За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 315
  • 762
# 225
Имам този чопър и не го заменям. Реже както малко количество продукти (има допълнителна перка, която обира от дъното; стените имат издадени улеи, ножчетата са близо до тях и не позволява да се лепят по тях), така и по-голямо количество продукти. С него "режа" и краставицата за таратор.
За чесън имам това. И него не сменям. От него купих втори и още 1 резервен. Реже чесъна на малки парченца, перфектни за таратор, за оцет с чесън за шкембе чорба.
Виж целия пост
# 226
Освен просто по-малък по обем чопър, помага и да се добави мъъъничко водичка. Стига да не пречи на рецептата, разбира се. Но като се сложи, по-лесно се нарязва примерно лук, без да е постоянно по стените на чопъра. Говорим за лъжица-две, а не да плува.
От това за чесъна се впечатлих много, ако видя някъде сигурно ще си купя и аз.
Виж целия пост
# 227
За чесън конкретно единствено преса ползвам, иначе в хаванчето  и най-вече на дъска и с ножа намачквам, че по-лесно го обирам, какъвто е лепкав... Simple Smile
Виж целия пост
# 228
Аз чесъна или с преса, или стържа на най-ситното на рендето. Моят чопър е Бош, доволна съм как се справя с малки количества, но и при него полепва продукт по стените, та няма да пускам линк. Аз съм си свикнала и не бих си купила друг само за да имам за по-малки количества, зариаваме се с уреди и уредченца малко по малко Grinning
Виж целия пост
# 229
Аз си представям идеален вариант нещо като резачка за яйца, ама за лук. Сещате ли се, ето тези, и конкретно - лявата страна, но все пак яйцето е дооста по-меко, та надали ще стане с лук :/
Виж целия пост
# 230
Не стават тези за по-твърди неща, кекави са. Най-твърдото дето съм срещала като идея да се нареже с такова, са били гъби печурки макар че и за тях ми е съмнително. Пробвай другия път номера с мъничко вода в чопъра при лука, може и да ти свърши достатъчно работа и да не трябва да търсиш друг уред. Тя е малко и бързо ще се изпари при готвенето после и няма да ти се пречка.
Виж целия пост
# 231
Остана ми 500гр картофено салата (картофи с лук и магданоз). Ако й добавя майонеза за утре вечер, дали ще стане добре. Иска ми се да спестя усилия, а да разнообразя малко.
Виж целия пост
# 232
Предполагам е подправена с олио и оцет? Не бих сложила майонеза тогава. Но бих я използвала за гювечета.
Виж целия пост
# 233
Остана ми 500гр картофено салата (картофи с лук и магданоз). Ако й добавя майонеза за утре вечер, дали ще стане добре. Иска ми се да спестя усилия, а да разнообразя малко.
По-скоро и добави малко кисело мляко, вместо майонеза...или смес от двете, но утре. Не сега.
Виж целия пост
# 234
Бих сложила майонезата, но преди да сервирам и картофите да са постояли на стайна температура. Не обичам студени картофи. Пробвай с две картофчета, дали ще ти хареса.
Виж целия пост
# 235
Благодаря, Mums!
Утре ще я тествам с малка порция първо и тогава ще реша как да продължа. Всъщност, тя като престои тази нощ, утре може дори да стане по-хубава. Така съм забелязала, че се случва с моята картофена салата. Или както ММ казва " Били, просто сме гладни от предишната вечер и затова я ядем с охота"
Виж целия пост
# 236
Остана ми 500гр картофено салата (картофи с лук и магданоз). Ако й добавя майонеза за утре вечер, дали ще стане добре. Иска ми се да спестя усилия, а да разнообразя малко.
За мен оцетът изобщо не пречи на майонезата, та действай с пробата. Simple Smile
Виж целия пост
# 237
На изостанала картофена салата бих добавила още неща, маслинки, чушка, марулка.

Аз си представям идеален вариант нещо като резачка за яйца, ама за лук.
Има си резачки за лук на тоя принцип, само се натиска.
Виж целия пост
# 238
Добрютро!
Вчера, пазарувайки друго, едно нахално парче свинска плешка с кост и кожа ми скочи в количката 😁 Днес настоява, че иска на топличко в кукъра, а после в гювеча с картофки, морков, лук и гъбки. Обаче имам и една бамя в бурканче (по рецептата на Пер-чо за маринована бамя) и мисля, че ще му отива. Но кога в процеса да я добавя? За да не се разварят зеленчуците, първо ще сготвя месото до полуготовност и ще го прехвърля в гювеча, добавяйки зарзавата. Тогава ли и бамята? Да не се разкашка 🤔
Виж целия пост
# 239
Добрютро!
Вчера, пазарувайки друго, едно нахално парче свинска плешка с кост и кожа ми скочи в количката 😁 Днес настоява, че иска на топличко в кукъра, а после в гювеча с картофки, морков, лук и гъбки. Обаче имам и една бамя в бурканче (по рецептата на Пер-чо за маринована бамя) и мисля, че ще му отива. Но кога в процеса да я добавя? За да не се разварят зеленчуците, първо ще сготвя месото до полуготовност и ще го прехвърля в гювеча, добавяйки зарзавата. Тогава ли и бамята? Да не се разкашка 🤔
Tя нали си е готова за ядене, аз бих я сложила в последните 10 минути от готвенето  най отгоре и без да разбърквам много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия