Утре е 8ми март, празник на жената, любим мой празник. Ние, жените, сме същества, които ще направим всичко за любимите си хора, а правенето на нещо за нас ще оставим за накрая или ако не остане време или енергия – ще пренебрегнем. Това ни е заложено в природата, за да можем да създадем и отгледаме децата си, и не само при нас, а и при други животински видове сме наблюдавали немалко пъти саможертвата на майката. Лично на мен ми се е запечатало едно птиче, което беше умряло от глад, мътейки яйцата си... Доста героично, но ето тук е и поуката – яйцата останаха неизмътени и жертвата на родителя остана напразна. Ако мога да взема и да дам поука от видяното (гледаното), мога ясно да потвърдя – за да се погрижим за другите, първо трябва да се погрижим за нас. Предизвиквам те с това – направи нещо за себе си, включи нов навик, дори самото включване на нещо 5-10 минутно може да те накара да сияеш, усещайки, че се грижиш за себе си.

🌸 8 практики/навици

Малките навици могат да ни доведат до големи успехи. Дали ще си направиш навик за по-ранно ставане, за да имаш повече време за теб, или ще изградиш някаква сутрешна рутина, е твой избор, аз ти давам няколко навика, който правя или съм правила и са ме карали да се чувствам добре:

1. Вода с лимон сутрин - алкализация и детокс на организма
2. Прием на пробиотик - в днешно време винаги е добре, препоръчително е да имате показания, но като цяло проблеми с кожа, с депресия, с подуване и т.н. се дължат именно на чревната флора. Намерете подходящия за вас и вашите нужди.
3. 100 скока сутрин (или 1мин) - задвижва лимфата и събужда добре
4. Масаж на корема - за добра перисталтика - 1- кръгови движения по посока на часовниковата стрелка, 2 - движения от горе надолу, 3-щипцови движения (или ако не ги разбираш, виж в интернет)
5. Вакуум - има редица ползи - от “масаж на вътрешните органи” до по-тънка талия
6. Смути против подуване на корема - половин краставица, ананас, джинджифил, лимон и вода за разреждане. Нека е като “първо ядене” и поне 2 часа след него да не се приема храна.
7. Йога или масаж на лицето - преди грима
8. Бърз сутрешен стречинг - направете си рутина за бърз стречинг - 5-7мин, който да обхваща цяло тяло, ръце, крака, гръб, корем.
 
🌸 изброените нарочно са 8 по повод утрешния празник 💕
 
🌸 днес те предизвиквам: направи някое или няколко от нещата, гарантирам, че ще се почувстваш по-добре
 
🌸 днес аз ще направя нещо ново - ще добавя фейс йога към навиците си
 
🌸 успех!

Задайте своите въпроси към мен в консултативната ми тема ТУК.
 

#жена #празник #любов #грижа
Виж целия пост