Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сватба в Гърция 2023

  • 1 858
  • 1
Здравейте,

Предстои ми сватба в Гърция тази есен. Мястото за церемонията е запазено, гостите поканени, но остава сложната част. Та въпросът ми е към дамите, които са сключвали брак с грък. Какви документи ви изискваха и колко по - рано започнахте тяхната подготовка? Също така какво е нужно, за да е валиден бракът на територията на България?

Много ще съм благодарна, ако някоя дама сподели своя опит, понеже информацията в интернет е доста объркваща.

Слънчев ден на всички! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
При мен е обратното, но е еднакво в ЕС: удостоверение за семейно положение, с преводен документ (на гръцки, български и английски), който е сравнително нов и се издава в цял ЕС. Издава се от общината по местоживеене, но и двамата трябва да отидат на място, защото се вписват данните. Съответно, трябва да се издаде в България.
Документът е нов и е възможно да не го знаят още навсякъде. В гръцката община ми казаха, че това е напълно достатъчно ако аз искам да сключа брак в Гърция като гражданка на ЕС, но в България имаше малко разправии, защото лелките-служителки ги мързеше да четат и се опитаха да изкарат документа на мъжа ми невалиден. По принцип, процедурата в Гърция е много по-улеснена и ме е яд, че въобще се занимавах да подписвам в България.
Поне месец трябва да се отдели за по- сигурно и то заради отчайващата некомпетентност на служителите. Легализацията става в посолството, съответно за България - в българското.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия