Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мой приятел мрази красивите,успешни,щастливи и талантливи хора...

  • 5 093
  • 101
Здравейте!
Мой приятел има огромни чувства на омраза и завист към горе-посочените типове хора и иска да си излее болката(по негови думи).Помоли ме да публикувам неговия пост тук,понеже е опитвал няколко пъти в сподели,и все не му одобрявали темата,а той нищо лошо не е написал.Няма профил в бг мама,а и не иска да си прави,защото желае пълна анонимност.
И така....ето и неговата тема:

"Знам,че не е хубаво това,от моя страна,но е напълно основателно!
Завиждам на такива хора.Особено на тези,които имат толкова много блага в излишък.Пример: Michele Morrone.Страшно ме дразни!!!Има всичко на света.Красив,щастлив и богат,с безброй таланти.Актьор е;може да пее,да рисува,да танцува(изобщо,има ли нещо,което да не може!?),има атлетично,красиво тяло,красиво лице,красив ГЛАС(-и по време на пеене,и по време на говорене),семейство,пари,на всичкото отгоре един няма,който да го хейти-всичко му се радват и го обичат.Всичко има.Всичко може,сигурно и салта може да прави.Толкова му се дразня,че чак имам чувството,ЧЕ ГО МРАЗЯ!!!Всеки път,щом се сетя за него,изпитвам някаква ненавист,сякаш ми е смъртен враг,който ми е вредил многократно,а той човекът,дори не знае,че съществувам.Чувствам се като боклук,в сравнение с него,а аз също съм красив,но имам едва половината от качествата,които той притежава,заедно с много проблеми в професионален и личен план и невървежи,докато той си е късметлия,личи си!И не!Не ми казвайте колко се бил трудел за всичко,което е постигнал!То си е талант,даден от Бога!Тялото не е само до спорт,но и до генетика.Същото е и с пеенето-до голяма степен е талант,даден на готово.Много хора се учат да пеят с години и никога не достигат до това професионално качество на пеене.(Той НЕ Е учил за певец!!!)
Дразня се,защото винаги съм вярвал,че ВСИЧКИ сме равни пред Бог и би трябвало да сме еднакво талантливи и можещи,а не само определени да изпъкват и да изглеждат те самите като богове,а ние да сме останалите,по-низши същества,чието място е там долу-в краката им.Не е честно!Понякога толкова се озлобявам,че чак ми се иска нещо лошо да се случи на такива като него и дори съм мислел за магии за отнемане и присвояване на чуждото щастие,качества и късмет.
Не мога да разбера!Защо пък точно той,А НЕ АЗ?
Ето и друг пример-Omar Bolkan al Gala.
Модел,бил най-красивият мъж.Богат,щастлив,и той е намерил любовта.И той всичко си има.Като го гледате,вечно усмихнат,позитивен,добър.Ами как няма да е?Животът му е съвършен,като самия него.Няма какво да го провокира да се озлоби.
А аз какво да кажа.Имам мечти,боря се за тях със зъби и нокти и вечно нещо се обърква,вечно провали и с 300 зора постигам това,което желая,а те-с лекота.Галеници на съдбата.ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТЯХ!!!МРАЗЯ ГИ!!!
С какво те са повече от мен или от вас???Не ме разбирайте погрешно!Знам,че някои ще кажете,че поне съм здрав,имам покрив над главата.Признавам го и съм благодарен.Попринцип,когато говоря за неравенство,визирам и по-нещастните,от мен,хора,които са болни или бедни.Защо те нямат това щастие?Защо само определени хора имат пълното щастие,докато други имат или трошичките от него,или и толкова нямат?
Глория,пък още по-зле!Не стига,че има такъв талант и богатство,ами(според много хора),характерът и отношението ѝ към феновете ѝ е отвратително!Тя пък хептен не заслужава...
Благодаря ви предварително за разбирането!Не отричам,че това моето никак не е хубаво,но не мога да го контролирам.Смятам,че с право имам тези чувства и,също така,заслужавам и аз да съм на тяхното място!Както и всички останали."

Вие какво мислите?Аз не знам какво точно да го посъветвам.Изложил е наистина добри аргументи,които го оправдават в случая.
Виж целия пост
# 1
Нищо не оправдява инселското му поведение.

Не се разлива с черпака поравно, изброените си спукват г***вете от работа, той е обикновен г*з.
Виж целия пост
# 2
Едно от най-глупавите неща, които могат да занимават нечии мисли , е завистта. На практика не знаеш нищо за човека на когото завиждаш. Бил модел, бил имал таланти. Всичко е лустро за пред балъците. Това за имането. А за талантите, от къде знаеш колко труд полага, за да си развива способностите?
Имал бил прекрасен живот и семейство. Да не си му светил, че да знаеш? Още много мога да напиша все в тоя дух. Завистливостта е супер непродуктивно качество и е характерно за хора, които не желаят да направят нищо, за  подобрение на собствения си живот.
Виж целия пост
# 3
Не виждам аргументи, а тъпота и мързел.
Човек, който наистина си скъсва четирибуквието, първо няма време да гледа другите.
Виж целия пост
# 4
Баш с тези ли намери да се сравнява приятелят ти? Не знам на колко е години, но е наивен лигльо и мрънкало.
Виж целия пост
# 5
Мисля, че не става дума за никакъв проятел, а за теб.
Също така мисля, че е добре да отидеш на психолог.
Виж целия пост
# 6
Как беше - празни мисли на празен човек.
Виж целия пост
# 7
Аз не виждам аргументи.
Виждам глупав и злобен мързеливец и то с голямо его. Разбира се неподплътено с нищо.
Омразата е като чаша отрова. Не вреди на другите, а на теб самия.
Жалко и смешно е да се гледа в чуждата паничка.
Вместо да си пилее човек емоциите за това, по-добре да си седне на задника и да постигне това, което той иска.
Ако някой, който уж ми е приятел ми каже тия работи, няма да ми е приятел.

EmmaT, много точно, евала.
Виж целия пост
# 8
Като влезеш в обувките на богатите, красивите и щастливите ще видиш, че не е точно така. Никак даже. Развивай се ти, сам, това е истинският живот, това е интересното.

Не го укорявайте толкова човека. Най-вероятно е млад, а младите нямат търпение. Просто е насочил грешно енергията си.
Виж целия пост
# 9
Твоят приятел по някакво странно съвпадение, също като теб, не признава интервалите между препинателните знаци и думите. Иначе от всички тези изброени само за Глория съм чувала, ама не мисля, че е чак толкова щастлива жената, съдейки по нейни интервюта за щерката и зетя, нито, че е с дадени от Бога прелести, за които не се е трудила лично тя или оторизиран от нея хирург. Постарала се е жената. Само талант не е достатъчен за нищо, нужни са постоянство и усилия, при някои повече, при други по-малко
Виж целия пост
# 10
Ох, и аз съм била млада. Никога не съм имала такива мисли.
Завиждаш на някой, че е модел. Ми стани и ти.
Завиждаш на някой, че е лекар. Ми ходи и учи да те видим.

Или как видях една позната преди 6 години отслабнала много, а доста години беше дебела.
Ми през главата ми грам мисъл за омраза и злоба не е имало. И тъй като имах проблеми  и аз просто си казах, че искам и аз като нея, но не съм я кълняла наум или такива неща. Отидох и я разпитах подробно.
След време и аз имах резултати. Как ще я мразя? Тя ми даде насоки и то ценни. Ще съм и вечно благодарна, че е успяла, защото ако не беше, нямаше и аз да се навия дълго време. Не че не знаех някои неща, просто ми трябваше време за промяна в главата и настройка. Някак не вярвах. Но като я видях и говорихме, разбрах  доста неща.
Виж целия пост
# 11
Освен да се свържеш с НАСА, и със следващата совалка да изпратят съобщението ти да пътува из Вселената, може да те чуе и да заработи за теб?

Иначе, мисля, че колкото повече се тръшкаш за нещо и тропаш с краче, то толкова повече ти бяга, с негативизъм нищо не се постига... Труд, търпение и приемане. Иначе отива за психиатър работата... тя почти е стигнала вече.
Виж целия пост
# 12
Когато видиш някой, че е постигнал нещо, което не заслужава, а ти не си, обикновено има основателни причини той да го постигне, а ти - не.
Виж целия пост
# 13
Микеле Мороне е разведен, децата -  при майка си. Чак толкова щастие няма.
Виж целия пост
# 14
А колко по-талантливи и по-успешни хора има от дадените примери.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия