвя.

Хартиени форми купувам от Густа про, онлайн магазин е. Ако не намериш от физически магазин в София.
Виж целия пост
# 725
Също мога да предложа рецепта за панетоне -
ПАНЕТОНЕ - ВЪВ ФОРМАТА НА КРУФИН
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_805.html
и още
КАРАМЕЛЕНО ПАНЕТОНЕ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_487.html
Виж целия пост
# 726
В Лидъл има филиран бадем, поръски всякакви, глазура захарна ( стори ми се идейна за козунак, бяла), спрей против залепяне, ксилитол. Имаше и други интересни неща като крем за слепване подобен на дулсе-то, който също ми е в плановете за руло.  Основно се оглеждам за качествена мас аз, мисля тази година да слагам малко мас за сметка на маслото. Идеи за купешка качествена мас?
Виж целия пост
# 727
G..D.., аз вземам от СВА, в кофички от кисело мляко е, на малка фирма от Велики Преслав. Ако искаш мога да погледна производителя как се казваше. Иначе преди съм вземала на Маджаров, също е ОК, но цената е двойна на тази, която ползвам сега.
Виж целия пост
# 728
Мики, нашето СВА не е като вашето, ама ако снимаш  маста, да погледна все пак.  Иначе и аз имам на Маджаров.
Виж целия пост
# 729
ЦБАтата са франчайз и едно с едно не си приличат... ако има половината им асортимент да е еднакъв на всичките, пак добре. В момента двата ми най-близки супермаркета са така, хем са и двата ЦБА, хем нищо общо, даже клиентската карта важи само в единия.
Виж целия пост
# 730
СВА
 
Скрит текст:
нашето е Комо, това  при Мики е само СВА. Иначе не съм ходила в друго, нямам идея, че са толкова различни.
Виж целия пост
# 731
Морена,
Скрит текст:
то вече дори не е СВА, прекръстиха ги на Бурлекс. Всъщност едно време двата ни най-близки филиала бяха Бурлекс, преди да станат СВА. Grinning

Снимах етикета и видях, че е с изтекъл срок. Joy Ама нищо ѝ няма. Помирисах я, екстра си е. По Великден ще замине.
Виж целия пост
# 732
Благодаря, Мики
Виж целия пост
# 733
Той с малко е заминал срокът, ако е съхранявана добре, ще си е екстра още някое време.
Виж целия пост
# 734
Ще я потърся . Последната която взимах при топене не стана прозрачна , а се превърна в бяла каша. Не помня на кой производител беше, кофичка със син етикет на капачката . По едно време в Лидъл имаше една македонска мас - ужасно вкусна беше, ама я няма вече.  Нещо такова ако намеря- никаква тежка миризма , ухаеше на прясна мас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия