За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 380
  • 762
# 690
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? Стевията като че ли винаги я усещам и ми е малко гадна.
Точно за такова кремче няма да ти развали консистенцията, а за сладкия вкус освен подсладител може да сложиш повече ванилия или канела, кокос да поръсиш или от сорта - такива "сладки" миризми си дават асоциация за сладко дори и да няма истински сладък вкус. Комбинация от двете би била най-добре, според мен. Еритритол ползват около мен които заместват захарта, не съм чула да се оплакват от него. Е, освен от цената Grinning
Виж целия пост
# 691
Стевията по-икономична ли е от еритритола? Имам предвид дали е по-сладка и се ползва по-малко
Виж целия пост
# 692
Като цена еритритол излиза по-скъпо, ако това визираш под икономична. Те са различни неща и като грамаж примерно е съвсем различно количество което слагаш. Но стевията не всеки я харесва, остава един послевкус от нея дето на някои хора направо им горчи.
На мен всички заместители на захар ми оставят натрапчив сладък вкус в устата с часове след като съм опитала нещо с тях и избягвам да се занимавам с такива, не е приятно. Отделно от факта че не ги считам за здравословни, но това вече не е по текущата тема.
Виж целия пост
# 693
Добър вечер!
Ще правя запеканка с бекон, картофи, топено и синьо сирене обаче синьото сирене ме съмнява дали не е развалено - отворено е преди 2седмици

По-голямото парче от снимката е вътрешната част
Виж целия пост
# 694
Освен да го опиташ Rolling Eyes
Виж целия пост
# 695
😂 Krist искрено ме разсмя - като го опита ще е ,за да се убеди, че е станало още по- ароматно. Нищо му няма-  слагай го, то когато постои по-дълго пожълтява леко по повърхността.
Виж целия пост
# 696
Хаха, ами за най- сигурно. То толкова пастьоризирано, че едва ли да се развали.
Виж целия пост
# 697
Плесента май започва да си се разпростира и където я е нямало в началото. Което не зная дали е непременно лошо.
Предвид наситения вкус, аз лично нямам идея как бих различила разваленото
Виж целия пост
# 698
Разваленото синьо сирене пожълтява и се покрива с жълтеникава плесен, както и обикновеното саламурено. И не би трябвало да е пастьоризирано след заразяването с благородна плесен, пастьоризацията ще я убие. Щом тя живее - всичко ще живее.
Виж целия пост
# 699
Добър вечер!
Ще правя запеканка с бекон, картофи, топено и синьо сирене обаче синьото сирене ме съмнява дали не е развалено - отворено е преди 2седмици
.........
По-голямото парче от снимката е вътрешната част

Така е, нищо му няма, ползвай спокойно, лошото е ,че повечето такива сирена са много солени
Виж целия пост
# 700
Добро утро!
Предложете ми някоя изпитана и лесна рецепта за шоколадов чийзкейк
Виж целия пост
# 701
https://www.bonapeti.bg/recepti/tamen-shokoladov-chiyzkeyk/

маскарпонето успешно се заменя.
Виж целия пост
# 702
Добро утро!
Предложете ми някоя изпитана и лесна рецепта за шоколадов чийзкейк

Шоколадов чийзкейк
Виж целия пост
# 703
Здравейте, имам телешки пържоли от Блек Ангъс и се чудя как да ги приготвя.
Пържолите са нарязани на по един сантиметър дебелина като за виенски шницел.
Ако ги пружина в зехтин на тиганче дали ще се получат да не са жилави?
Виж целия пост
# 704
Здравейте, имам телешки пържоли от Блек Ангъс и се чудя как да ги приготвя.
Пържолите са нарязани на по един сантиметър дебелина като за виенски шницел.
Ако ги пружина в зехтин на тиганче дали ще се получат да не са жилави?
Скрит текст:
На силен огън за по 1-1.5 мин. на страна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия